sobota 18. srpna 2018

PAGE KIT projekty - ANNIE

Když jsem uviděla srpnový Page kit a Extra kit, říkala jsem si: „Joo úplné babí léto, ty kytičky a barvičky. No ale co já budu scrapovat, jaké fotky použiju, ty z léta???“ Pěkně mi to vrtalo hlavou. Sedla jsem k počítači a hledala, a hledala, aaa našla, hurááá fotky z jedné letní vycházky mezi slunečnicemi a taky krásný portrét mé babičky. 
 
První stránka je tvořená jako koláž fotek z jednoho dne. Když jsem si lépe prohlédla Extra kit od Aničky Fatrdlové (a že se jí povedl), měla jsem jasno. Ty výseky kytiček a slunečnic se k mým fotkám prostě hodily skvěle. 
 
Přiznám se, že jsem trošku podváděla a aby mi k fotkám ladil podklad, vzala jsem bílou čtvrtku a podlepila ji čtvrtkou, kterou v kitu nenajdeš, ale byla nedávno v novinkách. Je od Heidi Swapp Goodvibes. Bílou čtvrtku jsem obšila na mašině a sem tam nechala mezírku i s nití, na kterou jsem později navlékla flitříky ve tvaru kytiček z page kitu, piplačka. Podél celého šití jsem papír drobátko nakrčila, abych mu dodala trochu plastičnosti. 
 
Pak už jsem si jen hrála s rozmístěním fotek a výseků. To mě hodně bavilo. Až jsem byla spokojená, celé jsem si to vyfotila a šup s tím dolů. Některé z fotek jsem podlepila pro zvýraznění papíry z kitu a některé taky podlepila pěnovkou. Jedné fotce jsem dokonce dala dvojitou vrstvu, aby vynikla. Poznáš které? Nakonec jen vytisknout na PC text a přidat datum. Je hotovo.
 

„Babí léto, no tak to scrapnu babičku“, vtipkovala jsem. No a ono opravdu. Moje ségra totiž asi před měsícem nenápadně zkoušela nový objektiv (fotograf v rodině se vždycky hodí) a vyfotila krásný portrét naší babičky, jen tak v zástěře u našich na kafíčku. Hned jak jsem ji viděla, představila jsem si ji v té záplavě kytiček.
 
Konečně jsem se odvážila taky pro tmavší pozadí a vybrala nádhernou dřevěnou čtvrtku z kitu. Odvážná jsem byla opravdu hodně, protože jsem si vyzkoušela trošku mixmédia, když jsem na čtvrtku napatlala bílou akrylovou barvu a taky pocákala zlatou barvou odkuretake. Tento kit si o to prostě říkal. Pod fotku jsem navrstvila postupně několik papírů a taky vellum, které jsem ledabyle odtrhla od jednotlivých čtvrtek z kitu. Všechno jsem to přichytila sponkovačkou. Dokonce jsem se nebála natrhnout fotku a i tu přisponkovat. No já se nepoznávám. 
 
Fotku jsem měla v plánu ozdobit a vypodložit kytičkami vystřiženými z kitové čtvtky, ale podařilo se mi ulovit u holek v obchůdku papírové a vellumové ozdoby Auburn Lane a s němi to šlo samo. Nápis „prababička“ se mi prostě na jeden řádek nevešel, ale to mi ve výsledku nevadí. Vytvořila jsem ho z abecedy od Maggie Holmes Flourish, která mi barevně ladila k zlatým prvkům na stránce. Psala jsem tentokrát ručně bílým pilotem, a to je vždycky pro mě největší výzva. Nakonec jsem ještě vytvořila v pravém dolním rohu shluk se štítkem, kde musím doplnit datum, a taky doplnila na pár místech smotky nití a přidala kolem celé stránky falešné šití. 
 
Z dnešní ukázky vidíš, ze se z kitu dají vytvořit stránky opravdu rozdílných stylů a nálad. Já jsem si to na vlastní kůži vyzkoušela a moc mě to bavilo. Zase jsem se něco nového naučila a konečně mám moji milovanou babičku v albu. Přeju ti krásný víkend a těším se na tvé rozkvetlé stránky u nás naFB.

6 komentářů:

  1. Ani kraaasne stránky. A fotky so slnecnicami, ktoré mam som si aj ja hovorila ze by sa mohli k tomuto kitu hodiť.Tak uvidím čo vymyslím. Ty si to vymyslela kraaasne 😍😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji Ivi, už se těším co vymýšlíš ty, jjjj

      Vymazat
  2. Já mám taky fotky ze slunečnic , tak uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  3. Ani, to je nádhera! Ta babička ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné, ty flitry jsou perfektní nápad, ale ta babička, to je nádhera, celá stránka se mi líbí moc :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover