neděle 22. ledna 2017

PROJECT LIFE day

LEA

Už třetím rokem dostávám pravidelně naprosto skvělá PFka! Jsou od rodiny Mikoškových a nefiguruje na nich nikdo jiný, než samotný pan ředitel Papero amo Saturnin! Každý rok před Vánoci je netrpělivě vyhlížím a vždycky jsem v údivu, co skvělého tahle báječná rodinka zase vymyslela. Loňské PF jsem si prostě musela dát do svého prvního PL alba pro rok 2017. No řekněte…


Chápete, že tohle prostě nešlo jen tak schovat do šuplíčku :-). Tak jsem se rozhodla, že PF vyrobím kapsičku, která bude vidět hned po otevření alba. Protože je na zadní straně text od Pavlíny, který je osobní, tak jsem se rozhodla, že na zadní stranu použiju čtvrtku, aby text zůstal skrytý.

Na tuto kapsičku tedy budete potřebovat čtvrtku, acetátovou fólii, průhlednou fólii (ideálně zbytek nějaké průhledné kapsy) a bavlnky na sešití kapsy. Stále jsem nucená fotit kompaktem, takže se za kvalitu fotek omlouvám, aspoň, že bylo dobré světlo :-).


Čtvrtku jsem si uřízla o cca 1 cm větší než je PF, aby mi vznikl 0,5 cm rámeček.


Z acetátu jsem si uřezala pruh cca 3,5 cm široký a dlouhý stejně jako je čtvrtka.
 

Teď už zbývá jen vrchní strana, která bude z průhledné fólie. Velikost jsem si vyměřila podle čtvrtky a na řezačce uřízla.
 

Acetátovou fólii jsem si ke čtvrtce přilepila lepidlem glossy accents a nechala ji přečnívat o cca 3 cm, bude sloužit k zavěšení do alba. Přiložila jsem průhlednou fólii a vše k sobě přilepila washi páskou.


Pomocí šídla a pravítka jsem si připravila dírky, ale zatím pouze ze strany, kde je i acetát. Nechtěla jsem, aby se mi vše na konci neposunulo, tak jsem dírkovala po částech.


A pak už jsem si pustila Gilmorova děvčata a vesele šila :-) mno… až tak veselé to nebylo… kvůli acetátu to byla docela fuška…



Jakmile jsem měla sešitou jednu stranu, tak jsem si nadírkovala druhou, tu zase sešila a pak třetí. Vše pěkně postupně. A bylo hotovo!



V albu kapsička vypadá nějak takto…




Pěkný PL day!

5 komentářů:

Pin It button on image hover