sobota 25. března 2017

PAGE KIT projekty

JANA V.


Svěží jarní vítr přistál v březnu do našich kitů Tvorba Paige Evans je naprosto specifická a vybízí k tomu i její kolekce. Takže jsem si drobet "zaPaigeovala". První stránka - velikonoční - je ještě klasika. Na jedné čtvrtce jsem se opět vyřádila s nůžkama (ta kytičková si o to říká!), modrá vodovková je zas typická "podkladovka". A krásná.




Na druhé stránce už jsem se pokusila tvořit jinak než jsem zvyklá. Ze čtvrtky s čtverečky jsem jich několik proměnila na trojúhelníky. Pak mi to jako podklad přišlo moc výrazné, tak jsem to utlumila kusem vellumu a prošila na stroji. Potom jsem si ještě vzpomněla, že u Paige nechybí ruční šití, tak jsem i já vytáhla bavlnky a nit. Vystřižené lístky posloužily jako šablona. Úplně jsem však zapomněla, že jsem chtěla vyšívat i žilky na papírových listech, ale už se mi to asi nechce rozebírat. Nápis "super máma" mi přišel příliš troufalý na nesmělého nováčka, tak jsem vystříhla jen máma. Jeden tip na závěr: nezdráhejte se použít občas výseky i z druhé strany, pokud je chcete jen bílé (a mně se líbí i ten nahnědlý zkosený okraj) - použila jsem tak na první stránce fotorámeček a na druhé kytičky, kterým jsem ještě nakroutila okraje. 




JANA S.


Papíry od Paige přivanuly na můj stůl jednoznačné jaro. Trochu rustikální florální motivy mne přitahovaly, ale chtěla jsem si scrapnout fotku s dědou … Jako podklad jsem zvolila kraftovou čtvrku. Přišlo mi, že zvolenou barevnost současně tlumí i podtrhuje. Samozřejmě jsem taky stříhala kytičky, ale zdály se mi veliké, takže jsem jim trochu zkrátila lupínky. Srdíčko nešlo nevyužít! No a trochu vyšívání k Paige tak nějak patří, že? :)



Vzniklou 30-tku jsem doplnila kapsovou stránkou, kde jsem zopakovala kytičkové motivy, pruhy a vyšívání a pořádně vytěžila ozdoby z kitu. Silvi, děkuji za boží tulipány! Už mám jen jeden … Tímto jsem vyčerpala svou roční dávku (super-) teplých barev! :D

 


ALONA


Měla jsem dneska náladu na černou barvu, se kterou Paige Evans trochu šetří. Zachránili mě razítka a kontrastní samolepky. A protože jsou to papíry Paige, nesmí chybět pořádna míchanice vzorů. Ty mi zdobí a zpestřují nádpis. 


 

SILVIE


Jejda, ta barevná Paige :D to je tak crazy! Možná máte pocit, že já taky požívám spoustu barev, ale tady jsou VŠECHNY barvy! I oranžová :D Už dlouho mám v hlavě takovou jednoduchou kompozici, tak aspoň jsem ji konečně zrealizovala. Od každého vzoru a ozdob použít trochu, sešívačkou udělat 3D efekt a to super semišové písmo má stejnou barvu, takže jsem ho vyhrabala ze zásob. To už asi bohužel neseženete. A na závěr, jako obvykle, když nevíte coby, dejte tam hvězdu! 


 

LEA


Když je v kitu materiál, který designovala Paige Evans, tak v žádném případě nesmí chybět vyšívání! A tak jsem vyšívala. A vyšívala. A vyšívala. A nakonec jsem zjistila, že není potřeba žádné velké zdobení, protože vločky jsou dost dominantní. Barevně jsem se inspirovala Aloniným zadáním pro challenge. 


JANA B.

Jsem rozhodnutá kity využívat co nejvíce, a tak vzniklo více projetků (a další jsou ještě v plánu). Brala jsem to i jako takový trénink na dnešní workshop s Paige. První stránka byla určena dvěma nápisy – kapitán a princezna. Ty jsem musela použít. Našla jsem v sourozeneckém albu příhodnou fotku a tvořila pomocí kruhů – to už jsem si dlouho chtěla vyzkoušet.


Druhým mým počinem byla stránka v Travelers Notebook, kdy jsem fotky a ozdoby pověsila na šnůru. Žlutý papír bych za normálních okolností asi nikde nepoužila, tady se hodil výborně.



Poslední projekt, tedy především nápad, vznikl nad smaženým hermelínem. Jakože fakt! Opravdu mě to napadlo v hospodě nad smažákem. Už dlouho jsem chtěla na stránce udělat vyšitý nápis (jak holky říkaly, to k Paige projektům prostě patří), ale posunula jsem to ještě dál a nejprve si slova vyřízla. Překvapivě samotné vyřezávání bylo mnohem jednodušší než šití – to jsem si hodně zašpačkovala a obdivuji Leu, že dala ty drobné vločky! Pak jsem vystřihovala ptáčky z toho krásného podkladového papíru, ale nakonec jsem je při zdobení nepoužila. Věřím, že Paige by je tam dokázala poskládat krásně, já to neumím, a cokoliv navíc už mi prostě přišlo moc.


6 komentářů:

  1. Teda to je krasy! Kam se na ne hrabou moje dnesni pociny na workshopu. Jste bozske..a teda Jani? Jako vazne? Uff..to by nevystrihla ani neobsila..ale jako dokonalost..❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. ale neboj, urcite bys to zvladla ... dekuji moc, Alco!

      Vymazat
  2. Dievčatá vy si robíte srandu ??? 😳 Ja odpadávam toľko nádhery a farieb a vyšívania jedno krajšie ako druhé 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  3. Holky tak to je naprostá paráda. Každá ste to pojala po svojom a máte to fakt krásne, ale čo ma dostalo najviac je tá posledná Jančina stránka s vyšitým nápisom aaach Jani :) paráááda veliká asi sa nechám inšpirovať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuji, Ivanko! Tak to se moc tesim, co krasneho vytvoris!

      Vymazat
  4. Teda holky! Mazec! :) Co vyzkoušet dřív?? :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover