čtvrtek 25. října 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Jistě vám neušlo, že ve světě – zejména u Amíků – frčí v posledních letech plotr. Také jsem po něm začala toužit, dokonce mám doma jeden půjčený, abych to zkusila, ale nějak si nemohu najít čas na seznámení s ním. Luci ale v říjnovémExtra kitu vyslyšela naše volání po bílých konturových výsecích, které vypadají jako z plotru a lze s nimi dělat nádherné věci – však už jste viděly u Aničky tady a Jani V tu. K podobným výtvorům si je šetřím také, ale pro tuto inspiraci jsem nejdřív chtěla využít „vnitřky“ – tentokrát jako šablony. (A pak je plánuji nabarvit a použít ještě jinde.)
 
Jaké šablony mám na mysli? Vyšívací. Před časem jsem se totiž zamilovala (zatím jen na Pinterestu) do japonské vyšívací techniky sashiko, která vyšívá bílou nití na (nejčastěji) tmavě modrý podklad. Vzory jsou obvykle navazující, často nekonečné a steh přerušovaný … (kupodivu, dost se jí věnují i japonští muži). Na krásné obrázky jsem si vzpomněla okamžitě, jen co jsem uviděla tmavě modrý „džínový“ papír z kitu. Můj favorit! Lístečky jsem postupně posouvala po papíře a po jejich obvodu a v místě žilek dírkovala šídlem, abych je pak vyšila. Na celou plochu bych neměla trpělivost, ale velká část čtvrtky je listy posetá … no co vám budu vykládat, trvalo to 2 večery.
 
Vyšitý podklad se náramně hodil k fotkám z posledního víkendového výletu do Babiččina údolí – bylo tam tak krásně … doplnila jsem několika výseky a podlepenými samolepkami z PAGE a Extra kitů (lístečky jsem pořádně vyplenila). Hodila se i malinká abecedavelká přijde na řadu na protistraně. A ty proužky s frázemi! Miluji je odjakživa, ale teda v tomto kitu jsou v tak nádherných barvách!!! Fakt jsem se nemohla rozhodnout kterou, takže jich na stránce najedete hned několik. Doplnila jsem jedním svým (tištěným) proužkem, aby se mi to celé spojilo obsahově i s fotkami a journaling byl na světě. Srdíčko je z originální kolekce Simple Stories.
 
A to je vlastně všechno. Ještě mám z výletu další skvělé fotografie, které do alba musí, ale to jsem zatím nestihla, protože #workshopvpraze … Tak se nezlobte. Přeji všem krásný víkend, a na všechny, co dorazíte do Prahy, se moooc těším!

21 komentářů:

  1. O-o-odpadla jsem! Jani, to je vážně nádhera. Tvoje layouty jsou vždycky boží, ale co je neskutečné, že vždycky přijdeš ještě s něčím novým. Díky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, moc děkuji! Mám velikou radost, že se vám líbí, co ukazuji. Zajímavé je, že někdy mi to dá dost práce vymyslet a někdy to jde samo. dnešní kombinace prostě jen čekala na správnou čtvrtku, vzor a fotky ... ;) Vyšívání chvilku trvalo, ale jinak je to totálně triviální. ;)

      Vymazat
  2. Dokonalost sama,ukládám,protože tohle prostě musím mít.A už se moc těším na sobotu,že pod tvým vedením mi pod rukama vznikne naprosto úžasná stránka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tak to je kompliment jako ... Brno město. ;) Moc děkuji a těším se velice!

      Vymazat
  3. Jani nádherné! Už se moc těším na sobotu ;-) :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, jsi hrozně milá, moc díky a také se těším! :)

      Vymazat
  4. Tak to je naprostá paráda. Moc se těším na sobotu, co si pro nás přichystáte za parády.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji za milá slova, vždy moc potěší. V sobotu se těšíme (určitě můžu psát za všechny), snažily jsme se, tak snad budete spokejené! ;)

      Vymazat
  5. No tak to si delas srandu pani! To vysivani???? <3 <3 <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, je to jinak! To ty mě vždy nakopneš těmi svými úžasnými ozdobami, takže mě pak napadají další a další věci ;) Děkuji za každý kit!

      Vymazat
  6. No Jani!!!! :o :O <3
    To tvoje vyšívání, to je prostě bomba!
    Těším se na sobotu... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už na zítra, Maru, cestou toho probereme! ;) Moc děkuji!!! :)

      Vymazat
  7. Jani, já nemám slov a zírám s otevřenou pusou!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také moc děkuji, Mileno, Tvoje slova a dalších děvčat mě opravdu nabíjejí!

      Vymazat
  8. Blázen, prostě blázen jsi! 😘❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ano, zlato, ale jsi ze stejného klubu, víš to? ;)

      Vymazat
  9. Akože nemám slov. Jani paraaada. Ty si neskutočná. Vždy vymyslis niečo nové a vo finale je to krása. Super teším sa na sobotu 😘😉


    OdpovědětVymazat
  10. No to mě pos..!;))))Na toto nejde říct nic slabšího :))))Jani fakt pecka!!! Okamžitě si jdu navliknout niť :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jo, tak jo, niť ve Tvých rukách bude povýšena na umělecký materiál! ;) Kuju! :)

      Vymazat
  11. No to je nádhera ... Ó Můj Bože ... nemám slov ... jsi originálně jedinečná ... krásná překrásná stránka ...

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover