sobota 4. února 2017

Velká novinka v design teamu... JANA SADLOŇOVÁ!

Jistě jste si všimly, že v průběhu ledna se na blogu neobjevily krásné projekty od naší milované Lucky Barabas. Luci si dává scrapbookovou pauzu, aby se mohla naplno věnovat designu (dále jí můžete sledovat pod jménem LucyLoves). Jsme moc rády, že bude stále navrhovat spoustu dalších krásných věcí (viz úžasná razítka v aktuálním Card kitu)! Design team tedy potřeboval posilu a nešlo si nevšimnout krásy projektů jedné z vás. Přivítejte s námi Janu Sadloňovou! 


Janča mezi nás hned zapadla a začala chrlit jeden úžasný projekt za druhým - máte se na co těšit! A abychom si seznamování trochu zpestřily, vymyslela každá členka (zá)ludnou otázku. Seznamte se ...

LUCKA Š.: Mně by úplně obyčejně zajímalo, kde Janča bere čas na tvoření s dvěma dětmi a co ji ze všeho, co dělá (PL, layout, přáníčka) baví nejvíc.

"Mám štěstí na prima rodinu. Děti chodí brzo spát, a tak můžu večery trávit po svém - i díky manželově toleranci a společné zálibě v dokumentaci našeho života - on fotí (většinu) a já archivuji. Takže večer ... asi jako většina. Kromě toho mi rozdělané projekty leží na stole v obýváku (nejspíš už to tak dlouho nebude, protože Tili začíná dosahovat výš a výš a zvědavá je hrozně!), takže když je přes den chvilka, můžu na to mrknout a přesouvat ozdoby. Chtělo by se mi říct - layouty! Možná ... ale baví mně všechno. PL protože to je to, co jsem chtěla vždy - mít nazdobené album dokumentující náš život. Jasně, výběr fotek je práce, ale když už je vytištěno, není lepší zábavy ... Layouty proto, že mi dávají větší volnost a prostor - nesnažím se na ně vždy natěsnat všechno, co se stalo, ale jen jednu akcičku ... Ještě před několika měsíci bych řekla, že přáníčka nejsou moje parketa. Poslední měsíce zjišťuji, že když mi - chvílemi - fotky lezou krkem, je príma "odskočit" si k přání ... i když mi jeho lepení trvá třeba stejně dlouho jako layout! (a čím víc simple, tím déle)."



ALENA: A mně by zajímalo, co Janča dělala před mateřskou a před objevením scrapu. Jaký další koníčky má anebo co by chtěla třeba do budoucna zkusit.

"A před kterou mateřskou myslíš? Před dětmi jsem hlavně jezdila na bruslích, kdykoliv to šlo, a občas po večerech vyšívala a navlékala korálky. Až s dětmi jsem nechala své touze po tvoření volnější průběh. Na první mateřské jsem se dala na patchwork a háčkování a začala jsem se seznamovat se scrapem ... taky jsem začala nakupovat scrapový materiál, včetně členství v klubech PA - to je též velmi specifické hobby! Až když jsem byla doma podruhé, řekla jsem si, že je čas ten matroš spotřebovávat, aby nás nevytlačil z bytu ... 
Momentálně nechci krom nových scrapových technik zkoušet nic nového, protože při mé snaze mít nejdřív všechny pomůcky k tvoření, než vůbec začnu (aby bylo vše ihned dokonalé - ha-ha!), bychom se museli přestěhovat do většího ... ale vlastně ano, chtěla bych trochu plést ... jen nevím, kdy budu spát."


LEA: Co se ti vybaví pod pojmem ideální den?
"1. O děti je dobře postaráno ... někde jinde než doma ;-)
2. není nutno uklízet a vařit
3. je slunečno, 22st. C
3. vrátila jsem se z bruslení
4. a mám celý den na scrap!!!"



ALONA: Jakou máš oblíbenou barvu a jaké se ti líbí barevné kombinace?

"Alonko, modrou a malinovou. Ale ne. Nejradši mám studené spektrum barev - takže modrou, růžovou, šedivou, ... ale ráda ho doplňuji i teplejšími barvami: hnědou, červenou, žlutou ... Kombinacím meze nekladu, ideální je modro-růžová, ale to by byla nuda. Jen většinou nekombinuji více než 3. Jo, a oranžová a fialová - brrrr. "

JANA V.: Jej, vy už jste se snad na vše zeptaly, ale už jsem jednu záludnost vymyslela: jelikož jsi, Jani, dost skromná a sebekritická (zbytečně!), tak bych chtěla, aby ses pochválila: co si myslíš, že Ti ve scrapu jde a co bys naopak chtěla zlepšit/naučit se?

