neděle 21. května 2017

FOTOSTUDIO

Jak fotit dětské oslavy (a ještě si to užít) 
LUCIE 

Narozeninové oslavy mého syna jsou pro mě vždycky stres, co si budeme povídat. Chci to mít všechno vždy dokonale připravené, každý moment zachycený a ještě si to s ním užít. Ne vždy se mi to podařilo, ale leccos jsem se za ty 4 roky naučila :) Tak především…

FOTIT NEŽ TO VYPUKNE

Spousta věcí se dá vyfotit ještě než samotná párty začne, než dorazí hosté a začne chaos. I když mi většinou zbude jen pár minut mezi tím, co pověsím poslední balonek a než to celé vypukne, vždy si fotím dekorace, dort a zabalené dárky. Takhle na to mám klid a nikdo se mi tam neplete. A když už jsem s přípravami strávila tolik času (a nikdo si to nebude pamatovat), tak alespoň vím, že v albu to bude a budu na to moct vzpomínat.
Samotného narozeninového oslavence ve svátečním je také dobré vyfotit, dokud je v klidu, než začne nekontrolovatelně pobíhat kolem dárků a dortu.

Já si fotím i přípravy, chystání a zdobení

Hotovo a chvilka klidu než to vypukne

Dort jsem si na focení odnesla domů, na nerušivé bílé pozadí

SEZNAM

To je tip pro ty organizovanější z vás (třeba se k tomu letos už taky dokopu). Kdo má rád seznamy a odškrtané položky, je super nápad napsat si dopředu, co chci mít určitě vyfocené. Není třeba se potom stresovat, že jsem na něco zapomněla. Prostě kouknu na seznam, vyfotím, foťák zase odložím a užívám si oslavu.

PŘEDAT DÁL

Jakmile přijde chvíle sfoukávání svíček, nebo rozbalování dárků, předejte foťák někomu, kdo to vyfotí za vás, protože na těhle fotkách chceme jako mámy být, to je jasné.
Po těhle důležitých momentech, udělám ještě fotku krájení dortu a pak pár momentek z průběhu, ale jinak foťák nechávám ležet někde opodál a snažím si užít oslavu jako host a ne jako fotograf. ...no jo, je pravda, že si často říkám, jééé tohle bych měla vyfotit! ...ale pracuju na sobě :) Tak uvidíme, jak dopadne letošní oslava.

Názorný příklad nedodržení výše uvedeného doporučení, foťák jsem nepředala a na fotkách nejsem (a teď mě to mrzí)


Rozbalování dárků a momentky

6 komentářů:

  1. myslela jsem, že takovéhle oslavy, dorty a zdobení jsou jen na Pinterestu a v mých snech, ale koukám, že jsi ta nejšikovnější! Je to nádhera, přesně, jak bych si přáala výzdobu třeba na malou svatbu. Nádhera <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jejda, dekuju za tak mila slova. No oslava prvnich narozenin rozhodne nebyla takova, jakou jsem si predstavovala, ale kazdym rokem jsem se naucila neco noveho, tak se moc tesim na tu letosni :)

      Vymazat
  2. Krásne krásne 👍 a k tomu cenné rady .😘

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to super! Ja teda neviem fotiť (na to mám kamarátku, tá je do fotenia blázon :) ), ale aspoň prípravy na oslavy dcér si užívam:) Mesiace vopred plánujem, na pintereste hádam nie je obrázok, ktorý by som nevidela :D Na oslavu 2.narodenín staršej dcéry mi rodičia posielali 2 veľké konáre cez kuriéra, 450km, pretože som ich nutne potrebovala ako dekoráciu na stôl a v BA som ich nevedela zohnať :D Som rada, že nie som do plánovania sama blázon :) Ešte sa naučiť fotiť no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takova fotici kamaradka se vzdycky hodi :) ukaz nam nejake fotky z te oslavy, to musela byt nadhera!

      Vymazat

Pin It button on image hover