čtvrtek 26. ledna 2017

SCRAPBOOKING LAYOUT návod

Vánoce v Zoo
JANA V.

Tak jsem se vrhla na scrapování Vánoc. Kdo by myslel, že těch posledních, tak ho vyvedu z omylu. Scrapuji fotky od roku 2010 a až do posledního Creative kitu jsem neměla nalepené ani jedny jediné Vánoce. No a protože posledně mě to s tímto kitem šlo hezky od ruky, tak jsem si ho vzala k ruce i tentokrát.

Fotky jsou ze štědrovečerního výletu (2013!) do pražské zoo a většina byla natolik špatných, že z toho vyšel relativně dobře jen jeden chudák ibis. Chápete správně, vánoční atmosféra z fotek nedýchá ani za mák (a ještě jsou barevně hodně nesourodé), tak jsem jí musela dodat já:-) Tak se na to pojďme mrknout. A hezky s postupem
Ke kitu mi pasovala kraft čtvrtka. Do té jsem v dolní části vyřízla necelý kruh.

Tím máme připravené okýnko, které budeme postupně zabydlovat. Napřed sněhové závěje (prostě typické pražské vánoce) z bílé čtvrtky. Použila jsem k tomu šablonu, ale stačí nepravidelná křivka od ruky.
 
Jeden kousek závěje přijde rovnou do okýnka z druhé strany a druhý na další kousek kraft čtvrtky o něco větší než je okénko.
 
To proto, že tomu chceme dát trochu plastičnost. Takže pozadí okénka si vypodložíme 3D lepící páskou.
 
A nyní moje milované vystřihování motivů ze čtvrtek! Ani jeden stromeček před mýma nůžkama neutekl...
 
Jako první přijde na místo skvělý sobík (jako že to zoo, chápete :-D) od naší nejšikovnější Silvie a kolem něj pořádný pestrobarevný les.
 

No, tak jsem se vyřádila (myslím, že by šlo použít i na přáníčko, ale kdo by teď posílal vánoční přání...), ale zbytek stránek je zatím holý. Po fotkách a nadpisu ani památky.  

Pro nadpis jsem si vybrala akrylový výsek Vánoc z kitu (samostatně zde). Moc se mi líbil jeho font, ale trochu mi zanikal na papíře, který jsem hodlala použít. Nevadí, dá se to spravit. Obkreslila jsem jej opět na kraft čtvrtku a vystřihla. Nalepit ho je možno buď přesně na střed (jako mám já) nebo trochu mimo – bude to působit jako stín (o podobné technice vám psala nedávno Valika).
 
A takto jsem stránku poskládala:
K doplnění nadpisu se mi hodila vlaječka z archu vellum samolepek. Přesně se mi do ní vešel nápis v zoo, kterým jsem si natiskla předem.
 
Tento kit jsem i přes počáteční obavy z růžové vybrakovala asi nejvíc ze všech, jak se mi ve finále líbil:-) A já jdu zase pilně lepit další a další vánoční stránky („pár“ ročníků mi ještě zbývá). Pokud máte i vy ještě vánoční „slinu“, tak se určitě honem zapojte do naší challenge!

15 komentářů:

  1. Jak, jak jen to děláš, tohle je neuvěřitelné :). I když horní část nevypadá vůbec vánočně, tak to nějak sedí k té dolní části a je z toho opravdu krásná vánoční stránka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:-D No, ani Ti nevím, věděla jsem že chci vystřihovat stromečky a pak se to nějak sešlo samo:-)Přiběhl sob (ten na stránku musel - ladí s manželovou bundou) a vyřešil to.

      Vymazat
  2. Tak tenhle layout si liftnu, hned jak bude příležitost, taky nemám layouty z posledních 5 Vánoc, takže o vánoční fotky rozhodně nebude nouze. Moc děkuji za překrásnou inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, tak to mi bude ctí, Luci:-) Já děkuji. Pochlub se pak výsledkem!

      Vymazat
  3. Super návod, děkuji... mám moc ráda promyšlené a ne moc obyčejné stránky, něčím ozvláštněné... A toto je moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
  4. Další nádhera, Jani! Tvoje vystřihovánky jsou prostě nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóó, papíry se přede musí mít na pozoru:-D 'kuju!

      Vymazat
  5. Sem se přistihla, že už u 4. nebo 5. příspěvku u tebe na blogu nebo tady je moje první reakce "TYVOLE", naštěstí jenom v duchu, ale pořádně nahlas (jeslti to v duchu jde). Jak to děláš, že mi z toho vždycky spadne brada? Super nápady, takový okýnko asi zkusím spáchat někdy taky. Stromečky jsem taky vystřihovala, ty k tomu úplně vybízely :-)
    Žanet

    OdpovědětVymazat
  6. Super,super a ešte som sa aj pobavila pri čítaní 🤓 krásny nápad.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. toto je úplná nádhera. dokonalé :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Joj, super nápad :-) Fakt promakané. A skvělý nápad s vypodložením akrylového nápisu. Jednoduché a přitom tak efektní. Jsi prostě kouzelnice, Jani ;-) Sonča V.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover