pátek 23. prosince 2016

Dětská nástěnka / ALONA

Zkoušely jste někdy scrapovat na nástěnce? Dá se to mnoha způsoby a tady je ukázka mého scrapování na dětské nástěnce. Je to naše domácí galerie obrázků, které tvoří děti.



Celá kostrukce drží na dvou drátkách a kolících. Kolíky mám nově vyměněné za široké černé z kolecke DIY Shop od American Crafts. Těm jsem nemohla odolat.


Mívali jsme na nástěnce dětské obrázky samostatně. Ale po chvíli začala vypadat chaoticky a obrázky splývaly. Chtěla jsem je trochu oddělit a zvýraznit. Proto jsem pro každé dílo vytvořila rámeček.




Na rám jsem použila dvě Bazzill papírové čtvrtky v krémové barvě. Čtvrtka od bazzill je trochu delší na jedné straně kvůli čarovému kódu, proto se dá použit na rámeček na A4 obrázky. Na jedné čtvrtce jsem pomocí nože a pravítka vyřezala okénko trochu menší než A4. A pak jsem obě čtvrtky slepila dohromady po třech stranách. Tou neslepenou stranou se dá obrázek vsunout nebo vyměnit. Funguje to jako klasický fotorámeček.




No a nebylo by to žádné scrapování, kdyby se rámečky neozdobily. Použila jsem ozdoby z kolekce Lucii Barabas život je krásný. Tyhle drobné detaily pak nástěnku sjednotí, dodají ji šmrnc a poskytnou i mě prostor pro hraní :) Navíc se dají podle nálady vyměnit – další prostor na hraní :)))


A taky to poskytuje rodičům možnost vyjádřit svůj obdiv :)





Moc se mi na použití papírových rámečku líbí to, jak přidávají stěně strukturu. A nemusí se pak použít na veškerá umělecká díla.





Třeba neformátový, ale roztomilý ježek s růžovým čumáčkem se dá přes rámeček přelepit. A zalaminované listí vypadá dobře i bez rámečku.




A víte, proč má ježek růžový čumák? „Protože bez něj by přeci nebyl hezký!“
Hezké tvoření o svátcích a v roce 2017!

3 komentáře:

  1. Ali, perfektní nástěnka! Kolíčky i rámečky jsou stylové :) Určitě je to oblíbené místo u Vás doma :) A růžovému čumáčku u ježka naprosto rozumím - to dá přece rozum! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Parádne 👍 ako v galérii a ten ružový čumáčik je proste krásny 🤗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover