úterý 10. dubna 2018

CARDMAKING DAY - ADÉLA

Jedno razítko

Když holky před pár týdny spustily předobjednávky na razítka firmy Brutus monroe, ani jsem se nechtěla na nabídku kouknout. Razítek mám plný šuplík, nic nepotřebuju... Tak určitě :) Hned mě zaujalo jedno se zaječí rodinkou a toto romantické květinové a už byly v košíku. A tak bych vám dnes chtěla ukázat několik přáníček s použitím jednoho razítka.


Taky uvidíte, že ne vždy se podaří původní záměr a mnohdy mé tvoření skončí úplně jinak. Chtěla jsem zkusit razítkování vodou v kombinaci s Distress inkousty, ale vůbec se mi nedařilo vychytat správné množství vody a jak to celé dopadlo, je na následujících na fotkách. 

Připravila jsem si inkousty a pomocí blenderu nanesla na karton.


Razítko jsem nastříkala vodou, přitiskla k podkladu a čekala jsem jemný, relativně ostrý otisk, kterým vás ohromím a ono toto...


Mokré razítko vždy nabralo část barvy a tu jsem ještě obtiskla na čistý karton. Jeden z otisků mě přesvědčil a použila jsem ho, ale jinak byl pro mě tento pokus spíše zklamáním. Možná při použití méně detailního razítka by to mohlo vypadat lépe.


Podlepila jsem obrázek zeleným kartonem a doplnila jemným textem.


Nakonec jsem tedy sáhla po mé milované kombinaci bílého embossingu a akvarelu. Stačí pár tahů fixem a pak rozmýt vodou.


Obrázek jsem už jen doplnila provázkem a kapkami Nuvo drops.
¨

Nebo můžete zkusit akvarelové skvrny přenést folií. Použila jsem tu, která slouží jako ochranná vrstva u razítek. Načmárat fleky fixou, postříkat vodou, otočit na papír, přitlačit, aby se barvy promíchaly a je to.


K duhové kombinaci jsem doplnila papírový štítek od Silvie, který je Paperoamo novinkou a texty z lednového card kitu.


Jemnost akvarelového vybarvování miluju. Pokud ho chcete také zkusit, vůbec nepotřebujete velkou sadu fixů, ale pro začátek si vystačíte se základními barvami. Dají se jednoduše míchat mezi sebou, rozmývat vodou a vytvářet tak jemné přechody.


Mám ráda, když je přání nějakým způsobem prořízlé a text, který vidíte na přední straně, je vlastně uvnitř. Poskládala jsem si tedy text a podle něj pak šikmo seřízla přední stranu.


Pak už stačilo jen pár vystřižených květů, kapky Nuvodrops a romantické přání bylo během chvíle hotové.


Máte také nějakou oblíbenou techniku, ke které se neustále vracíte? Já nejspíš jo. :)


♡ Adéla

4 komentáře:

  1. S přáníčkama teprve začínám, ale tato technika, kterou vidím prvně, se mi moc líbí! Především tím, jak moc je něžná. Krása!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji někdy vyzkoušejte, výsledek je vždy úžasný 😉❤

      Vymazat
  2. Adélko, krása a ještě jednou krása. Techniku jsem taky nikdy nezkoušela a obdivuju, jak si umíš pohrát se všemi těmi razítky, fixami, pastami...jde mi z toho hlava kolem

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover