čtvrtek 15. března 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Úplně nejvíc a okamžitě mě v březnovém PAGE kitu upoutala čtvrtka č.20 – ta, co z ní Silvie nastříhala kostičky a udělala dokonalé 3D přání (pro pokochání SEM. Jenže v mém případě to byla její druhá strana – čtverce s barevnými trojúhelníčky potěšily geometrii milující část mé duše. Věděla jsem, že se bude stříhat a šít. 
 
Úplně první myšlenka byla, že vystřihnu 2 čtverce a umístím je v prostředku stránky spolu s čtvercovou fotografií, ale zdálo se mi to fádní, tak jsem čtverce chvíli posouvala, až skončily nakřivo a dost excentricky … myslím, že to jinak vcelku nudné stránce dodalo dynamiku.
 
Čtverce jsem rozstříhala na jednotlivé trojúhelníčky, a abych uspokojila své barevně konzervativní já, nahradila jsem některé barvy jinými. No, nakonec jsem rozstříhala velkou část celé čtvrtky, i když to na první pohled na hotovou stránku zas tak moc nevypadá. Trojúhelníky jsem na bílou čtvrtku přišila po jejich obvodu, vznikl z toho docela hezký patchwork, co říkáte? Jemné mezery dodaly čtvercům vzdušnost. Fotografii jsem vytiskla černobíle – barevně sice ladila velmi dobře, ale na výrazném podkladu by zanikla. 
 
Nápis jsem chtěla velký (nějak se mi to poslední dobou hrozně líbí), zvolila jsem starší samolepící abecedu od Amy Tangerine a doplnila novinkovým výsekem od Pavlínky. Krom toho, že je dokonalý, dokonale mi tam sednul. Protože je nápis opravdu hodně dlouhý, musela jsem ho umístit v dlouhé ose kompozice, jinak by ji narušoval. Takže jsem – ani nevím jak a rozhodně ne záměrně – splnila i Silviinu podmínku březnové scrapbookové challenge – doufám, že už na stránkách také makáte, moc se těším, co jste vymyslely!
 
Zdobení je na stránce pomálu. Hlavní směr jsem ještě opticky podpořila provázkem, pruhy vystřiženými z pruhované čtvrtky z kitu (č. 02) a několika výseky. Papírové vlaštovky z čtvrtky č. 22 jsou přilepené 3D páskou a dostaly šité ocásky. Journaling je vytištěný na vellumu. No a boží epoxy ozdoba nemůže chybět! Kapky tuše maskují nedostatek mé další invence – nevymyslela jsem jiné smetí, které by kompozici doplňovalo a trochu znepravidelnilo. 
 
Druhá stránka je barevně střídmější – scrapovala jsem venkovní fotky a všichni víme, jak to v únoru venku vypadá. Fotografie jsem chtěla použít barevné a čtvrtka s modro-hnědo-mintovými pruhy k nim krásně sedla. Zas a znova mne fascinuje, jak lze stejný motiv a barvy použít na scrapování zimního odpoledne stejně jako na krásný den na pláži … Tentokrát jsem si ani nedávala za cíl vybrat jedinou fotku, chtěla jsem nalepit průřez krásným odpolednem. Kompozice je jednoduchá, podobná oblíbenému rozložení od Jani V. S tímto kitem jsem ale asi měla „šikmou“ náladu, pruh fotek jsem posunula trochu našikmo. Abych mohla tisknout journaling, přikryla jsem část podkladové čtvrtky bílou a přišila ji na podklad.
 
Moc jsem chtěla využít modrý rámeček s hvězdičkami, ale celý mi nikde příliš neseděl, a tak došlo na rozřezání – udělala jsem si z něj závorky. Zdobení je opět málo – kombinace podlepených samolepek a hvězdiček z kousku podkladové čtvrtky (původně jsem si opatrně vyřízla celé hvězdy z druhé strany čtvrtky, ale zdálo se mi, že jsou vedle mých fotek příliš velké, tak se staly menšími a ještě menšími … ). Epoxy ozdoba s hvězdičkami je nejlepší ze všech! Stránka však pořád postrádala „něco“, ani tuš se mi nezdála dost, proto jsem nakonec ještě pár hvězdiček vyšila šicím strojem. Příště si to ale celkem jistě vymyslím předem, prošívat hotový LO na starém Singeru není úplně to pravé ořechové!
 
Tímto se dnes s PAGE kitem loučím. Jaro je u nás obdobím svátků, takže i když bych ráda lepila dál z kitu (a dalších přikoupených papírů, ach jo!), musím se nejdřív vrhnout na užitný scrap. Doufám však, že vy se na FB pochlubíte svými výtvory a inspirujete mne k tomu, abych ho zase vytáhla! 
 
Těším se a přeji krásný den!

14 komentářů:

  1. Co na toto povedat?? Jani ty si kuzelnicka :-) obdivujem co vsetko dokážeš vymyslieť. Stránky sú jednoduché ale pritom také efektné a kraaasne. Hneď mam chut tvorit ;-) dakujem za inšpiráciu ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, ďakujem, si zlatá! Ja som práve mala pocit, že som nič moc nevymyslela ... ;) Teším sa na to, čo vymyslíš ty!

      Vymazat
  2. Puf! Nechapem! Jako ja mam problem hvezdu nakreslit a ty ji jen tak mezi reci vysijes na stroji? 🤦🏼‍♀️ Se picnu! Libi se mi obe! Ta pruhovana ctvrtka je dokonala! No ale ty ctverce? Ja bych ztroskotala na tech mini mezirkach. Jako vubec nechapu, jak postupujes, protoze ja bych nalepila ctverce a teprve pak bych si vzpomnela, ze mam do nich udelat dirky na ten provazek! No proste to mas D.O.K.O.N.A.L.E. !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi miláček! Neboj, šlo by ti to. Prozradím ti tajemství - hvězdičky jsem si namalovala tužkou a pak šila podle malůvky, žádnou superschopnost v tom nehledej. ;) Dírky jsem dělala až po našití - kleště to dají bez problémů a já použila malou raznici ... Moc děkuji, kotě!

      Vymazat
  3. to je taková krása :) nemám slov...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuji, těší mě, že se stránky líbí, kit je skvělý a velmi versatilní ve smyslu různých způsobů využití. ;) Těším se, že uvidím i něco od tebe!

      Vymazat
  4. První stránka je hrozně inspirativní. Možná až tak, že se porozhlédnu po papíře s těmi vlaštovkami, protože to vypadá parádně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Vlaďko, určitě doporučuji - ale mně přijde krásný každý jeden z těch papírů ... a výseky od Sis celek skvěle doplňují :)

      Vymazat
  5. Jani, neskutečná jsi! Božské stránky! ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Adél! Srdíčkooooo :) (má klávesnice to neumí, mrška)

      Vymazat
  6. Jani, krása... Tvoje kompozice sou prostě skvělé. A stejně jako Alča totálně nechápu ty vyšité hvězdičky. Mě by se u toho padesátkrát přetrhla nit a byly by šišaté a vůbec...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, děkuji, mám opravdu radost, že se ti mé stránky líbí. Já zase obdivuji ty tvé! A jak už jsem psala - v šití není žádný kumšt. Mimochodem, na 2 místech jsem nit protrhla - ale až při gumování předkreslených malůvek ;)

      Vymazat
  7. Opět pohlazení po duši, Janičko! Že se na tvoje stránky vždy moc těším víš, a ještě k tomu mám takovou disciplínu, že se snažím tipovat co použiješ :-D Tady celkem trefa. Mám v zásadě vyhlídnuté stejné dvě čtvrtky, jen pořád absolutně netuším co s nimi :-D Ty to máš parádní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko ❤ Nebojim se, ze z kitu nakoec nevykouzlis nadheru, budu ji vyhlizet jako vzdy! Take si vzdy rikam, co asi pouzijes 😉 O prouhate modro-hnedo-mintove ctvrtce jsem nepoochybovala ani vterinu! No, zkratka, at se ti hezky lepi, tesim se! (A jiste nejsem sama)

      Vymazat

Pin It button on image hover