sobota 26. května 2018

MY LIFE KIT projekty - JANA B.

Víkendové minialbum

Asi se nemusím rozepisovat, jak parádní je Lucčin My life kit pro všechny naše výletnické a cestovatelské zážitky. Rozhodla jsem se, že zpracuji jeden náš prodloužený víkend, a protože byl výjimečný, pustila jsem se do lepení minialba. To poslouží jako dárek, jako milá vzpomínka a poděkování našim rodičům za báječně strávené chvíle.

K celému albu by se lépe hodila tmavě zelená mašle, ale sehnala jsem jen brčálovou. Takže nakonec jsem vzala hnědou.

S anglickou částí rodiny máme krásnou tradici týdenní společné dovolené. Vždy si pronajmeme dům a ten je po celý týden naším společným domovem. Co si budeme povídat, ve dvaceti lidech, z nichž většina jsou děti, je to huuuuu, ale je to strašně fajn. Takže něco podobného jsme si zavedli i tady v Čechách s druhou půlkou rodiny. Je to komornější, ale neméně fajn. Letos jsme si pronajali celou faru. Už jste někdy spali na faře? My jo! A tuhle faru v Činěvsi můžu jenom doporučit. Spravuje ji místní Obecní úřad, fara je citlivě zrekonstruovaná a má svoje kouzlo. A toho prostoru!

Tyhle štítky z dílny Papero amo mě děsně baví! Jsou krásně pevné a různě veliké. Jedinou nevýhodou je, že potřebujete odolný fix - buď popisovač na CD, nebo fixy Sharpie. Ty najdete ZDE.

Zpět k minialbu. Letos jsem se nemohla workshopu se zahraniční hvězdou Flórou zúčastnit #protozebaby (report z kurzu ZDE), tak jsem si to částěčně vynahradila výrobou tohoto minialba. Tímto děkuji Flóře za úžasnou inspiraci. 

Velikost desek jsem přizpůsobila velikosti PL kartičky 3x4, protože těmi jsem chtěla album plnit (samozřejmě desky velikost kartičky lehce přesahují). Desky jsou z krabicového kartonu obalené papírem z kolekce Twilight od 1canoe2 (tu jsem si zamilovala). Karton jsem v místě ohybu hřbetu pro snadnější přeložení částečně nařízla. 


Moc se mi líbil princip kroužku a už dlouho jsem si chtěla album na jednom kroužku udělat. Ale tohle je ještě lepší, je z toho taková malá krásná knížečka a vnitřek alba je hezky schovaný a chráněný. Mašle pak všechno drží pohromadě. Geniální!



Díru pro kroužek jsem zpevnila průchodkou. Koupila jsem si totiž před Vánoci na album December Daily báječné kleště od WRMK. Dlouho jsem váhala a říkala si, jestli to není zbytečný. Není! Nemusím řešit, že se mi desky do klasické děrovačky nevejdou, nebo že nejsem schopná proděravět kartičku i s nalepenou fotkou. A navíc ty průchodky. Za mě fakt super!

A takhle vypadá album po otevření. Jak vidíte, zářezy v kartonu jsem nepřelepovala. I když teď zpětně bych to raději udělala, aby to bylo ucelenější.



Opět jsem se snažila střídat velikosti kartiček, líbí se mi ta rozmanitost a pestrobarevnost.


Druhou stranu kartiček jsem taky využila. Je potřeba dát si pozor a lepit na druhou stranu obráceně. Prohlížení alba pak funguje jako otáčení listu kalendáře. 


Jednotlivé dny prodlouženého víkendu jsem označila na Big shotu vyříznutými kolečky. Pozorné oko čtenářovo si jistě všimne, že mi chybí den třetí. V ten den zůstaly dvě hlavní fotografky doma a fotky z daného dne jsou stále ještě u babičky ve foťáku. Až se ke mě dostanou, bude díky kroužku snadné několik dalších stránek přidat. 


Mezi kartičky jsem občas vložila výsek. Velké fotky jsem se snažila opatřit vyčnívající ozdobou, jejímž uchopením se mohou kartičky otáčet, aniž by se fotka upatlala.


 Samozřejmostí jsou i vstupenky.


Zde jsem velkou fotku po jedné straně nepřilepila a vznikla mi tak kapsička pro zasunutí další fotky.


Epoxy samolepky jsem přidávala až jako poslední. Nevěděla jsem totiž, jak moc mi album nabude.


Z velké 6x4 kartičky jsem si vyrobila kartičku odklápěcí. Stačilo ji přehnout na půl a na horní půlce vrchní část odstřihnout kvůli kroužku. 


Odstřihnutou část jsem pak dolepila, ať to vypadá hezky uceleně.


Den druhý. Černé štítky najdete ZDE. Pruhovaná abeceda je součástí kitu. Je super, ale dle mého se hodí na výrazné pozadí a kratší nápisy. Tady už mi ta písmenka trochu splývají. Ale zase jsou super nádražní!