"Ale to je těžká otázka, Jani! No, přemýšlím. Ale jo, myslím, že jsem celkem obstojně zvládla umění clusteringu. Ještě mě napadá, že obvykle tak moc nezápasím s hlavní kompozicí. Cákance a skrvny mi zatím nejdou tak dobře, jak bych chtěla, ale lepším se. Asi nemám problém ani s barevným laděním, i když někdy si říkám, že bych mohla ubrat na intenzitě.
Jo, cože se to chci naučit? Víc pracovat s razítky, mám jich pěknou sbírku ... Scrapovat rychleji :-) Do budoucna (asi to letos nestihnu) proniknout do tajů digitálního scrapu, abych mohla občas udělat něco hybridního ... na kompletně digitálním scrapu by mi chybělo lepení! A někdy - asi hodně za dlouho, poněvadž mi děti rostou a brzy už nebude zas tolik času - si chci pořídit plotr... ale Big Shot nedám! :-)"



JANA B.: Mega těžká otázka, Jani .... jelikož hodně už bylo řečeno a je to super trouper čteníčko... Na co se v rámci DT Papero amo těšíš nejvíc? A že jsi ráda, že jsi s námi? :D A co tě na Papero amo nejvíc baví?


"Tak tohle vezmu od konce.  Co mne baví? Čeština (slovenština - moooooc díky, že jsou kity i ve slovenštině). A pak ta kreativita, kterou, holky, šíříte! Jasně, že jsem ráda, že jsem s vámi. Od té doby, co jsem Aničce neodolala, jsem udělala mnohem víc projektů, než normálně za měsíc! A na co se těším? Že budu mít kity dřív! :-))) (Jana B.:tak "kity dřív" je hodně dobrý!!! a snad jednou i realný) Ne, těším se na tu úžasnou dávku inspirace a kreativity, kterou cítím, když jsem s vámi v užším kontaktu. To se nedá popsat. A jednoznačně na to, že se mi zvyšuje šance, že Vás poznám osobně lépe.  A ještě, že zvýším počet čelenk DT, které píšou dlouhé odpovědi."

ANIČKA: Tak ještě jedna: Jak je možný, že jsme tě přemluvily k tomu, aby ses k nám přidala?

"Ani, to je podpásovka... :)) Přemýšlím, zda mám dále lechtat vaše ego s tím, že přiznám, že mi váš star tým přijde nejlepší ... nebo se spíš přiznat, že to dělá dobře mému egu patřit do něj... ? ;-) Nevím, mé pochybnosti o tom, zda mám co ukázat přetrvávají. Ale asi potřebuji sdílet své projekty s někým, kdo je ocení - nějak si s manželovým "máš to pěkné" nevystačím. A protože do budoucna lze předpokládat, že nebudu mít na scrap tolik času a vaše nabídka pracovala ve mně pěkně dlouho, řekla jsem teď, nebo nikdy... Tak uvidíme, zda budu přínosem. ;-)  A jěště něco - možná nakonec to nejdůležitější - stále se cítím jako poučený začátečník a cítím, že je co učit se. Mám pocit, že být součástí DT PA je NEJLEPŠÍ motivace. (Ale taky zodpovědnoooost ...) Takže tak."


SILVIE: Mě by moc zajímal první projekt :P Jestli máš fotku! A jestli na sobě pozoruješ nějakou scrapbookovou úchylku? Jakože už když děláš fotku, uvažuješ k jakým papírům se bude hodit, nebo vlezeš do každého papírnictví?! Nebo něco podobného?

"Jednoznačně - úchylek je hodně, včetně vlezů do papírnictví a hlazení papírů... ale teď poslední dobou jsem si uvědomila, že když ráno oblékám děti, snažím se, aby jejich oblečení spolu ladilo... až je budeme fotit, aby z toho nebyl totální miš-maš - co kdyby ty fotky pak přišly do alba, že? ;-) Což nakonec není tak těžké, protože naše oblečení je prostě modré, šedivé, růžové...


Pominu-li výrobky na kurzech a nějaká velmi slabá přáníčka, byl můj první projekt 20x20 album z dovolené. Takže počítám-li svou první opravdu samostatnou scrapbookovou stránku, je to PL stránka ze Silvestra 2015 a titulka z 2016."




PAVLÍNA: 12x12 nebo PL? Červená nebo zelená? ČB nebo barva? Čokoláda nebo slaný chips? Nůžky nebo vařečka? :) 
"12x12! ... červená ... ČB ... čokoláda ... nůžky (ale tady je těsně ;-))"

VALIKA: Máš nejakú scrap vec, ktorú nevieš použiť (môžeš ju mať kľudne roky), vôbec to nie je tvoj štyl alebo tvoja oblúbená farba či vzor no aj tak sa jej nevieš zbaviť? Ak by si nam to odfotila, tak by sme sa všetci potěšili ♥

"Vali! Krabice... a keď vám ich odfotím, tak ich možno konečne šupnem na Scrapabazárek! :-D Ale nie, pochopila som a skúsim pohľadať nejakú kuriozitku."

/ za půl hodiny:
"Nič naozaj vtipného som bohužiaľ nenašla. To bude tým, že "zbieram" zatiaľ iba asi 3 roky... :-) Okrem kopy vintage a shabby materiálov nič moc ... ale táto krabica - už som na ňu aj zabudla - ma teda dnes svojím obsahom mierne pobavila." 


"Moja zlatá, to bude fakt úloha na celý večer! Mhm, ma pekne trápiš. :-) Zisťujem, že som pri nákupoch poriadne blbla, ale stále som suchár ... Nič naozaj vtipného nevidím. A to som chcela lepiť :) ak neviem, či ťa toto uspokojí ... ;-) A idem si naliať."


Konverzace pod fotkou raznic:
Valika: "To uz je lepšie."
Jana S.: "Vali, lepšie už to nebude!"
Alena: "Jestli je to razítko..tak je peckové."
Silvie:  "Koupim srdíčkovou raznici :D kdyžtak"
Jana S.: "Máš ji tady odloženou."
Alena: "Jani, ja bych si možná vzala ty dvě  dlouhé..ty ozdobné..vlevo nahoře a ta kolmá na ni...když mi vyrazíš jak vypadají, jsem neschopna si to představit."
Valika: "Evidentne nepotrebujeme scrapbazar."
Jana S.: "Tak toto ma tiež napadlo ... ale lienku a vláčik v tejto skupine asi neudám."

19 komentářů:

  1. Janiii gratulujeeeem a tesim sa na tvoje vytvory. Uplne zapadnes medzi ostatne šikovné dievčatá ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani také Ti moc gratuluji, byla to pouze otázka času být v nějakém DT .. už jsem to očekávala nějaký čas, ze kterýho na nás vykoukneš. Máš krásné projekty, Tvé stránky jsou úžasné (viděla jsem naživo) a přáníčka jedna báseň ... těším se moc na Tvé příspěvky. PS: a závidím Ti manžela fotografa ... ušetříš tím mraky času.

    OdpovědětVymazat
  3. jéé Jani, to je super, moc gratuluji :-) Už se těším na tvé příspěvky a jak píše Jarka, byla to jen otázka času, protože tvé projekty jsou opravdu úžasné a vždycky se na ně moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
  4. I já moc gratuluji,a to nejen Tobě, že jsi v DT PA, ale i holkam, že si do svého teamu vybrali tu nejlepší posilu! Moc se těším na Tvé příspěvky!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani to je uzasne, uz se nemuzu dockat tvych vytvoru! Taky jsem cekala, kdy te nekdo do DT ulovi a je to moc dobre, ze jsou to holky z PA:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Koukám, že nejsem jediná, kdo čekal, odkud na nás vykoukne Janči tvorba. To je nějaké kouzlo, že každá "Jana" dělá tak krásné scrapbookové stránky? Moc se těším na první příspěvky.

    Žanet

    OdpovědětVymazat
  8. Děvčata, moc Vám děkuji za milá slova a podporu. Těším se na tvoření s PA a doufám, že se něco líbit bude ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jupiiiii Jani moc se těším na každý tvůj příspěvek. Gratuluju a holky posílají gratulacni hubánky

    OdpovědětVymazat
  10. I já moc gratuluji, je to super. Tvé tvoření znám, ale moc nekomentuji (trochu nestíhám), to se ale změní. Nedávno jsem četla příspěvěk do Ajky a určitě je fajn, napsat nějaký koment. Takže ještě jednou gratuluji a těším se na další stránky. E.

    OdpovědětVymazat
  11. To je skvela zprava, moc gratuluji a tesim se na Tve prispevky, protoze mas uzasnou tvorbu!!

    OdpovědětVymazat
  12. Moc se tesim na tve prispevky! Holky vybraly opravdu skvele a taky jsem si rikala, kdo uz po tobe konecne "skoci". :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jani, velká gratulace!!!! Těším se na přispevky, miluji tvoji barevnou střídmost 👍

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělá zpráva! Moc gratuluju! Jani jsi velmi talentovaná a moc se těším i na tvé "povídání".

    OdpovědětVymazat
  15. Děvčata, ještě jednou díky! Potěšily jste mně každá jedna a doufám, že mi to teď úplně nesváže ruce! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Jani, dodatečně také moc gratuluji! Jsem ráda, že Tvoje neuvěřitelně krásné práce uvidím ještě častěji také tady na stránkách PA. <3

    OdpovědětVymazat
  17. Jani těším se na tvou inspiraci!!!!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover