sobota 4. srpna 2018

Indiánské leporelové album od ANNIE

To není ani možné, jak ten čas letí, vždyť už je půlka prázdnin za námi. Někdo už by radši podzim, ty vedra jsou děsné a někdo s jižanskými předky si zase libuje… My jsme strávili s dětmi tento týden na chatě u vody, kde je přece jen snesitelně. Co jsem si pro tebe ale dneska připravila? 
 
Určitě už máš i plnou kopu prázdninových zážitků a já ti dneska ukážu, jak jsem zpracovala jeden takový super zážitek do minialba. Na začátku prázdnin jsme se s dětmi vypravili na akci, kterou pořádal můj brácha spolu s jeho kamarády (mají združení zaměřené na aktivity pro děti i dospěláky, takže se v mé rodné vesnici stále něco děje). Tentokrát šlo o celodenní indiánskou výpravu s podtitulem: O přežití. No, já jsem asi byla v minulém životě indiánka, protože mě to úplně dostalo. Celý den byl prostě famózní, suprový. Nejvíc nejlepší bylo, že jsme se ten den sešli celá rodina. Vznikly krásné fotky a já už jsem měla dlouho na mušce leporelo z dílny PA, takže jsem se minulý týden vrhla s chutí do tvoření. 
 
Na pomoc jsem si vzala božskou kolekci od Crate Paper Wild Heart a taky červencový Page kit Myslela jsem, že to by asi tak stačilo, ale nakonec jsem zašátrala ještě do zásob a to jsem asi neměla dělat, protože to pak moje pracovna a taky kuchyň vypadaly jak po výbuchu a to doslova.
 
Tak jak to moje řádění dopadlo, se koukni níž.
 
Úvodní strana nese pouze nápis události. To týpí a peříčko jsou chipboardy ze starší cestovatelské kolekce. 
 
Peříčka jsem vysřihla ze čtvrtky a navázala na provázek. Na protější stránku jsem přišila kapsu a do ní vložila text natisklý na vellum. V celém album se šilo tentokrát docela hodně a přiznám se, že mi tentokrát musela pomoct i mamka. S čím já bych se mordovala několik hodin, ona měla za chviličku.
 
Druhá strana je taková moje srdcovka. Je na ní Zuzanka, naše indiánka. Zde jsem použila razítko lapače snů z mých zásob a taky rámeček, jj konečněěě. Ten je z lamí a kaktusové kolekce od Good vibes, ze které vychází i Lednový Page kit tohoto roku. (můj nejoblíbenější).
 
 
Vložená stránka je ozdobena papírovým pytlíčkem od výseků (nic nepřijde nazmar) a opět vellum s textem. A to bych nebyla já, kdybych si do alba nepřidala nějaké stránečky a schovávačky navíc. Njn těch fotek prostě bylo hafo a kterou vybrat ..
 
Kromě nálepek z již zmiňované kolekce ještě korkový nadpis od Pink Paislee Moonstruck
 
 
Další dvoustrana je laděná v jednom tónu, použila jsem vlastně jen jeden papír z Page kitu a dozdobila nálepkami a výseky. 
 
Levá strana je opěk ve stylu kapsy a skrývá fotku mého bratra, velkého náčelníka. Malá abeceda od Tima Holtze je poklad a jestli ji nezačnou znovu vyrábět, začnu fakt truchlit. Naštěstí se takové abecedy pravidelně objevují v kitech a perfektně ladí k papírům. Ty jsem tu taky využila hodně.
 
Pravá strana je malá schovávačka na více fotek. Je připevněna na suchý zip a dá se tak samostatně vzít a prohlédnout. 
 
Jestli ještě můžeš, pojď se podívat na druhou stranu leporela….
 

Tady opět jeden list papíru navíc. Nechala jsem se inspirovat Janičkou Bennet a po nalepení nadpisu jsem jej z vrchu obřízla. Nadpis je z červencového Page kitu a konečně našel využití. Pohrála jsem si i se slovem láska, ze kterého přesmyčkou vzniklo slovo skála, což se mi suprově hodilo. 
 
Takové krásné místo je asi 5 km pěšky lesem od mojí rodné vesnice a kromě místních o něm moc lidé neví. Uprostřed lesa se z ničehož nic otevírá velká mýtina a nad ní se tyčí obří pískovcová skála. A pokud se ptáš, kdo že vyrobil ten totem, tak se ti musím pochlubit, že to můj šikovný taťka. Fráze na této stránce jsou z cestovního My life kitu 05/06 2017.
 
Další dvojstrana je ve znamení hexagonů, opět Page kit v akci a taky raznice od We R memory keepers. Tady jsem se snažila zdobit co nejmíň a nechat promlouvat fotky.
 
A je tu poslední dvoutrana a opět přidaná stránka. 
 
Tato fotka nemá chybu, musela mít svoji stránku. Opět jsem šila a taky kombinovala různé ozdoby a nadpisy. 
 

Dědu s vnoučátky jsem tam mít taky musela a výsek „You are one of a kind“ (jsi jediný svého druhu) mluví za vše. 
 
Z druhé strany naši maskovaní indiáni opět v rámečku a dvě schovávačky. 
 
Nóóó to mi to album teda nabylo, ještě že je tam ta bezva gumka. 
 
Nakonec ti ještě ukážu, jak jsem si pohrála s deskami leporela. Nadpis jsem nechala, ten mluví za vše. Spodní část jsem nazdobila třásněmi z papíru. S malbou mi musela pomoct zase ségra, protože já tomu kreslení moc nedám a asi by to dopadlo katastrofou. No já prostě zaměstnám všechny, hihi.
 
Pokud jsi se propracovala až sem, tak jsi se mnou prošla celou naši indiánskou stezku o přežití a patří ti můj velký obdiv. 
 
Měj se krásně!

7 komentářů:

  1. Už tomu rozumím, odkud máš tu šikovnost a kreativitu - vy to máte rodové! Musel to být vskutku úžasný den, Ani, super, že máte krásnou památku v albu! Na tohle leporelo jsem ještě nenašla tu pravou událost, až bude, budu se inspirovat! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super leporelo 👍 a koľko sa tam zmestí fotiek !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to záleží pro jakou velikost fotek se rozhodneš, já jsem měla fotečky 8x5,5cm prostě jak tisknu doma, tak mi to při tisku nabídlo variantu 9 fotek na A4. Mám jich v albu 38 tohoto formátu, ale někde mám jen jednu fotku a někde víc plus schovávačky. Bez přidaných věcí tak pohodlně 20 fotek tohoto formátu:-)

      Vymazat
  3. To je nádhera!!! Peříčka, kapsičky, texty na vellumu... úžasné! ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonalý! A ta schvávačka na suchý zip mě naprosto dostala 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover