neděle 11. března 2018

HOST NA BLOGU / Tereza Frieserová

Díky účasti v DT callu mám nyní tu čest představit vám jednu ze svých stránek. Juchů, mých pár řádků slávy na blogu Papero amo  
V říjnu 2016 se nám narodil chlapeček Vašek a já hned věděla, že je to příležitost k dělání Project Life, ke kterému jsem se už dlouho odhodlávala. Co může být silnější motivací, než první album vašeho dítěte. Project Life jsem dělala po týdnech a počáteční nadšení brzy vystřídal stres z toho, že nabírám skluz a stránky tak často byly tvořeny v rychlosti bez větší invence a kreativity. Nakonec jsem album z prvního roku dokončila s tříměsíčním zpožděním a řekla si, že letos budu Project Life dělat na měsíční bázi a stránky plnit jen vybranými událostmi a důležitými milníky Vaškova druhého roku. Tolik pro zachování mé radosti z tvoření. 

Jenže.. je moc fajn si zpětně připomínat i ty malé rodinné výlety, krátké návštěvy, každotýdenní akce. A tak jsem se rozhodla každému měsíci věnovat navíc úvodní třicítkovou stránku se souhrnem všech (pro mě důležitých) událostí a zážitků v daném měsíci.Tady je první z nich. Ano, lednová. Už i mé druhé album začínám se skluzem. Ale jako naivní optimistka věřím, že to do konce roku doženu. Stránky jsou nakonec rovnou dvě, abych mohla použít všechny fotky, které jsem vybrala.
 

Nejdříve jsem si vytvořila koláž z čtvercových fotek v Adobe Lightroom. Jako formát papíru jsem si zvolila A4, který naše fototiskárna zvládá vytisknout, a všechny potřebné fotky si vytiskla najednou. Původní můj záměr totiž byl je takto v celku rovnou zakomponovat na stránku. Ale nebylo to ono, k dotvoření stránky a na journaling mi zbývalo jen velmi málo místa. A tak přišlo na řadu stříhání a ujištění se, že na jednu stránku se mi opravdu všechny nevlezou.
 

Vesele jsem si stříhala kartičky z doplňkových tří papírů a radovala se, jak mi hezky k sobě ladí, když jsem si uvědomila, že tvořím lednovou zimní stránku a zelenkavá, žlutá a meruňková k ní moc nepasují. Nu co, když mohly ostatní holky vytvořit zimní stránky z lednového Page Kitus kaktusem, tak nic není nemožné. Přemýšlela jsem, jak stránce dát alespoň trochu zimní nádech, a napadlo mě poskládat origami v podobě zimních motivů, palčáků a vločky.
 
Na journaling jsem použila oblíbený Bohemian typewriter font a na nadpis Brassiere Seethru. Abeceda na kartičce je od Tima Holtze.
 
Pro 3D efekt jsem některé z kartiček podlepila pěnovými samolepkami. Stránky se mi i tak pořád zdály prázdné a já si na jedné bílé čtvrtce vyzkoušela opěvované vodovky, ale výsledek byl děs běs, a tak pro tentokrát zase jen takto jednoduše. Ale aspoň si můžu dát opožděné tvořivé předsevzetí.
 
Uf, první stránky v albu 2018 vytvořeny, tak teď už jen neusnout na vavřínech. 
Krásný týden a co nejméně dohánění vám přeje Tereza

11 komentářů:

  1. Terezko, dokonalé! Přesně můj šálek čaje :) a ještě mi píšeš z duše. Font je nejlepší, co znám, a od letoška taky přemýšlím o úpravě PL tvoření, jen jsem zatím nepřišla na správný klíč, jak na to. Tak třeba si vezmu příklad z tebe, děkuji! (T.j. jen v letošním PL má ke dnešnímu dni skluz 2,5 měsíce).
    Ale co chci napsat především, ty stránky jsou skvělé - barevně, kompozičně, prostě super. A origami ozdůbky - spadla mi čelist! Kochám se a doufám, že tvé stránky uvidíme častěji! Poněvadž si říkám, jak to, že je neznám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tvořím doma do šuplíku, ale moc děkuji za slova chvály. Třeba se hecnu a budu i zveřejňovat :)

      Vymazat
  2. Skvělý nápad a krásné stránky:) A čichám čichám Brno:) Chodíš k Jarmile Kolaříkove? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodila jsem do předporodního kurzu a do Koblížků, ale to už je rok zpátky. Potkaly jsme se tam? ;)

      Vymazat
  3. Moc krásné stránky! Nějaký PL skluz uz vůbec neřeším a sem tam si s radostí vytisknu par fotek a udělám několik stránek. Různé challenge jsou skvělou motivací 😘

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné. Ty origami rukavičky jsou boží. Dá se někde najít návod?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem podle YouTube návodu - origami mitten.

      Vymazat
  5. Krása veliká! Ze skluzu bych si starosti nedělala, důležité je ta radost z tvoření! A to jak jsi to teď vymyslela je paráda! Moc krásné!

    OdpovědětVymazat
  6. Boze to je krasne! Ja miluju ctverce a udelat takovou stranku jako prehled mesice je dokonale! Nadpis, journaling, fotky..vsechno krasne ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera!! Janča mi vzala slova: i můj šálek kávy to je:-) Líbí se mi všechno - od konceptu vedení alba (musím se zamyslet nad svým skluzem...), přes kompozici (čtverečky nezklamou!), barevnost, až po krásné detaily (origami, fonty, tečkované rámečky). Určitě od Tebe moc ráda, uvidím i další stránky, Terezko ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, moc děkuji. Červenám se za monitorem a jdu rychle něco tvořit :)

      Vymazat

Pin It button on image hover