čtvrtek 5. dubna 2018

OLDIES but goodies - Chorvatské album od ALENY

Na oldies rubriku jsem se těšila, teda hlavně na to, co vymyslí holky, ale když jsem ji na duben uviděla u sebe, měla jsem hned jasno. Bude to album z Chorvatska (album 6x8 od Simple Stories koupíte TADY) a bude v něm loňský My life kit (07/08). Tenhle kit jsem si schovávala celou dobu, abych z něj album udělala. No a pak! Pak mi to vůbec nešlo. Ale když říkám vůbec, tak opravdu vůbec. 14 dní jsem se v tom plácala a měla jsem dvě stránky a totální lepící krizi! Začala jsem uvažovat, že na článek nalepím narychlo něco jiného a tohle odložím opět k ledu. 
 
A pak přišla Velikonoční neděle, na kterou jsme se se Sisi domluvily, že přijedu a budeme mít společný tvořící den. No, co vám budu povídat, vylíčila jsem jí, jak je to album celý špatný a vůbec mě to nebaví s tím, že ho teda k ní vezmu a uvidíme, co se s tím dá dělat. Něco mě osvítilo a já s sebou mimo jiné i vzala lednový Page kit! Sice jsem si říkala, že ho asi potáhnu zpátky a použiji maximálně pár ozdob, ale dopadlo to jinak. 
 
Sisi potvrdí, že jsem byla vážně nešťastná a už jsem zvažovala, že celý scrapbooking zabalím. Ale pak řekla: „Tak to udělej jen z toho Page kitu.“. Sice jsem se s tím chvíli prala, protože jsem měla představu, že ho přece použiji na nějaký ten lepší projekt (haha, a jaký asi), ale nakonec jsem ji poslechla. Ještěže tak. 
 
Zde je jedna fotka z procesu. Ono se vám totiž hned líp tvoří, když vám někdo udělá horkou čokoládu s marshmallow. Jinak vřele doporučuji tvoření ve dvou, jde to líp, a když nevíte, je tam někdo, kdo má jiný pohled na věc než vy a k fotkám žádný vztah, takže redukce zaručena. 
 
Tudíž dnešní článek není o My life, ale o Page kitu. Ještěže jsem si k němu objednala pár čtvrtek z kolekce navíc. Všechno je ještě skladem a tohle se fakt povedlo! A ne, není to jen kvůli těm kaktusům a lamám. Měla jsem si vzít i ty kovové epoxy ozdoby, ale co už. Opět jsem se rozhodla vyšít mapu. A protože jsme jeli autem, vzala jsem to i s naší republikou a vyšila cestičku. Podotýkám, že mapa je v reálném měřítku. Vytiskla jsem si jí pomocí google maps i s vyznačením cesty, kterou jsme jeli a pak přenesla na vellum. Vždycky jsem si myslela, že je Chorvatsko větší než my a on to zase tak velký rozdíl není. 
 


Celé album jsem nakonec slepila za tři dny (nepočítám vyšívání) a jsem ráda, že byly Velikonoce, protože jinak bych se s tím „crcala“ daleko déle. Použila jsem i pár věcí mimo kit. A to především dřevěné enamelky, frázové samolepky z kolekce Cestování, razítka Slunečný pozdrav, dřevěnou samolepící abecedu, barevnou abecedu z Page kitu duben/2017 a pár ozdob a samolepek z Extra kitu listopad/2017.
 


V celém albu se prolíná i psaní rukou, jak na fotkách, tak na papíře. K psaní na fotky jsem použila černý Sharpie fix a bílá je gelovka od Pilotu. Kupodivu drží, ale musíte psát opravdu pomalu. Jinak na papír používám Tombow fixy ze sady pro pokročilé. Mimochodem tuhle sadu si fakt pořiďte, fakticky must have, pokud se chcete naučit psát. Dokonalé hroty a super inkoust. 
 


Než se dostaneme k videu, ráda bych se zmínila o fotkách a o tom, proč není v albu žádný journaling a i nadpisy jsou strohé a né u všeho. Fotky vždycky třídím dlouho a fakticky mě to nebaví. Tyto jsem kupodivu vyvolala celkem rychle po dovolené a od podzimu měla zastrkané i v kapsách. To ovšem nebránilo, že jsem je během tvoření znovu protřídila a dobrých deset fotek ještě odstranila. Některé letěly nekompromisně do koše, ty ostatní mám schované a možná s nimi nalepím nějaký layout. Ponaučení pro příště je, že musím tisknout více menších fotek. Pro tři malé fotky najdu spíš místo, než pro tři 4x6. Journaling v albu není, protože jsem na dovolené lepila travelbook, kde je vše podrobně popsáno den po dni. Přijde mi tedy zbytečné to znovu popisovat. Navíc travelbook bude přiložen v albu, tudíž pokud někdo bude chtít číst, může. 
 


A teď už to slibované video. Omlouvám se, občas foťák dlouho ostří a na jednu ruku je těžký, proto se mi klepe ruka. Hold příští Vánoce chci asi stativ. 

 

18 komentářů:

  1. Alčo, je to PARÁDNÍ! Mapa je dokonalá, psaní na fotky perfektní a fujky pavouk nejvtipnější! A ten lednový page kit tomu moc sluší 😍❤😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😂😂 ten pavouk byl fakt ohromnej..vůbec to na té fotce tak nevypadá..🙈🙈

      Vymazat
  2. WAU, nemám slov, byla jsem už paf z článku a fotek, ale to video... Boží

    OdpovědětVymazat
  3. Parada!!! Uz mesic tady chodim kolem stejneho alba a chystam se zpracovat lonskou dovolenou. Cosi me to porad nejde. Tak se budu inspirovat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup šup. Není lepší pocit, než ten z dokončené práce a pak to kochání se albem. 😊

      Vymazat
  4. bombasticke a.k.a. kaktusticke 🌵🌵🌵 velmi sa mi to paci 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ánooo, kaktusy jsou neeej a je jedno, že jsem tam snad ani jeden nepotkala..snad bude příležitost na realné prohlídnutí! ❤️

      Vymazat
  5. Ali, konecne mam cas si to poradne prohlednout. Pecka-pecicka! Miluji tvuj styl, cisi z nej radost a skace mi z obrazovky rovnou do srdce ... a to pismo ... oooch!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janicko! Ty jsi laska! ❤️ Sis mi hodne pomohla jit tou spravnou cestou. Ale joo libi se mi. Fakt se mi libi! 😂

      Vymazat
  6. Ali, to psaní! Nádhera! Celé album vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, děkuji velice. Snažím se, snad se trošku zlepšuji..🙂

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  7. Naprosta parada a dokonalost! A to psani...ach, placu tady zavisti jak je to krasne a naprosto dokonale a koukam stale dokolecka...
    Mirka Beresikova

    OdpovědětVymazat
  8. Ali to je taková nálož pozitivní energie, no řeknu ti, že jsi mě nakopla a vrhnu se na to naše loňské turecko. Mám koupené stejné albíčko, tak si trošku liftnu:-) ale jen trošku, to písmo fakt nedám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo tak to me velice tesi! Fakt moc! K Turecku by sla krasne i ta kolekce, ale myslim, ze jakakoliv jina bude super a klidne liftuj! ❤️

      Vymazat
  9. Povedené a krásné album, a skutečně pozitivní a moc se těším na léto ... mapka se Ti fakt povedla a moc se mi líbí Tvé psaní ... prostě paráda ... šikulka.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover