úterý 25. září 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Když jsem začínala se scrapem, říkala jsem si, že bude super, až se to všechno naučím barvit, stříhat a lepit, že pak budu dělat přání a dárky všem svým blízkým a přátelům … jenže ejhle! Už pár let se scrapu trochu věnuji a zjistila jsem, že třeba pro svou maminku jsem za ta léta udělala jen jedno malé mini z dovolené (2015!), vloni malinký dáreček ve vyšívacím kroužku a to je vše! Průběžně ji odbývám „odpadovými“ fotografiemi, které při tvorbě stránek vytisknu a pak nepoužiji, takže fotkami dětí se potěší, ale má vlastní aktivita kde nic, tu nic. Jelikož se teď blíží její kulatiny, řekla jsem si, že si i kovářova kobyla někdy zaslouží nějakou to novou podkovičku. 

A protože nám Sis k skvělým a něžným papírům z Pinkfresh Studia vymyslela parádní „babské“ (rovněž skvělé a něžné) ozdoby, při výběru materiálu jsem netápala ani minutu. Dnes tedy nepřicházím se stránkami z PAGE kitu, ale s mini albem (pro mojí maminku). 
Základní myšlenka alba vznikla před časem – inspirovala jsem se jednou ze svých oblíbených francouzských scrapařek (bohužel jsem si Pin jejího alba neuložila, takže ani nevím, která to byla) – ale v hlavě mi zůstala pointa: album je ve formátu 10x15, zabalené do vellumového obalu a zajištěné pruhem papíru. Od toho jsem se odrazila.

Základ alba je tvořený obyčejnou harmonikou – bílou čtvrtku jsem rozřízla napůl, oba pruhy narýhovala a slepila do jedné harmoniky. Pruh vellumové čtvrtky šířky 15 cm je složený tak, aby harmoniku obaloval, a ze spodní strany je k ní přilepený lepící oboustankou na vellum. Tady trochu předbíhám – ve skutečnosti jsem vellumový obal lepila až nakonec, když byla zřejmá konečná výška alba. :) 

Na většině stránek jsem použila kousky barevných čtvrtek z kitu jako podklad, ale na pár stránkách jsem pozadí nechala bílé. Aby byl celý projekt vzdušný, střídala jsem velikosti i formáty fotek a několik jsem jich schovala do vyklápěcích schovávaček, i když jsem tentokrát plánovaně interaktivními prvky šetřila.

Jednotícím (rozuměj, opakujícím se) prvkem zdobení jsou kytičky a lístečky vystřižené z černobílé čtvrtky. Umím si představit, že tuto čtvrtku využijete i jako omalovánku (a určitě to už někdo udělal), ale mně se hodil kontrast černobílých kytiček s barevnými fotografiemi a ostatními ozdobami, a tak vodovky zůstaly uklizené. Stříhala jsem ale i z dalších papírů – padly všechny možné akvarelové kytičky a větvičky a vystřihla jsem i několik modrých rámečků a štítků. Vystřižené prvky jsem nakombinovala s výřezy. Hodně se tisklo na štítky …
 
Využila jsem i několik puffy a epoxy ozdob z kolekce Sweet and Simple, které jsem stihla u holek ukořistit. ;)
 
A pár krát jsem použila i Big Shot.
 
Jeden shluk ozdob se uplatnil na pruhu papíru zajišťující (a zdobící) složené album. Aby se album neponičilo příliš rychle, vložila jsem ho do jednoduché krabičky „na sirky“ odpovídající velikosti alba. Na krabičku jsem nalepila zbývající kousky rozstřižených čtvrtek a štítek, aby bylo jednoznačné, pro koho dáreček je.
 
Albíčko není příliš rozsáhlé, ale i tak by fotek bylo příliš, a tak jsem ho natočila na krátké videjko.


To je ode mne pro dnešek vše. Jsem zvědavá, co o podzimních večerech s našimi krásnými kity vymyslíte vy! Podzimu a lepení zdar!

28 komentářů:

  1. Další parádička na světě.👍👍👍Jemné, roztomilé. Pěkné vychytávky. Moc se mi líbí využití visačky 🤗😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, děkuji! Visačky miluji na všechny způsoby! Zkus, uvidíš, že tě to bude bavit! ;)

      Vymazat
  2. No teda, mas to krasne! koukam, ze jsme mely s kitem podobne umysly. To bude mit maminka radost:) takove darky jsou proste nejlepsi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně na to jsem myslela včera při prohlížení toho tvého! Děkuji moc a myslím, že ano, mamka hand made věci ocení (musí, páč mě k tomu vždy vedla! :D )

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Peti, děkuji, rudnu až ... ;) Ale po zkouknutí alba pro mě dodnes neznámé Stephanie Dagan na stránkách Pinkfresh Studia si rozhodně nemyslím, že je nebeské. Ale rozhodně moje! ;)

      Vymazat
  4. Jani, to je ale nádhera tohle! :o <3 <3 <3

    OdpovědětVymazat
  5. Jani já se z Tebe picnu, kdy to všechno děláš? Tohle je nejkrásnější minialbum, co jsem viděla ... nádherné, něžné, dojemné, skvostné ... prostě moc krásné ... a mamince přeji všechno nejlepší k narozeninám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji, děkuji, děkuji! Nevím, pořád to tak nějak pytlíkuji ... teď není čas skoro na nic ... :/

      Vymazat
  6. jani to je tak krasne. uzasne. posunula si to na uplne iny level. krasa najviacsia. to si pozriemm este niekolkokrat. fakt super ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Neznost nadherna, Jani 😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Moc děkuji, Ajko! Jsem fakt ráda, že se vám líbí, myslím, že bude i mamce. ;)

      Vymazat
  9. Jani jedným slovom:nádhera 😍 tak toto urobí určite mamine radosť 😉 o tom niet pochýb.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivka, ty si poklad! Dúfam. Bo ostatné darčeky sú také obyčajné ... do thoto som vložila aj tie emócie ;)

      Vymazat
  10. och, to je skvost! prekrasna prace, Jani! Nemuze ta Francouzka byt nahodou Stephanie Dagan (na IG myslim neco jako cleo_mum)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Janinko! :) Není to ona. :) Fakt si nemohu vzpomenout, jen tak jsem to někde zblikla ... a vůbec to nebylo z Pinkfrešácké kolekce ... Stephanie jsem doteď neznala (já ignorant!), ale po shlédnutí jejího alba na Pinkfresh blogu mi spadla čelist a přesto, že mi předtím bylo jasné, že jsem určitě neobjevila Ameriku, tak se teď trocha stydím, že sem tahám takový slabý odvar ... ;) (kdyby to aspoň neměla v harmoice!!! :) )

      Vymazat
  11. Ahoj Jani, tvoje album je nadherne, strasne me to cele dojalo. Mamce urcite udela velikou radost..... opravdu mooooc krasny ..... jak by rekli fotbalisti: je v tom srdciko a i to stesticko :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover