sobota 7. dubna 2018

HOST NA BLOGU / Jarka

JARKA FEČKOVÁ

Nesmierne sa teším, že môžem byť aj ja hosťom u Papero amo. Je to vlastne môj dlhoročný sen a poviem vám, že je krásne si pomaličky plniť svoje sny. Ale to určite všetci poznáte :) Čo však možno ešte nepoznáte, je obálkový flip book. Ja som sa s ním prvýkrát stretla pri swape. Úlohou bolo vytvoriť práve „envelope flip book“ podľa zadaných farieb a naplniť ho rôznymi nálepkami, kartičkami a ozdobami. Okrem ozdobeného základu sa tak vlastne posielajú aj darčeky na tvorenie. Ja veľmi rada swapujem, tak som pozrela nejaké návody na internete a pustila sa do práce.


Neskôr mi ale napadlo, že takto by som si mohla vytvoriť celkom šikovný mini album na fotky z výletu. Obálky tvoria kapsičky, kam si môžem napchať aj väčšie fotky, ktoré nechcem napevno prilepiť, vmestí sa tam aj kopec lístkov a zápiskov.

Po jednom omyle môžem povedať, že je lepšie použiť pevnejšie obálky, nie klasické tenké, v ktorých sa bežne posiela pošta. Super sú napríklad obálky, ktoré sú v balení spolu so základmi na pohľadnice - majú vyššiu gramáž a dobre sa zdobia. 
V tomto projekte som pracovala prevažne s januárovým page kitom, ale pridala som aj iné januárové ozdoby a abecedu z page kitu DUBEN z roku 2017.


Aby sa mini album sám neotváral, použila som pružnú čipku.


Takto pekne som si vyskladala nálepky šesťuholníkov.


Prvá kapsa - obálka. Takto to vlastne vyzerá, keď sa mini album otvorí. Je trošku nevýhodou, že som nepoužila obálky s rovnou hranou, ale takto zrezané do V, ale zas pekne trčia fotky a lákajú k nahliadnutiu.


Detail na kaktusyyyy :D Chcela som to trošku ozvláštniť, tak som k nálepkám pridala aj jeden drevený výrez.


Fotku som dala do vyklápacej priesvitnej kapsičky a naplnila som ju flitrami.


Pod fotkou mám popísaný velumový papier.


Druhá obálka - tu je vlastne jej zadná strana. Je tu viac miesta, čiže som sa rozhodla trošku navrstviť a prilepiť veľkú fotku.


Zo vzorovaného papiera som si vystrihla lamu a pripla som ju spinkou.


Pridala som aj hviezdičky...


… a priesvitnú nálepku.



Zvrchu je vyťahovacia visačka na zápisky. V albumoch jednoducho potrebujem mať aj trošku možnosť pohrať sa, keď si ho prezerám. Zbožňujem to objavovanie tajných skrýš - čo môžem vytiahnuť, odopnúť, vyklopiť... :D


Detail - opäť vystrihnutá lama. A vo farebných tónoch kitu som si doladila aj washi pásku a šnúrky na visačky.


Kapsa - stále druhá obálka, ale z tej otvorenej strany.


Pridala som takéto malé otváracie okienko, ktoré opäť spinka drží zatvorené.


Neúplný domček sa dá pekne použiť na kraji papiera ;-) A opäť kaktuuuus :D Ruku na srdce - Kto má tento kit a nemá chuť tie kaktusy použiť úplne všade? Ja už teraz kaktusy hľadám v každej sade, pri ozdobách, medzi nálepkami... Jednoducho veci s kaktusmi sa mi hneď páčia viac :D


A vnútri je takáto maličká fotka a popis.


Detail visačky z veľkej kapsy.



Posledná (tretia) obálka - kapsa.



Ozdoby


Vysúvacia kartička na zápisky


Vystrihnuté domčeky


Spinka s vlajočkou z washi pásky.

Ono sa to ešte dozdobí, keď si podopisujem poznámky a tak, ale chcela som vám ukázať aspoň hrubý náčrt. Ja sa k viacerým svojim projektom vraciam ešte niekoľko dní a pridám raz to, raz ono. A nakoniec je z toho krásna spomienková vecička. Ja som vlastne celkom veľký fanúšik mini albumov, lebo do PL albumu by som na jednu udalosť musela naplniť aj viac strán a to sa mi až tak veľmi nepáči. Mini albumy sú jednoducho pekným doplnkom k PL albumom.

Prajem krásny tvorivý deň!
Jarka Ef

3 komentáře:

  1. Jáj, ďalšia kaktus-lamová kráľovná! 😉 Veľmi pekný album, aj ja milujem schovávačky a interakciu ... 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jari, ráda tě poznávám. Moc se mi líbí tvoje album, máš to vymazlené:-) s tímto kitem se opravdu tvořilo jedna radost.

    OdpovědětVymazat
  3. :) áno, kit bol naozaj skvelý.... zámerne už píšem bol, lebo som ho použila v toľkých projektoch, že už mi skoro nič neostalo :D

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover