čtvrtek 17. května 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Krásný den! O tom, co se mnou udělal náhled na aktuální PAGE kit, už se rozepisovat nebudu. Jani V (tady) a Annie (tu) to vyjádřily velice pregnantně. Jestli se někomu zdá hůře použitelný, nebojte se toho! Má veliký potenciál … ale pojďme se radši podívat. 
 
Jako první jsem chtěla použít čtvrtku s duhovými paprsky. Barevně mě naladila na scrapnutí fotka jedné starší oslavy synova kamaráda, ale ač barevně ladící, přišlo mi to dohromady dost – hodně barevná fotka na barevné čtvrtce zanikala. Ještěže se část oslavy konala v parku a po ruce byla skvělá pozaďová čtvrtka s motivem dřeva a samozřejmě, čtvrtka se stromečky a domečky…
 
Zvolila jsem – pro sebe méně obvyklou – středovou kompozici, kde fotka,journaling i nadpis (naprosto boží výsek Kamarádi v dřevěném dekoru!) jsou v prostředku stránky a ozdoby se – velmi decentně – rozbíhají do stran. ;) Aby to nebyla úúúplně nuda, po straně jsem pověsila malou vlaječku se stromečkem a nepravidelnost získala pomocí cákanců tuše. Chipboardy se srdíčky jsem otočila naopak, protože srdíček bylo díky osrdíčkovaným stromečkům na stránce věnované „jen kamarádům“ už dost.
 
Druhou stránku jsem věnovala dceři – růžová část kitu byla jasná volba – hlavně proto, že jsem moc chtěla použít krásnou růžovou abecedu, která v něm je. Ty jemňoučké puntíky jsou prostě dokonalé! Zvažovala jsem i stránku postavenou převážně na písmenkách, abych jí využila na maximum, ale nakonec jsem si tento nápad nechala na někdy jindy. Fotka je na výšku, zdobení je proto převážně v horizontálních pruzích. Žlutou část duhové čtvrtky jsem ostříhala jako girlandu a spolu s růžovou kostičkou orámovala horní a spodní část stránky. Ze čtvrtky s obrázkovými čtverečky jsem vyzobala vhodné čtverce a z nich vyrobila ozdoby, které jsem přišila do narazítkovaného „vzoru“.
 
Lama s brýlemi byla jasná, ale na „X-rožce“ (máme v DT malou akademickou debatu o tom, zda se jednoznačně jedná o kočkorožce nebo „obyčejného“ jednorožce) jsem si nejdřív netroufala. No ale, jak to tak u mne bývá, když Silvie přišla s provokací ve stylu – tak co, dámy, kdo to dá … ? , bylo rozhodnuto. Nakonec jsem ráda, že jsem „ta zvířata“ použila. Na rozpustilý LO pro malou dámičku totálně v pohodě, nemyslíte? ;)
 
Poslední stránka vznikla jen tak mimochodem z náhlého popudu. No, abych řekla pravdu, měla jsem včera (předevčírem) večer v plánu uklízet pracovní stůl a věnovat se trochu úředničině, účtům a podobným radostem. Jenže jak tak vedle mne ležel ještě neodložený kit, petrolejová stránka se zelenými lístečkovými pruhy na mě volala – „jsem perfektní k fotkám z nedělního výletu!“. A tak šlo nezáživné uklízení stranou.Všimly jste si, jak ta zelená krásně ladí s travičkou všude kolem? Je perfektní. Ale čtvrtka je sama o sobě dost sytá, abych jí použila na pozadí (a také mi bylo líto nevyužít alespoň část druhé strany (někdy, v budoucnu) … a tak jsem uřízla jen pruh čtvrtky a jednu z fotek, které jsem chtěla použít, jsem si vytiskla ve velkém formátu – částečně tak rovněž tvoří pozadí. Zbytek podkladu je jemně světlá čtvrtka Bazill Basics Wallnut Cream (je teď v Card kitu, ale najdete ji volně k prodeji i ve velikosti 12x12 na e-shopu zde). Příjemná změna proti obligátní bílé. „Složené“ pozadí mi opět umožnilo vytisknout journaling přímo na podklad. Jsem nadšená, když se to povede! Ozdob jsem tady moc nevyužila. Kompozici ozvláštnily kruhové fotky. Kytičky z aktuálního Card kitu se mi hodily barevně. (Toto je už 2. LO z tohoto Card kitu! Super záležitost - ten kit!) Nápis jsem složila z výseků Jako vesnu – trochu jsem preparovala, ale výsledek za to, myslím stojí. Tyhle výseky mám moc ráda: písmo je dokonalé, velikost perfektní, využití univerzální.
 
Protože mi na stránce ještě něco chybělo, vytáhla jsem jehlu a příze a chvíli také vyšívala … mé děti naštěstí nevypadaly zcela zničeně, když jsem se jim dopoledne chvíli věnovala jen na půl ucha a půl ruky, protože zbytkem jsem prostě musela tvořit. Potřebovala jsem dokončit dílko, abych ho stihla nafotit do článku … vy mi rozumíte, že?
 
Na svou obranu dodávám, že odpoledne pak dostaly k dispozici cokoliv z nepořádku na mém stole na tvoření … a s mou malou pomocí si každý slepil svou stránku. Ale s tím vás tady víc zdržovat nebudu. 
 
Doufám, že si také co nejdřív střihnete! Je to zábava. A nevíte náhodou, je to opravdu kočkorožec? Hezký den a víkend (doufám že I TVOŘiVÝ), už je za dveřmi!

20 komentářů:

  1. Ach jo Jani, jak ty to děláš, že každá tvá stránka je prostě TOP a já vždycky jen zírám s pusou dokořán :-D Máš to opět dokonalé. Až budeš pořádat školení, tak se hlásím první do řady ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, jsem rudá až ... moc děkuji za poklonu. A ke školení - nevím, jestli bych uměla cokoliv předat - většinou mě věci napadají až když mám konkrétní fotku a materiál v ruce - náhled na FB či na blogu nestačí ;) Takže za mě hlavně - nespěchat na sebe a nikam se netlačit.

      Vymazat
  2. Jani, paráda zase... Já se vždycky po každým článku o tomhle kitu na něj musím jít podívat, jestli jste to fakt dělaly z něj, protože to je neuvěřitelný. Ten kit působí tak divoce a nesourodě a přitom jste z něj každá udělala takový krásný stránky!!! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji! Také mne baví sledovat, jak každá lepíme ze stejného materiálu jinak. ;) A vůbec se neobávám, že se tobě nepovede také něco neobvyklého a krásného! Už se těším, až to hodíš do alba!

      Vymazat
  3. Krása jako vždy Janinko, jsi prostě nejlepší :-* a ten kit ve tvém podání vypadá daleko lépe, než jak na mě působil předtím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťule! Díky, díky, ale mám se ještě co učit! Ten kit je opravdu dobrý, jen se člověk prostě musí dobře koukat - je to v něm! ;) Těším se na Tvé provedení, Baru je skvělá modelka!

      Vymazat
  4. Jani, vsechny tri jsou dokonale! Ta stromeckova vlajecka na prvnim! Ta girlanda a samozrejme kockorozec na druhe! A to kytickove vysivani na treti?! uzasny detail ktereho jsem si vsimla az na druhy pohled!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, díky, jsi zlatá! Vyšívání je takové mé "tajemství" - až na druhý pohled, máš pravdu ;)

      Vymazat
  5. Já zas padám do mdlob! Jani, jseš kouzelník! Ta růžová stránka má tolik sofistikovvaných detailů! A ta vlaječka a ta geniální jednoduchost té poslední! Miluju všechno co vytvoříš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, nepadej, páč já se zas neskutečně těším na další tvé krásy! A miluji TVÉ stránky!

      Vymazat
  6. No rikam to porad, ale jsi hvezda! Dokonala kazda jedna stranka! A kockorozeci stranka nejlepsi. Tili je hvezda po Tobe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kecko! Ale jsi miláček, díky! Naše "hvězda" - hehe - je rozhodně (svéhlavá) po mě a tak na sebe teď denně (s láskou) narážíme :D

      Vymazat
  7. Jani,to je naprosto dokonalé. KRÁSNÉ stránky,velice inspirující. Asi nejakou kompozici taky vyzkouším 💋

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, moc děkuji a těším se! Úplně to vidím s tím tvým krásným písmem a nějakou malůvkou ... budeš to mít eňo-ňuňo!

      Vymazat
  8. Jani d.o.k.o.n.a.l.e inak sa to nedá ani pomenovať. Neuveriteľné co dokážete vytvoriť. Krása strieda nádheru :-) no ja budem musieť dlllho do toho kitu zirat kým niečo vytvorím :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, ďakujem a som 100%-ne presvedčená, že vytvoríš veľkú krásu! :)

      Vymazat
  9. Nádhera, Jani. Všetky sú perfektné, ale mňa najviac chytila za srdce tá posledná. Tak jednoduchá a zároveň tak premyslene vyvážená. Fakt pecka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka, ďakujem, veľmi si ma potešila, lebo je to aj moja najobľúbenejšia: ;)

      Vymazat
  10. Jani, to snad ani není možný, jakou nádheru jsi z té šílenosti vytvořila... ❤❤❤

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover