neděle 10. prosince 2017

SCRAPBOOKING video návod - domečkové krabičky

JANA S.
Krásnou druhou adventní neděli všem! Třetinu prosince máme za sebou - jste naladěné na Vánoce? Já už jsem se jim přestala bránit, a tak doma pouštíme koledy, pečeme perníčky a rozsvěcujeme svíčky (někdo úplně malý je sice radši sfukuje než rozsvěcuje, ale většinou nám alespoň chvíli svítí ;) ). Ale o tom si na blog PA počíst nechodíte. Kromě romantických tradic jsou tady totiž i ty praktičtější - v mém případě těžce manufakturní.
Asi nikoho nepřekvapí, že jsem letos opět vymýšlela dětem do školky nějakou nadílku, u které bych si mohla hrát s milovaným papírem. Letos jsem se nechala inspirovat domečky – byly k vidění na mnohých z mých oblíbených blogů, evropští designéři přišly s novými šablonami … a tak se mi to nějak honilo hlavou … až jsem si vymyslela své vlastní. A protože se nakonec ukázalo, že jejich výroba je překvapivě rychlá, snadná a nevyžaduje žádnou extra výbavu (kromě – ne zcela nezbytné – ale hodně užitečné rýhovací desky), rozhodla jsem se sepsat návod. Nebo lépe – raději jsem natočila video.
(Abych si to sama sobě zkomplikovala a okořenila, jak jen to já umím, nadechla jsem se, sebrala odvahu, stáhla Movie Maker, přečetla něco o hudebních bankách a autorských právech a pak pár hodin nevnímala svou rodinu, protože jsem se učila stříhat a zase slepovat sekvence, vkládat titulky a hudbu … Nakonec mě to i bavilo. Dokonalé to ještě není, ale spoléhám na vaši shovívavost.)
K výrobě krabiček potřebujeme:
VIDEO 
Protože jsou krabičky určeny hlavně dětem, vytáhla jsem razítka Vánoční zvířátka z dílny naší Silvie a vytvořila z nich základ pro visačky. Zvířátka jsou kouzelná mimo jiné i proto, že vypadají skvěle, i když je moc nevybarvíte. Což je pro mě stěžejní, protože to absolutně neumím. Hotová zvířátka jsem vystřihla a spolu s flitry (moooc se mi hodily bílé flitry z listopadového Extra kitu - doufám, že budou další!) a s pár vyraženými vločkami je zatavila pomocí Fuse do fólie. Ano, padlo několik PL kapes (potřebovala jsem 40 kusů), ale stálo to za to! Dírku jsem zajistila průchodkou, ale v tomto případě to nebylo nevyhnutné, protože flitry jsou větší než dírka, takže by stejně nevypadly. Ale vypadá to víc dokončeně, co myslíte?






Pár visaček jsem udělala i méně sladkých, abych je mohla použít pro známé vyšších věkových skupin – dokonale se k tomu hodí nová vánoční razítka PA. Přidala jsem pár rolniček, své oblíbené provázky a mašli. 



Doufám, že krabičky – s visačkami nebo bez – někdy vyzkoušíte. Jsou rychlé a snadné – otestovala jsem na synovi – s malou asistencí si slepil svou … A zmenšené v poměru 1:2 jsou z nich kouzelné ozdoby. I jako balení malinkatých dárků vypadají super – umím si je představit i ve Valentýnské verzi. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět!
Mějte se nádherně!

25 komentářů:

  1. tak to je nejvíííc! Zvířátka se mají s flitříkama super :P

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonalé,a ty visačky ještě dokonalejší.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak joo..asi do toho zabalim darky pro koleyne v praci! No jen teda, abych zacala, kdyz jdeme na tu veceri ve stredu..😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, nevim, kolik Vas je v praci, ale deset krabicek slepis za hodinku ... ;) Abych pravdu rekla, nejvic casu zabira pak to vazani masli a privazovani visacek :D A pak se pochlub!

      Vymazat
  4. No to jekráááásná krabička, super super návod ❤️ Som na to bola zvedává že jako bude z toho “vánočního stromečku “ domčeková krabička 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, ďakujem, Ľubi :) Máš pravdu, naozaj sa to trochu ponáša na stromček ;) Však Vianoce sú doba kúziel ... ;)

      Vymazat
  5. Jani paraaada ty to proste s tym papierom umis v kazdom smere ;-) si proste talent

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vďaka, Ivka! Ja ho fakt milujem. Od mala. Krabičky som vyrábala skor než stránky ... ;)

      Vymazat
  6. Jani to je nádhera, Ty jsi teda hračička. A visačky jsou naprosto boží a krásné. To budou mít dětičky radost. Děláš fakt super věci ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlato, Jaru, moc děkuji! :) To víš, kdo si hraje, ... ;)

      Vymazat
  7. Ty deti ze skolky maji takove stesti! :)

    OdpovědětVymazat
  8. prostě úžasné! ty visačky musíme mít taky. díky moc Jani

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, ty jsi fakt MASTER roztomilých balení. A moje jediná a největší inspirace ve školkových dárcích. Je fakt,že s tou rýhovací podložkou je to úplně jinej level...to co děláš ty 10minut,tak já hodinu:) Ty máš 50 kousků za večer, já se vzepjala a minulé balíčky 25 kusů dělala týden. Ale já se nevzdávám:) Moc díky! Máš to špičkové!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover