pátek 27. ledna 2017

PROJECT LIFE LAYOUT návod

JANA B.

Mám pocit, že v Project Life odvětví už bylo řečeno tolik. Ukázáno ještě víc. Tedy aspoň tady na našem blogu. Ale stále k nám přibývají noví nadšenci, kteří do tajemství "lajfového" lepení pozvolna pronikají. No anebo vás třeba obyčejně bude zajímat, jak jednu stránku dávám dohromady já. 

Přiznám se. Chtěla jsem pro vás nejprve přichystat video, to mělo být vlastně TO první video. Ale! Zrcadlovka se na držátku kinklala, jak chtěla a já se opravdu strachovala, aby mi nakonec neskončila na hlavě. Teď už jsem dál a mám ji holku svázanou všemi dostupnými bakers twine. Jednou vám to vyfotím, ať se pobavíte. Takže přišel na řadu stařičký kompakt, ale ten to po deseti minutách vzdal. Nejsem si jistá, jestli jsem ho unudila k smrti tím věčným přendáváním a vybíráním, nebo prostě už neměl kapacitu nadále pokračovat. Každopádně tu dnes na vás čeká spousta fotek, jak jsem stránku skládala dohromady. I s tvořícím prostředím, ať je to autentické.

Než pošlu fotky na vyvolání, MUSÍM mít jasnou představu o rozvržení. Pomáhá mi to. Kreslím si plánky a zapisuji, kam přijde jaká fotka či koláž - jen přibližně. Výběr kapsy (desing D) tentokrát určila jedna fotka, kterou jsem chtěla použít ve velkém - je to ta první vlevo nahoře. I další fotky byly na výšku. A protože to byl první lednový týden, kdy jsme ještě ve velké euforii sáňkovali na každém hrbolku v okolí, musely tam být sáňky. Vybrala jsem dvě fotky dětí, ať má každý jednu a fotku dcery zrcadlově otočila, aby jako "jeli k sobě".


O kolekci jsem také měla jasno. Tentokrát žádné kartičky, ale papíry z vánočního Simple kitu. Kdy jindy je zpracovat? Koláž tří fotek a fotku uprostřed dole jsem podložila béžovým papírem, na kterém jakoby sněží (omlouvám se, tady moc vidět není), a jedno kartičkové pole vyplnila čistou kartičkou s vločkami z adventního kitu.


Doplňující barva byla taky nasnadě. Červený pekáč a červená bunda dcery jasně udávali směr. A červená sněhovým stránkám dle mého sluší! Journalingovou kartičku jsem opatřila červenou washi páskou z kitu, stejně tak přišlo i kolečko ke koláži. Mám ráda, když se prvky na stránkách opakují. 


Stejně tak bylo potřeba dodat doplňkovou barvu i do spodní části stránky. Slovo "láska" se mi líbilo moc, ale nějak mi tam nesedělo pocitově. "Doma je doma" odpovídalo situaci mnohem líp. Na kartičku Alberta sypajícího sníh jsem nalepila kousek průhledné washi pásky se slovem "sněží".


Na papírech jsem objevila ještě vánoční Santovo "ho ho ho". Tak to sedělo přesně, neboť naše děti si při jízdě hrály na zmíněného Father Christmas a cestou dolů radostě výskaly "ho ho ho". Dlouho jsem hledala, kam s ním. Nakonec jsem nápis nalepila přes fotku. To moc často nedělám, ale tady nic podstatného nezakrýval a naopak výborně dokreslil radostnou událost.


Zbývalo doplnit číslo týdne. Pomocí abecedy od Doodlebug jsem mu udělala místo na horní fotce. Doplnila jsem ještě sněhovou vločkou z výseků. Tady mě ta modrá moc nesedí, jinde na stránce se nevyskytuje. Ale už bylo přilepeno.


Jako poslední většinou dopisuji journaling. Nejprve píšu k fotkám, které se týkají určitého dne a situace, teprve potom jakýsi stručný průřez týdne s tím, že už mohu vynechat ten konkrétní den, o němž už je zmínka někde jinde.


Hotovo! Jako poslední záležitost si nechávám šití, které je většinou takovou pomyslnou třešinkou na dortu. Malý detail, který ale hezky doplní a přitom není tak moc vidět.


Na detailech stránky ho jistě objevíte ..






Uf! To byl ale upovídaný článek. Takový páteční. Přeji vám krásný víkend!

11 komentářů:

  1. krása janka ♥ nádherná stránka a rada som si prečítala o tvojich myšlienkových pochodoch pri spracovávaní PL :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prave ze ty myslenkove pochody .. kdyz jsem to takhle psala, tak jsem se sama sobe divila, nad cim vsim u toho tvoreni porad dumam :D dekuji, Vali!

      Vymazat
  2. To je taková krása a to šití! Takové detaily bych taky chtěla umět vymýšlet.
    jo a ta modrá tam náhodou sedí, ukavičky, plot, sníh - všechno to na fotkách působí modře :-)
    žanet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Zanet, moc! Vidis, to jsem si nevsimla, ja uz pak vetsinou koukam jen na to zdobeni, kde se mi opakuje ... a je pravda, ze modra k zime patri :D

      Vymazat
  3. Jsi kouzelnice, Jani. :-) Stránka je překrásná! A Tvé myšlenkové pochody naprosto chápu ...

    OdpovědětVymazat
  4. Jani to je zase nádhera. Super fotky a super nápad otočit zrcadlově fotku na sáňkách (mnohokrát jsem uvažovala, že taky fotku obrátím, ale pak mě zarazilo, že už to nebude autentické, ale zase proč né, takže už se nebudu ostýchat a někdy taky zkusím - díky) Verča S.

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektné 👍 a pre zač. ako ja super popísané, ako postupovať, veľká vďaka a že tam modrá vločka pasuje už za mna povedal niekto v komentaroch, napadlo mi presne to isté 😊

    OdpovědětVymazat
  6. Jani nadhera! ty promyslene detaily, to siti a jak to vsechno k sobe krasne ladi a ta kolaz na vysku je super! No proste vsechno <3

    OdpovědětVymazat
  7. holky, ja dekuji moc, trochu jsem se rozpovidala, priste uz to video musi vyjit :D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásna...taká nežná-snežná :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover