pátek 24. listopadu 2017

EXTRA KIT projekty

JANA S.
O této stránce jsem věděla jen tolik, že ji musím do alba udělat a že na ní bude drak. Listopadové PAGE a EXTRA kity dodaly mé mlhavé představě barvy a vellumová srdíčka byly přesně to, co jsem na draka potřebovala. Vybrané fotky a kousky čtvrtek jsem rozmístila do pravidelné mřížky, kterou jsem si vyznačila embosováním zezadu. Drak je složený ze čtyřúhelníků z kitových čtvrtek a trojúhelníčků a prošitý na stroji. Ocásek je ze smetanového provázku. Draci, jak si je pamatuji z dětství, měli ocásky zdobené – a tady jsem uplatnila srdíčka – čím více, tím lépe. Ostatní zdobení jsem potlačila, aby se příliš netlouklo s drakem a ten aby zůstal dominantní. Stránka je olemovaná pruhem čtvrtky s hořčicově žlutými lístky a pro trochu kontrastu jsem ji ještě po obvodu prošila zelenou nití. A bylo hotovo.
 

Vyřezaný kus žluté čtvrtky (jasně, že tam není celá!) se mi velmi hodil k fotkám ze stejného týdne a tak jsem se rozhodla hned dolepit PL stránku. Mám to tak ráda a mrzí mně, že to často nestihnu udělat současně. Má dnešní druhá inspirace je tedy PL-ková. 
 
Při probírání fotek a záznamů z deníku jsem zjistila, že se bude hodit design kapes se 4 velkými čtverci (přesné označení designu po mně nechtějte). Donedávna jsem se ho bála, ale teď zjišťuji, že mi vyhovuje čím dál víc. Umístíte do něj velkou fotku i několik malých a pořád to vypadá dobře.
 
Místo kartiček (15x15 se ani nevyrábí, ne?) jsem použila 2 zbytky čtvrtek z tvorby protilehlé stránky a zbylé dvě jsou z bílé čtvrtky. Abych journaling na bílém podkladu trochu ozvláštnila, obšila jsem ho do boxů podobných lemování na stránce naproti. Journaling na žluté čtvrtce je natištěný na vellumu(teprve nedávno jsem se dozvěděla, že se vellum nemá strkat do tiskárny … ale ta moje mě má asi ráda, nezlobí) a přilepený rolátkem na vellum. Už jsem o něm psala v některém z minulých článků – je fakt super! Šít jsem už totiž nechtěla, aby nebylo šití příliš. 
 
Pak už se ke slovu dostaly nějaké drobné ozdůbky a stránka byla na světě.

A teď jedno přiznání – si někdy říkám, že vás mám jak zpovědníky, pořád se k něčemu přiznávám! – než jsem dolepila, vůbec jsem nekoukala na inspiraci od kolegyň. Bála jsem se, že ta jejich díla budou tak krásná, že už nebudu schopna nic nalepit, protože bych musela slepě kopírovat! A dobře jsem udělala! Teď už mám totiž přečteno a nastudováno a … Alončin nápad s výsekovu čtvrtkou (čtěte TADY) liftnu témeř jistě a některé vychytávky od Jani V. (TU) a Valiky (ZDE) určitě také zkopíruji ;) Tak doufám, že jsme vás trochu inspirovaly všechny a že nám ukážete, co jste vymyslely a vytvořily vy!
 
Mějte hezký den a já jdu konečně stříhat tu modrou! ;)

10 komentářů:

  1. Jani to jsou tak krásně děti ... jo a stránky samozřejmě taky, ha ... prostě parádní to máš...

    OdpovědětVymazat
  2. ❤️❤️❤️ prosim pojd mi lepit stranky..😆😆 nebo mi aspon rikej, jak to mam udelat. Tohle je bozi! Tolik me na jednu stranu mrzi, ze mi ty velke stranky tolik nejdou. Mam tendenci zacit nejaky projekt, kde budou jen velke stranky, ale nejak nemam napad. Delat kocici album se mi nechce a nic moc jineho na special album neni. Asi pockam na deti..😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, kdo Ti řekl, že Ti nejdou ?! Děláš krásné věci ... Jasně, s dětmi je to jednodušší (no, jak se to vezme ;) ), ale i bez nich uděláš skvělé věci. Tak se tomu nebraň, roztáhni křídla a leť!
      P.S. Takže příští challenge bude o Tobě a Sis, jo? ;)

      Vymazat
  3. Jani aaaach :-) to je tak kraaasne. Nedas Nám nejaké školenie aby sme to vedeli aj my tak krásne?? :-) mne nejak poslednou dobou chyba inšpirácia. Kým dám niečo dohromady to je hotový pôrod. :-) a ked to vidím u Teba príde mi ze to robíš s takou ľahkosťou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, ďakujem! Ty vieš človeku vykúzliť úsmev na tvári! Niekedy mi to nejde tak ľahko. Ale keď sa spojí obstojná fotka + láska (k objektu na fotke a k papieru) + kity PA, ide to samo! ;)

      Vymazat
  4. Jani to je nádhera dokonalá! Si to snad vytisknu a pověsím na zeď :)Draka se srdíčky liftuju okamžitě. Jo a pauzák do tiskárny dávám pořád. To je nějaká fáma, na to se tiskne úplně běžně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, Ani, v týdnu jsem vyměnila tiskárnu za novější, tak uvidíme, zda mi vellum spolkne. ;) A děkuji! Pouštění draků je super zábava (i když pro otužilé :D )!

      Vymazat

Pin It button on image hover