úterý 21. března 2017

ORGANIZACE PRACOVNY

JANA B.

Měla jsem takové předsevzetí .. doděláš album 2016 a konečně si zorganizuješ všechny materiály, které zůstávájí v krabicích, jak došly. Toto byl prosím neutěšený krabicový stav podstolový. Místo na nohy nula nic a při hledání nějaké ozdoby či papíru jsem až v páté krabici našla, co jsem ani nevěděla, že jsem si kdy objednala .... hotový skandál! (Outlocitné pořádkumilovné duše ať pár řádku přeskočí.)



Popojedeme. Album 2016 hotovo, ale do té organizace se mi FAKT nechtělo. Je mi záhadou, že může býti pro někoho rovnání scrap materiálu potěšením (Moni?). Já to ráda nemám. Ale ta naše šéfová, ta všechno ví, takže mi na březen přidělila tento článek ..


... který následuje po nebezpečně, podle pravítka zorganizovaném pracovním prostoru naší Leuš! Zrada! Nedalo se svítit, napnula jsem všechny síly a .... náruživě třídila, vyhazovala, přerovnávala, pytlíčkovala a štítkovala. Někdy se mi o tom i zdálo.


Ale je to! Musím uznat, že se mi teď nějak líp dýchá, nabyla jsem vnitřní rovnováhu a po delší době vím, kde co najdu. Hned se mi tvoří veseleji. Je toho dost, tak začneme popořádku. Pro ty z vás, kteří mé pracovní místo ještě neměli čest virtuálně navštívit, odkaz na minulý článek ZDE.

Kitová malá razítka. Konečně jsem je všechny z balíčků vytahala, nalepila na fólii a zařadila do kapsy. O organizaci razítek jsem psala již TADY.



Kartičky. Takový poklad a já je pořád nechávala v původních obalech. Kitové kartičky jsem neřešila vůbec a končily v pořadači Antonius bez ladu a skladu. Teď se dočkaly a mají své rozdělovače se štítky. To blaho! Rozdělovače jsou z obyčejné acetátové fólie a samolepící štítky jsem koupila v papírnictví.



Byla jsem v pokušení napsat holkám, ať už žádné krásné kartičky nevyrábějí, neb mám pořadač úplně plný. Ale nenapíšu, protože přece CHCEME další nové a krásné české kartičky!


Všechny materiály, které jsou ke kartičkovým kitům, jsem si napytlíkovala. Co kit, to pytlíček. Jedná se především o výseky a menší ozdoby. Pytlíčky jsem vyplnila barevnou čtvrtkou, aby v pořadači hezky stály a bylo to přehledné. Archy se samolepkami mám všechny sepnuté sponkou a jsou za kartičkami. Na samolepkách je vůbec super, že ve spodní části je označení, ke kterému kitu patří.



Všechny dřevěné české výseky mám v krabičce od Traveler's Notebook. Hezky se mi vejde do šuplíku a je po ruce. Navíc se mezi výseky dobře vybírá, některé jsou hodně jemné a je prostě lepší, když mají víc prostoru. Akorát jsem tedy netušila, že už jich mám TOLIK!


Dalším takovým organizačním pokladem je tahle papírová krabice TENJA (prodává IKEA). Já jsem si jednu dělící část odstranila a mám pár přihrádek větších. Krabice má víko, takže se dá výborně stohovat.


V IKEA prodávají i kancelářské sponky, které jsou v těchto báječných kulatých krabičkách. Výborné na menší dřevěné výseky či jiné menší ozdoby.



Proužky z kitů s českými texty jsem rozstříhala a všechny najdu v této přihrádce.


Stejně jako jiné drobné ozdoby.


Anglické dřevěné výseky jsou v jedné z větších přihádek. 


Tady mám všechny samolepky, puffy nálepky, enamelky, kamínky a podobné věci z kitů.


Poslední přihrádka a moje obliba chipboardových rámečků. Některé rozměry mi začínají chybět. 


U dveří mám čtyřpřihrádkový KALLAX (IKEA). Dvě patra již pyšně okupují různá alba a v jedné části mám tuhle látkovou krabici DRoNA (IKEA). Skladuji v ní papíry a kity. Původně jsem chtěla všechny kity rozdělat a roztřídit, ale pak zvítězila přehlednost a jednoduchost. Stejně většinou při tvoření vytáhnu kit a lepím z něj, případně někde pohledám pár ozdob nebo abecedu. 

Jednotlivé kity jsem si označila a srovnala od nejnovějšího po nejstarší.



Za kity mám PA výsekové abecedy.


A nakonec mezi dvěma krabicovými deskami velké papíry.


Teď se přesuneme k mému největšímu pomocníkovi a tím je tato dlouuuuhá police, kterou mám nad stolem a ještě dál. Bylo tedy třeba roztřídit jednotlivé dosahové sekce podle důležitosti a potřebnosti. Úplně u dveří a zcela mimo dosah jsou diáře a abecedy, tedy věci, které tak často nepoužívám.

 
Následují razítka. Ty bych měla používat častěji, aby se třeba moje kurzistky nedivily, že jsou některá ještě stále bílá. Já se divím s nimi, ale v poslední době nemám na razítkování trpělivost.


