pátek 18. listopadu 2016

Tvoření ve stylu

Ve stylu Janine Langer
JANA V.

Dnes bych vám ráda představila další moji velmi oblíbenou scrapařku. Je jí Janine Langer z Německa.

Janine svůj blog už pár měsíců bohužel nekrmí, zato alespoň pravidelně přidává své nové stránky do galerie Studio Calico:
O Janine jsem se toho nikde moc nedozvěděla, což je určitě škoda, ale co nás zajímá je, že dělá překrásné stránky:-) Její styl mi připomíná trochu i styl Anny-Marie Wolniak, která je další mou oblíbenkyní.
Její styl je hodně grafický a minimalistický. Přesně to, co miluju:-) Každý stránka je naprostý originál, za kterým je veliký nápad. Působí lehce, nepřeplácaně. Přitom při bližším zkoumání zjistíte, že i tak umístila na stránku hodně prvků a papírů. Budí na mě dojem, že každá enamelka byla umístěna s velkým rozmyslem pro harmonický výsledek. Určitě to holka i dobře umí s počítačem, protože dost jejích stránek má prvky hybridního scrapbooku (tedy částečně digitálního), fotky mívají netradiční formáty a používá i řezací plotr.
Možná vás nepřekvapí, že jeden z důvodů, proč mám Janine ráda je i ten, že dělá nejčastěji (v posledních letech už výhradně) 8,5*11palcové stránky:-) Nechá se taky někdo nalákat na tento boží formát nebo jsem u nás jediná?
Janine nejčastěji scrapuje svého syna.

Ráda používá bílou a velké kontrasty (často žlutou a červenou)


 
Fotky používá nejčastěji černobílé

 
Časté jsou netradiční formáty fotek...


 
...nebo velkoformátové.

Téměř pravidlem je vytištěný journaling drobným písmem.
Nadpisy jsou často velmi efektní (někdy i s použitím plotru) 


Velmi často používá butonky (teda nechci vidět jak jí díky tomu nabude album)

V neposlední řadě jsou její stránky vždy perfektně nafocené. Nevím jak vy, ale já pořád neumím vyfotit stránku tak, aby bílá bílou byla:-) Bylo těžké vybrat jen pár stránek, mohla bych je tu zkopírovat všechny :-D Pokud se vám tento styl líbí, tak určitě doporučuju si projít její galerii.
Na závěr je dobrým zvykem této rubriky jít sám s kůží ukázkou, kterak jsme se inspirovali. Zde je tedy má stránka inspirovaná Janine Langer a zejména předposlední stránkou.
Použila jsem stejně jako ona černobílé portrétní fotky. Část stránky je bílá a zbytek kontrastní. Chtěla jsem použít také butonek, kterých moc nemám, ale vzpomněla jsem si naštěstí na starší Creative kit. Původně jsem chtěla tisknout i journaling, ale žádný mě nenapadl. Část nadpisu I LOVE YOU jsem chtěla původně také vytisknout (jako prvek hybridního scrapu), ale nakonec jsem dostala nápad vyřezat jej šablonkami a podlepit pěnovkou (více o technice psala Valika). I tak doufám, že je moje stránka trochu „Janine“:-)
Rozloučím se s vámi s pár detaily:

Pěkný víkend!

17 komentářů:

  1. Tak po 1. 😊 mne sa tento formát veľmi páči a raz sa k nemu určite dopracujem, momentálne mám 6x8 ale je to trošku malé ... po 2. až som sa dojala ako sa mi tento štýl páči, dúfam že sa raz k niečomu podobnému dopracujem a po 3. to aby som na nič nezabudla aj tebe sa stránka vydarila 👍 Aj za toto milujem Paperoamo že su tu take skvelé inšpirácie 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujii! Jsem ráda, že jsem i někomu dalšímu kápla do noty:-)

      Vymazat
  2. Jani, Ty teda jedeš! Super insiprace a lift je bezkonkurenční! Tvůj formát je úžasný, přijde mi, že pro kompozici mnohem přátelštější než čtverec ( a navíc se z jedné čtvrtky vždy dá kus ustřihnout na ladící protistranu ;-) ). Prostě všechny palce nahoru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, obdélník nabízí podle mě víc zajímavých kompozičních řešení:-)

      Vymazat
  3. Jani nádhera! Děkuji za inspiraci v A4 jedu taky ;-) Přeci jen je lépe skladná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to rozdíl, viď, jestli rozevřené album zabere pomalu metr nebo se vejde na klín? :-)

      Vymazat
    2. Ano a i se lépe přenáší. Další výhoda je opravdu, že po odstřižení papíru 30x30 zbude kus na stejně ladící ozdoby.

      Vymazat
  4. Moc krásná stránka a stránky. Zajímalo by mě, jak fungují kity elektronické. Protože třeba na těchto stránkách se zdá, že s tím dělají úplné zázraky a vypadá to velice realisticky..http://onelittlebirddesigns.com/blog/
    Takže kdo ví, kolik takovýchto stránek je uděláno opravdu ručně. A obdivuji každého, kdo to takhle krásně umí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) Řekla bych, že elektronické kity fungují přesně tak, jak se každý rozhodne je použít. Takže tipuju, že někdo udělá celou stránku v počítači (pak možná vytiskně?) a někdo - a tak to dělá i Janine (viz tento její článek na zmiňovaném blogu:http://onelittlebirddesigns.com/2015/10/janine-langer-october-hybrid-guest/)- si vytiskně jen papíry a ozdoby, které hodlá použít a pak pracuje klasicky. Akorát některé nápisy vytiskne třeba přímo na papír jako by to bylo razítko. Janine si taky sama vyrábí pomocí mašinky ty butonky (použije třeba nějaký text nebo obrázek z digitálního kitu). No je to zase další, úplně nový, scrapbookový svět :-)

      Vymazat
    2. Na tisk existují i kity, dělá se to v různých programech -jmenuje se to digi - scrap. Ty kombinované pak hybrid ;-)

      Vymazat
    3. Na FB se nedávno řešila životnost fotek, tady by mě po tisku zajímala životnost papíru a náklady na vytvoření takovéto stránky.

      Vymazat
  5. Jani, ty mi davam!! Takova bashers a super inspirace. S koncem roku mam hloubaci, jestli pokracovat v pl a strankami ve velke formatu, pac ta a4 je bozi!! Jen tech fotek, kdyby nebylo tolik:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ty že bys nejela 30*30 PL, to je šok! :-o Vidíš a já právě s PL začnu, ale asi to vydržím jen rok (jestli) a pak se třeba zas vrátím k 8,5*11, který je prostě moje srdeční záležitost. A ani možství fotek nebude překážka, ono se jich dá hodně nacpat i do 8,5*11, jen je to všechno menší (takže i víc takový ťuťu:-) )

      Vymazat
  6. Janka V. môžem sa opýtať, ten format je naozaj 8,5x11 lebo klasicka A4 ma rozmer 8 1/4 x 11,5. Že či si režeš špecialne ten formát aby to vošlo potom do albumu ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne, je to opravdu 8,5*11 tedy 21,6*28cm a nejedná se o A4! Tohle je trochu širší a kratší než A4. Formátu se říká US letter nebo někdy taky americká A4. Jestli se dělají kapsy i na evropskou A4 netuším (mimo kancelářských)..

      Vymazat
  7. Ďakujem, lebo som videla album ale ten je práve 8,5x11 a tam by sa naša A4 nezmestila. Zase som o niečo múdrejšia.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover