úterý 9. ledna 2018

OLDIES but goodies - JANA S.

JANA S.

Dnes mi připadla čest (a zodpovědnost) představit novou rubriku, která se tady bude letos objevovat. Když jsme totiž s děvčaty diskutovaly o scrapování z kitů, shodly jsme se, že tvořit z nových a nových materiálů je fajn, ale také se nám občas chce vrátit k starším, použít opravdu všechny ty úžasné papíry a ozdoby a pokusit se vykouzlit z nich ještě něco nového … a tak přišla Jani V. se skvělým nápadem – touto rubrikou. Ani nám ji krásně pojmenovala, takže tadáá! můžeme začít. 

Vytáhla jsem krabici s odloženými zbytky kitů a chvíli se jimi prohrabovala, ale v podstatě jsem šla najisto – protentokrát to vyhrál listopadový PAGE a Extra kit. Když jsem z nich lepila inspiraci, měla jsem aktuální fotky v takových barvách, že jsem modré papíry nevyužila. Přestože jsem s nimi tehdy měla jiné plány, aktuálně se objevily fotky, které si přesně o tento kit a tento modrý papír říkaly...

Modrá to není úplně klasická, možná trochu nafialovělá, ale vzor mi přišel tak horský, že jsem vůbec neváhala, když jsem viděla dokumentaci vánočního výletu svých chlapů. Byli se podívat pod Chleb a fotky jsou taaaak modrééééé … ;) Tu modrou bylo ovšem potřeba něčím „naředit“.

V listopadovém PAGE-i byla i krásná výseková čtvrtka z dílny PA. Tu jsem zatím nepokořila. Přišlo mi, že by těch trojúhelníků bylo na mně na stránce moc. Nicméně mne přemýšlení o ní navedlo k jiné výsekové čtvrtce, která zatím ležela mezi papíry nedotčená – a měla vločky! ;) Chvíli jsem si ji různě natáčela, abych byla kompozičně spokojená a pak řízla... poslední uříznuté vločky mi bylo líto a tak jsem jí použila naproti – jako podklad doplňujícího shluku. ;)


Poprvé jsem si i vyzkoušela báječné inkoustové štětce od Jane Davenport, které jsem ukořistila z novinkové kolekce v e-shopu. Jane by asi byla radši, kdyby s nimi pracoval někdo, kdo malovat umí, ale já skvrny miluji a cokoliv, co by mohlo udělat hezké cákance, na mně z dálky volá – pořiď si mně! ;) Abych se vrátila k tématu – na bílou čtvrtku jsem namalovala pár modrých skvrn a doplnila je cákanci  -  vědomě jsem použila jiný odstín než na podkladové čtvrtce, abych navázala na nebesky modrou z fotek. 

Výsekovka je přišitá na stroji (část jsem si uřízla na protější kapsovou stránku) a zbytek už byl jen o přesouvání a lepení ozdůbek.




Hvězdy se mi hodily k tématu (vzhůru až do oblak) – nalepila jsem jich celkem hodně a ještě mi zbyly na protější stránku! Konečně jsem také pořádně načala arch s puffy samolepkami, i když trojúhelníky jsem nakonec nepoužila žádné... Abeceda je podlepena kousky papírů tak, aby zůstaly zhruba ve stejné výšce, když stránku vložím do alba.


Ještě poznámka k barvám (zkušené scrapařky asi závají nudou, ale ty méně zkušené třeba můj myšlenkový postup navede, když si nebudou jisté) – fotka i podklad byly modro-bílo(-černé), a tak jsem na stránku pro oživení vpašovala trochu žluté (chtěla jsem tam puffy foťáček) a kapku červené. Žlutá modrou trochu oteplí a akcent červené stránku rozveselí. Ale nic se nemá přehánět. ;)


Už jste si jistě zvykly, že velkou třicítku obvykle doplňuji kapsovou. Nejinak je tomu i tentokrát. Fotky, které jsem promazávala opravdu s těžkým srdcem, jsem nakonec seskupila do 3 skupin (řádků) a rozhodla se pro vlastní design kapes – až budu mít druhou stranu hotovou, zatavím je do kapes napevno.



Spodní řádky jsem ponechala nerozřezané. Do prostředního jsem umístila velkou koláž (tištěno na A4, s širšími okraji). Podkladová hořčičná čtvrtka byla hodně výrazná, tak jsem ji „přikryla“ texty natištěnými na bílých kartičkách. Kromě pár hvězdiček, šití na stroji a vellumového srdíčka jsem nezdobila (pokolikáté už se mi zdá, že ani nescrapuji, když tak málo zdobím?).

A co Vy? Vytahujete staré kity často, nebo se vždy nadchnete novými a na staré už nepomyslíte? Ukažte! Zatím páčko, užívejte života, ale nezapomeňte ho scrapnout s námi! Já se vrhám na novinky … už se nemůžu dočkat! ;)
Jana

16 komentářů:

  1. jé, to je super rubrika. "Starého" materiálu mám dost :) ale odvahy střihnout pořád málo... Líbí se mi nápad střídání velkých a kapsových stran. Možná do letošního alba zahrnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to určitě fajn změna v albu, Péťo! Nedělám to tak striktně, ale velmi často. ;) Těším se na Tvé stránky!

      Vymazat
  2. Nádhera! Rozříznutá výseková čtvrtka je prostě geniální, to by mě nenapadlo... A po té modrofialové vzorované jsem koukala a nakonec ji nevzala - a teď lituju :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MAruško, díky, chtěla jsem tomu dodat trochu dynamiky, tak jsem řezala :D - ale hlavně jsem ty vločky potřebovala prostě trochu jinak, než jak byly! ;) A poslední kousky papírů jsou ještě k mání ... do Tebe, milovnice zelené bych vůbec neřekla, že budeš litovat, že nemáš modrou!

      Vymazat
  3. Jani máš to opět úžasné a tento článek je fakt super, protože s novým kitem jsou vždycky nějaké zbytky těch starých .... moc pěkné stránky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, Jaruško, moc se těším, co vytáhnou děvčata ;) A moc díky, jak psala Silvie, ono to zas tak staré není ... ;) Ale přijde čas i na opravdové fosílie, slibuji! ;)

      Vymazat
  4. A zase nádhera a zase! kompozičně je to woow!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Love U! To je to posouvání při každém průchodu kolem stolu ;) Děti jsou naštěstí celkem vychované a vědí, že nemají sahat, když maminka tvoří ;)

      Vymazat
  5. To jsou tak nádherné stránky! Nemůžu se vynadívat... :) a ta kapsová na 3 řádky, super nápad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonko, díky! :) Moc jsem tam chtěla mít dlouho koláž ... a pak už to šlo samo. ;)

      Vymazat
  6. Ta tvoje třicítka mima úplně vzala dech.Ukládám pro budoucí lift.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, díky, moc mne to těší a bude mi ctí, když mne liftneš! :)

      Vymazat
  7. Jani musim rict, ze na tvoje stranky se vzdycky hrozne tesim, pokazde me prekvapis... vau. Mam se co ucit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Aničko, moc děkuji, ale nepřeháněj! Jde Ti to skvěle! Já mám permanentní pocit, že tomu pořád něco chybí ... :D ALe teď už ho umím ocenit - žene mne dál. ;)

      Vymazat

Pin It button on image hover