Teď se dostáváme do dosahové vzdálenosti. Nad stolem mám tuto krabici s různými ozdobami, fotofiltry, samolepkami a extra kity. Krabice s alby přístup poněkud znesnadňuje, ale zatím jsem na ni nenašla příhodnější místo.


Už ani nevím, od čeho tuto krabici mám a kam jsem zahrabala víko. Ale výborně do ní pasují naše adventní alba. 


Přímo v nadhlavníku mám tyto kyblíčky s nůžkami a psacími potřebami a penálek první scrapové pomoci. Ten se mnou jezdí na kurzy, k rodičům a do zahraničí a mám v něm všechno základní a nikdy to nevyndavám (abych to pak nezapomněla zabalit). Kyblíčky si pak při tvoření dávám na stůl, abych se neucvičila.


Tady už je zbytek poličky, jehož dosahovost je lehce znemožněna postelí. Miska na odstřižky, kterou mám při tvoření na stole. Řezačku si také sundavám, ta je zase po ruce na posteli. Potom modrá krabice se všemi vstupenkami a letáky, na které při tvoření zapomínám, a diářová krabice s diářovým tvořením. Nakonec mám na polici tiskárnu na fotky Selphy, ta je úplně nejdál, což jí ale neubírá na důležitosti a výjimečnosti.


Uuuuuf. A je to! Mám uklizeno, přehledno, zorganizováno. A budu prodávat, neb ani scrapová návštěva si všechno neodnesla. A jestli vás zajímá, jak to teď vypadá pod tím mým stolem, tak vězte, že po uvolnění místa se tam drze nastěhovaly další krabice ... s kurzovým materiálem. Budeme muset udělat ještě spoustu kurzů, aby se ten prostor zase uvolnil. Snad brzy, budu se těšit!

15 komentářů:

  1. Paráda, Jani! Já jsem právě ten organizační typ (možná jen o chloupek míň než Monča), ale taky mi občas krabicové království přeroste přes hlavu. A taky mám pak radost když to jednou za čas všechno pěkně zase poklidím; líp se tvoří. A kity mám po kupě teda zatím taky. Ještě pořád nejsem nejsem rozhodnutá jestli je chci rozebrat na prvočlánky
    nebo je jim líp pohromadě. Krásné to máš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vid, kity jsou dilema! Ale zatim nechavam pohromade s tim, ze roztridit to muzu vzdycky :D dekujuuuu!

      Vymazat
  2. Jani, krásně jsi se zorganizovala.... Já bych byla ten organizační typ, kdybych měla ještě několikanásobně víc místa, než teď má. A jak by mě to bavilo, kdyby každá věc měla své místo - pěkně přehledně :-) Ale to bych musela mít pracovnu jak obývák :-) Tak ať se Ti teď pěkně tvoří, já jdu na úklid té mé :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, naprosto chapu ... ja jeste zapomnela zminit, ze jsem si ve vyprodejove euforii koupila ten zazracny vozik raskog .. stale ceka na sve vyuziti, neb ho mam jako nouzovku, az se jinam nevejdu :D zatim se snazim a prerovnavam, abych se porad vesla :D dekuju a at se ti kraaaasne tridi!

      Vymazat
  3. janka mas to nadherne ♥ krasa prekrasna ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Přijdu n navštěvu a něčeho tě zbavím chceš? Jinak to máš suprové, můžeš přijít i ke mně? 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, musis prijit!!! musis me toho zbavit!! rada zajdu na kavicku, jestli bylo mineno toto :D

      Vymazat
    2. Tak jako kafe ti k tomu klidně uvařím, že jo..to je to nejmenší..😁

      Vymazat
  5. Tyjo ta organizace kartiček! Musím se polepšit. Já mám čerstvě asi týden pracovnu v obýváku, takže je potřeba, aby to bylo co nejvíc skryté a uklizené, barevně uhlazené a teprve vymýšlím, co kam, takže se ráda inspiruju. Až bude hotovo, tak se taky podělím. Plus musím vyházet věci, co jsem nepoužila rok a víc, abych toho moc nesyslila:-) Musím ale počkat, až budu mít vyhazovací náladu, aby to šlo snadněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zanet, dekuji, dekuji. Pracovna v obyvaku, asi to taky jednou prijde a chapu, tam je vsechno na ocich, takze idealne do krabic, poschovavat. No tesim se moc, az nam to ukazes!!

      Vymazat
  6. Super - to je naprosto úžasný tvořící koutek :) Já měla uklízecí období chvíli po vybalován krabic po stěhování. Třeba kartičky na PL jsem nasáčkovala do IKEA pytlíčků a ty jsem naskládala do krabice (která je ovšem momentálně za řadou jiných krabic ve skříni). Z kitů jsem akorát vytahala drobnosti, papíry mám pořád v původních obalech a tak nějak se mi je také nechce rozebírat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, dekuji! Sacky na karticky jsou taky moc fajn! A jsem rada, ze to vidime s temi kity stejne :D

      Vymazat
  7. Jani, smekám a tiše závidím...v tom dobrém. Stále se na to chystám a to roztřídit , či ne, to je otázka. Ale taky zatím nechávám..přece jen to k sobě ladí, tak ať je to pohromadě. Dík za některé nápady...třeba se už konečně do toho vrhnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Kamco! naprosto chapu, trvalo mi rok, nez jsem se do toho pustila ... drzim palce, at ti to trideni jde dobre od ruky!

      Vymazat

Pin It button on image hover