Do alba jsem začlenila i obálku. Měla jsem totiž spoustu fotek z vlaku a chtěla použít všechny. To známe. Do obálky s nimi. Vzala jsem k ruce přáníčkovou, 4x4. Uřízla spodní kus a oboustrankou slepila.  Na otvírací části jsem ustřihla tu zalepovací část. 


Do obálky jsem vlepila vellum, aby fotky nevypadávaly. Zdlouhavá příprava této obálky (dvě padly, než jsem to vychytala) mě dokopala k rozhodnutí pořídit si raznici a rýhovačku určenou právě pro výrobu obálek. Už se na ni těším!



Na konečné Řepské drážky bylo tohle Člobrdo v nadživotní velikosti. Dobrá isnpirace na zahradu, hned je ta hra mnohem víc akční.




Den čtvrtý.





A děkovný závěr. Už se těším na další ročník!


Díky sladěnému materiálu jsem měla album během jednoho večera zaplněné (desky už jsem měla předpřipravené). Až bude album kompletní (doufám, že do příštího My life příspěvku to stihnu), tak vám sem dám prohlížecí video. Naživo je to totiž krásně ňuňací! :)

Přeji vám krásný víkend!

24 komentářů:

  1. 🙀🙀🙀🙀 skvost! Jako vzdy! Tyhle projekty jako darky jsou skvele! ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, Ali. Já jsem si právě řekla, že teď budu dělat víc minialb a strkat to jako dárky, duši uspokojím a ještě potěším :) snad :)

      Vymazat
  2. No to je krásné a už se nemusím bát, že to nezvládnu a do alba se také pustím. Je fakt ňuňu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, děkuji! Vůbec se není čeho bát! Těším se!

      Vymazat
  3. Krása! A s tím kroužkem je to hodně praktické 👍 Budu to muset taky zkusit 👀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Peti! Taky mě to překvapilo, že je to příjemné do ruky a šikovně se album prohlíží. Určitě zkus, těším se!

      Vymazat
  4. Janinko, úžasné, fantastické, pecka! 😍 Miluji tvá alba, plné nejkrásnějších vychytávek. A tu raznici na obálky ti chválím, mám ji už pár let a absolutně nelituji ani cenu, ani skladovací prostor! 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janiii, moc děkuji! Raznice už je v koši (tom nakupovacím) a těším se, že mám obálkově vyřešeno. Miluju obálky :)

      Vymazat
  5. Jani to je zase naadhera, rodinné dovolené taky miluju a spát na faře je bezva, hlavně je to kolikrát velmi levné a přitom fakt pěkné ubytko:-) balíček z workshopu jsem ukoristila , tak se urco do albicka taky pustím. Tvá inspirace mě proste nakopla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annie, děkuji! Souhlasím, tyhle typy ubytka jsou mnohem lepší než hotely a penziony. Juu a ty máš balíček! Tak šup šup, těším se!

      Vymazat
  6. Janu opravdu pecka.Nádhera.Taky jsem obkoukavala album z workshopu a mám ho v plánu udělat.Ale tvoje je opravdu skvost

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Ivi! Viď :) Já jak ho viděla, tak jsem si říkala, že to musím zkusit. Určitě to budeš mít parádní!

      Vymazat
  7. Jani, úplně božské! ❤ Ehm, raznici na obalky mám uz minimálně dva roky a neudělala jsem ani jednu 😁 Snad mě inspirujes a polepsim se 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, děkuji! Cože? Ty přáníčkový mág a neděláš obálky :) polepšit!

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Děkuji, Luci, nelze pokazit s vyladěným matrošem :)

      Vymazat
  9. Krásné a opět neuvěřitelně nápadité ;) A jak je možné, ze i ta vstupenka perfektně ladí?! Přemýšlím; kdyby byla třeba fialová. ...to by šla asi do obálky. ..nebo by tam nebyla vůbec. ...nebo by album mělo pár fialových prvků. ..ty si Jani se vším tak vkusně poradíš. Díky za krásnou inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Aničko! Teď jsi mě dostala! Fialová vstupenka by byla zapeklitost ... asi už mě znáš, pravděpodobně bych ji někam "zašila". Ale zase jak se to album otáčí, tak vlastně člověk vnímá jen tu jednu stránku, tak by se to třeba dalo skousknout :)

      Vymazat
  10. překrásné moc!!! a teda krasopísmo ti jde taky úžasně:-) Mrzí mě na tom jenom to, že to máš jako dárek, tudíž na živo neuvidím :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jani! Na krasopísmo tu máme jiné přeborníky, ale snažím se! Tak mě těší, že je pochváleno. Album uvidíš, jestli bude čas, zatím je doma, čeká na posledních pár foto a předání proběhne kdo ví kdy :)

      Vymazat
  11. Paráda Janičko, máš to úža úža úžasné .... a už se těším na video ... já se Tvými výtvory tak strašně ráda kochám ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji! A mám závazek :) udělám videjko.

      Vymazat
  12. Tak to je veliká krása Jani! Určitě udělá obrovskou radost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji moc! Doufám, jestli ho už babi neprokoukla tady na blogu :D

      Vymazat

Pin It button on image hover