čtvrtek 12. července 2018

PAGE KIT projekty - ANNIE

Tak na červencový Page kit jsem se moc těšila. Barevné papíry z kolekce Wild heart od Crate Paper jsou krásné, a i když se na první pohled může zdát, že je lze použít jen na fotky ze zoo nebo z nějaké exotické dovolené, pěkně se mýlí. 
 
V květnu jsme slavili 5. narozeniny našeho Honzíka a byla to teda velkolepá párty. Honzík miluje dinosaury, zná je všechny jménem česky i anglicky. No prostě dino expert. Takže celá akce byla jak jinak než ve stylu těchto příšerek. Já máma jsem si lámala hlavu, co za dekorace připravit a co uvařit, abych podtrhla tu správnou atmošku. Dokonce jsem si musela koupit i stylový overal, haha. 
 
Fotek z narozenin bylo opravdu hodně, byla fuška je vůbec nějak roztřídit. Určitě to znáš. Já osobně mám problém s těmito akcemi, většinou fotky zůstanou v počítači. Cítím jakousi větší zodpovědnost, když scrapuju právě narozeninové stránky. Mám jich proto v albech poskrovnu. 
 
Naštěstí se tyto fotky perfektně hodily právě k červencovému Page kitu a tentokrát jsem se nemohla dočkat, až je nalepím.

První stránka patří našemu oslavenci. Na bílou čtvrtku jsem si načrtla tužkou nápis ROAR, což je zvuk, co vydávají dinosauři. Snažila jsem se přitom kopírovat font, který se objevuje v kolekciCool kid taktéž od Crate Paper. Měla jsem doma schované totiž dva papíry s dino tématikou, které čekaly na příležitost. 
 
Písmenka jsem vyřízla a podlepila čtvrtkami z kitu, dvě z nich jsem pak obšila ručním stehem barevnou bavlnkou. Před tím jsem ale ještě protáhla kolem písmenek provázek, kterým jsem chtěla vytvořit efekt liány a umístila na ni vellumovou číslici. Ty čislice jsou prostě boží. U šití jsem se netrápila přesností, k nápisu se nerovnosti vyloženě hodily.
 
Ve volných chvílích jsem si všechny velumové lístky z kitu nalepila na bílý papír a obstřihla, abych je pak později mohla použít ke zdobení a volně je přesouvat. Nebo je nalepit na pěnovku. 
 
Na stránku jsem si vyzkoušela pro mě novou techniku. Otiskla jsem párkrát razítkovací barvu na fólii, zvlhčila ji mokrým štětcem a pak „naťapkala“ na čtvrtku. Super jednoduché a efektní.
 
Fotku jsem umístila pod nápis doprostřed. Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli fotka bude barevná nebo černobílá. Nakonec jsem nalepila černobílou, protože ta barevná mi moc splývala s pozadím. I když ta černobílá působí dost tvrdě, co myslíš?
 
Pak už přišly na řadu ony vystřižené lístky. Nalepila jsem jich pár na liány a ve shlucích k fotce. Dokonce mi jich pár chybělo a musela jsem stříhat ze čtvrtky s tukanem. Ten je na stránce nakonec taky. No, neodolala jsem. Přidala jsem i Pterodaktyla s T –Rexem, a taky narazítkovala pár dino stop. Černé kolečko v písmenu A je právě se zmiňované kolekce Cool kid.
 

 
Nakonec journaling pomocí perfektní samolepící zelené abecedy z kitu. Musím říct, že mi stránka nakonec dala docela zabrat, ale jsem spokojená a Honzík má památku.
 
 
Ke stránce již tradičně přidávám i jednu PL kovou. Tentokrát jsem použila kapsu tipu K. Právě zde jsem kombinovala papíry z kitu s Cool kit kolekcí, přesněji řečeno s papírem RUN & JUMP. Holky tento papír už v obchůdku bohužel nemají, ale pár věcí z tétokolekce u nich ještě najdeš.
 
Všechny fotky na této stránce jsem v online editoru Befunky upravila efektem Chromatic 2, dostaly tak tmavší nádech, který ladil k papírům a celkově k tématu. 
 
Úvodní nápis Dino párty je tvořený z jednoho pásku písmenek. Byla to abeceda, takže jsem měla od každého písmena jen jedno. Uf, naštěstí to vyšlo a víc než jedno nebylo třeba. Další journaling je tvořený zelenou a žlutou malou abecedou z červencového Page kitu a dubnového Extra kitu
 
Pod úvodní kartičkou jsou schované další čtyři se zbylými fotkami a taky textem. Z trojúhelníčkových nalepovacích vlaječek jsem udělala tagy, aby se jednotlivé karty daly vysunout. Zdobila jsem dřevěnými výseky a taky přidala nápis „jupí“
 
Jsem šťastná, že se to tentokrát podařilo a já kromě vzpomínek mám i stránku v albu. Teda vlastně dvě.
 
Pokud plánuješ v budoucnu nějakou tu dinosauří párty, určitě mrkni ke mněna blog. Už brzy se tam objeví článek s nápady a inspirací.

ROAR!!!

6 komentářů:

  1. super, černobílá fotka se mi tam líbí moc. A první kapsa v PL je skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
  2. Krasna prace Ani! A jsem sama rada, ze jsem se tou zelenou petkou strefila a hodila se ti ;)

    OdpovědětVymazat
  3. super stranka. gratulujem. 5 rokov to uz je velky a krasny chlapec :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná stránka, Ani, liána z provázku je skvělý nápad :) No a interaktivní PL je super vychytávka!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover