pondělí 13. listopadu 2017

PRODUKT PAPERO AMO - narozeninová kolekce

JANA B.

Narozeninové stránky tvořím docela nerada. Ani nevím proč, ale jejich lepení vždy odkládám na neurčito .. asi je to tím, že jde o stránky o něco víc důležitější, než jsou klasické týdny v roce. Ale díky tomuto článku jsem se do toho pustila. Měla jsem vyvolané fotky a věděla jsem, že udělám "falešnou PL stránku" (tedy lepení kartiček na velkou 12x12 čtvrtku, bez kapes) a jeden velký layout. Narozeniny si přece velký layout zaslouží!

Nejprve jsem se pustila do skládání kartičkové stránky. K fotkám mi docela ladila Narozeninová kolekce, i když jsem se snažila vyzobat ty střídmější kartičky.  
 

Lepení kartiček na velkou čtvrtku má obrovskou výhodu v tom, že si kompozici upravíte úplně podle sebe. Já dopředu vůbec nevěděla, jak fotky poskládám (za normálních, kapsových, okolností dopředu plánuji) - tak jsem jich pár nakolážovala a jednu si nechala velkou. Pak už jsem jenom zkoušela, které rozložení mě bude nejvíc bavit.


Další výhodou lepení bez kapes je, že můžete ozdobami jednotlivé kartičky propojovat, překrývat (viz shluk balónků). Na kartičku s citátem od K. Čapka jsem nalepila washi pásku. Stejně je ozdobená vrchní kartička, která je jen bílá.


S druhým layoutem jsem si vyhrála mnohem víc. Prvním nápadem byla vodovková smršť, kdy jsem chtěla udělat na stránce několik fleků, přidat fotku a zdobit. Jenže to zavánělo "nečistotou" a já mám k různým flekům a cákancům fakt respekt.

Druhým nápadem bylo vystřihnout velkou čtyřku a použít ji jako šablonu pro vodovkové řádění. A v tu chvíli jsme si vzpomněla na layout naší milé Paige, která tímto způsobem vytvořila razítkovací pozadí. Ha, vytáhnu razítka (po hodně dlouuuuhé době), inkousty a budu trochu kreativní.

 
Jedinými barevnými inkousty, které mám, jsou tyto Chalk Edgers. Musím ještě doplnit žlutou, ať mám aspoň základní barvy duhy. Českých razítek PA mám nepočítaně! Však mrkněte do eshopu - SEM, z čeho všeho jsem mohla vybírat! Šla jsem po menších heslech, která se k události hodí. Pak už jen zbývalo nakreslit si velkou čtyřku, vystříhnout, na dvou místech připevnit washi páskou a pěkně kolem dokola razítkovat. Bavilo mě to! Absenci žluté barvy jsem vyřešila několika žlutými balonky, které jsou pro plastičnost připevněny 3D čtverečky. Dopředu už jsem počítala s umístěním fotky a podle toho také razítkovala. Po razítkovacím maratonu jsem šablonu odlepila a celou číslici obšila. 


Fotku jsem také vyzdvihla pěnovými čtverečky, aby v té barevné hýřivosti nezapadla. K dozdobení jsem použila pár průhledných washi pásek a samolepky s hesly.




Překvapilo mě, že to šlo hezky od ruky. Taky jsem ráda, že razítka dostala svoji šanci. Budu se k nim muset vracet častěji, v poslední době je pěkně zanedbávám. 

A teď by mě zajímalo, jestli to máte s narozeninovými stránkami stejně jako já? Odkládáte nebo tvoříte hned začerstva?

7 komentářů:

  1. Jani, to je úžasné ♥ a ten layout, ten si s dovolením liftnu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, směle liftuj, pak se nám určitě pochlub! A děkuju!

      Vymazat
  2. gratulujem. neuveritelne ako ten cas ide. kde sa podeli tie mini deti z tvojich fotiek ? :-) ste nadherni. a tie tvoje stranky layouty su BOŽÍÍÍ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Vali! No to mi povídej! Letí to neuvěřitelně ..

      Vymazat
  3. Jani,co víc říct než,že je to opet naprostá dokonalost.Malý bude mít v lednu čtyři a já nemam zpracované ani jedny narozeniny.Taky pořád odkládám.Stránku si určitě liftnu,taky mám pocit,že razítka zanedbávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak a teď jsem ráda, že v tom odkládání nejsem sama! Děkuji, Luci. Teda ty tvoje děti taky rostou nějak rychle, už čtyři! Těším se, až ta razítka provětráš!

      Vymazat
  4. ještě že máme naši "českou Paige":-) Je to božské, Jani!! Další námět na lift...

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover