čtvrtek 22. listopadu 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

 
Nevím, jak začít. Indigo Hills 2 mě nejdřív nadchla a jak se začaly všude na síti objevovat stránky z ní, moje nadšení mírně ochabovalo … tolik fialové! Bílé kytičky z jedné ze čtvrtek vystřihla každá scrapařka, jejíž jméno ve světě něco znamená, a použily to snad na všechny způsoby … copak já s touto kolekcí ještě udělám?! No ale, ony přece nemají naše kity, že? ;) 
 
Fialové jsem se opravdu lekla a ještě dřív, než mi listopadový PAGE kit dorazil domů, poprosila jsem Adél, zda by nenašla fotky hodící se k papírům. V našem fotoarchivu totiž fialová není – jedinou „fialovou“ fotku jsem použila na workshopový layout. Adélka byla tak zlatá a poslala mi jich celý balík … abych si mohla vybrat. 
 
Vybrala jsem si tedy její Elli, jak na oslavě drží tác s cupcake-y, které byly upečené snad přesně pro tento kit! Při prohledávání zásob kvůli úplně jinému projektu jsem navíc narazila na opravdové retro – proužek s texty – konkrétně z října 2015 (tou dobou jsem už sice vesele nakupovala, ale stále ještě nelepila). Na fialovém štítku tam bylo napsáno Život je sladký … A už to jelo. Jako podklad jsem vytáhla růžovo-fialovou ombré čtvrtku, ať má Adél v albu i trochu barviček, že? Z výseků jsem si vyloupala všechny rámečky (i ty kolem nápisů), které se Aničce mimochodem moc povedly. A dala jsem „zelenou“ i kytkám. Nejdřív se mi výseky zdály až moc komiksové a s příliš velkými bílými okraji, ale nakonec jsem právě toto ocenila – pěkně kontrastují s dalším zdobením bez lemů.
 
Dále jsem se nechala unášet tím, co jsem na stránce měla – nádech žluté na výsecích mě inspiroval k použití žluté abecedy z dubnového Extra kitu a žlutého vellumového srdíčka. Kytky na podnose zase k využití výsekových kytic – použila jsem nakonec všechny – i malý kousek ustřižený z kytky na okraji stránky našel místo za fotkou … Rámečků se mi zdálo pořád málo, tak jsem vytáhla šablony a pár jich doplnila. Nadpis je z oblíbené světle šedé abecedy – k Pinkfresh kolekcím je vytahuji pravidelně. Šálky jsou podlepené samolepky, odkazují na cupcake- y. ;) Přidala jsem pár flitrů, ale pořád mi něco scházelo – a tak jsem stránce přidala tenký bílý rámeček. Víc už nic, protože nebylo kam!
 
Je jedna z mých méně typických, divočejších stránek a vlastně nevím, jaký k ní mám vztah. No, asi jí vezmu na milost, je to přece jen mé „dítě“, že? Ale bylo mi jasné, že tímto Adélku nepotěším …… 
 
V hlavě jsem už ale měla náčrt jiného layoutu, žaludy ve výsecích mě inspirovaly k použití fotek z parku, kde si děti rády hrají pod/na/kolem velkého dubu. Když jsem přemýšlela, které čtvrtky použiji, otáčela jsem je ze všech stran – a najednou vidím, jak z modro-bílé trojúhelníčkové na mně kouká rámeček. Jako by vystupoval ze vzoru. Vyřezala jsem ho skalpelem a vytvořila z něj obdélníkový rámeček pro fotky a journaling – aby vystupoval ještě víc, podlepila jsem ho 3D páskou. Původně jsem chtěla využít celou čtvrtku, ale vzor na velké ploše dost rušil, tak jsem ji nakonec sestříhla a nalepila na bílý podklad. Abych (barevně) sjednotila fotky, výseky a podklad, nadělala jsem na bílé čtvrtce pár žlutých a zelených skvrn – tady se omlouvám děvčatům, kterým jsem v Praze slíbila, že nafotím návod – já to úplně zazdila a vzpomněla jsem si, až když bylo pozdě. Ale dočkáte se, opravdu! Píšu si to nad pracovní stůl velkým písmem! Zatím vás odkazuji na tento skvělýnávod Jani V., kde je krásně popsaná jedna z možností jak na ně, doporučuji (přečíst i inspirovat se!) .
 
Journaling byl tentokrát dloooouhý … rozepsala jsem se. Na této stránce jsem využila bílou abecedus černým lemem – krásně ladí s grafikou výseků. Jestli čtete titulky – neupsala jsem se, naše slečna je totiž velice výřečná, ale R jí ještě nejde. ;) Žaludy byly jasné, měla jsem co dělat, abych se udržela a nedala jich tam víc. Vytáhla jsem chipboardy, ale tady se vloudila chybička, dostala jsem české a nějak se mi je nechtělo použít – možná by na stránce nakonec skončily, ale na stole se mi povaloval i malý dáreček k objednávce, v němž bylo pár dokonalých výseků z loňska ve slovenštině … a bylo to – to pravé ořechové! Navíc jsem si celkem ráda na chvilku odfrkla od krasopisu – nic proti, je super, ale někdy mám prostě ráda změnu. Jako smetí posloužily enamelky v barvách výseků. Nejsou sice od Pinkfresh, ale účel splnily, ne? 
 
A teď ještě jednou k Adélce. Nedalo mi to. Chtěla jsem jí udělat opravdovou radost … nápad přišel, když jsem uviděla jejínádherný exploding box. K Adély tvoření totiž patří saténové stuhy. Hned jsem věděla, že budu papírem provlékat stuhu … Vybrala jsem 2 ladící papíry, krásné foto jejich rodinky, které jsem vytiskla černobíle a prostě jsem se těm kytkám neubránila. Jako komu jinému než něžné Adéle, že? Celá stránka je absolutně jednoduchá, rozhodnete-li si ji vyzkoušet, máte do hodiny hotovo – nejpracnější bylo vyřezat díry pro stužku a vystřihnout kytky. A nejtěžší – alespoň pro mne – zavázat stuhu. Grrr.
 
Fotka je posunutá k hornímu okraji, sem-tam se k této kompozici vracím, mám ji ráda. Oproti hlavnímu shluku je pak ještě nadpis – tady jsem podlepila samolepku „láska“ z kitu a konečně uplatnila skvělé šablony velkých tiskacích písmen od Altenew, které jsem před časem ukořistila na eshopu. Nechtěla jsem ale velkým nápisem odvádět pozornost od horní části a tak jsem písmenka nechala bílá. A opět pár lístků a kytka … No prostě romantika na n-tou, odpusťte.
 
Ale ta fotka a její adresátka si to žádala, nemyslíte? Stuhu jsem upevnila na pár místech 3D páskou, aby se mi (OMG, jen to ne!) nerozvázala. Snad mi Adéla odpustí malé nedokonalosti. Omlouvám se za dlouhé povídání, jsem nějaká rozjetá. Tak doufám, že už uvidíme i něco od vás – snad ještě nepečete, nebo už ano? 
 
 Mějte krásný den a ať se dobře stříhá, lepí a tvoří!

16 komentářů:

  1. Ahoj Jani,četla jsem jedním dechem,jen nad každou stránkou jsem áchala a znova a znova,jsou dokonalé.Hned bych vzala nůžky acšla si něco slepit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TAk doufám, že jsi je vzala, Luci! Nebo teď tvoříš s dřevem? ;) Moc díky!

      Vymazat
  2. Jani, nádhera!
    Nejvíc mě oslovila prostřední stránka (asi že je tak nějak nejvíc "tvoje" :)), ale jinak ses s tou fialovou vypořádala úžasně. Kombinace se žlutými tóny na té první stránce působí moc pěkně. A mít dvě holky, tak tu poslední rozhodně liftnu, to je paráda!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Maruško! No vidíš, a já se tak snažím vymanit ze svého zajetého stereotypu ... a on tak pak stejně nikdo neocení ;) :D

      Vymazat
  3. Jani parádní stránky, a z fialové mám tedy husinu, upřímně ... odjakživa ji nesnáším ... ale prostřední stránka je naprosto super a i stránku se stuhou bych si dala říct, hergot, proč musím jet nakupovat a vařit a péct a odpoledne jít na třídní schůzky !!! Nejradší bych se na vše vyprdla a sedla ke stolu a jen si hrála s papírem ....motivace je teda obrovská. Jsi JEDNIČKA !!!! i s fialovou ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru, ty jsi takové zlatíčko! :) Děkuji! Kašli na nákupy a pečení, to už zvládnou děti bez tebe, sedej ke stolu! ;)

      Vymazat
  4. Fialová je moje móóóc oblíbená barva, co všichni proti ní máte? A Jani, Ty jsi to tak krásně zase vymyslela👍👍👍 To je nádhera. Já se přiznám, že mám ještě balíček celý a musím se také již rozkoukat a tvořit. Fotek z cestování fůra a fialová bunda to vše pojistila. Tak jdu střihnout, ale ještě se chvíli pokochám detaily na tvých stránkách😉🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, na tebe myslím pokaždé, když vidím něco fialového ;) Takže se těším na Tvé stránky, ty fotky, co jsem viděla budou s těmito papíry dokonalé! Moc děkuji!

      Vymazat
  5. Jani! Ty jsi prostě láska! ❤ A ta tvoje věčná nespokojenost s dokonalým výsledkem, mě vždycky překvapí. 😁😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn, to jsem já ... ;) Těším se, že se uvidíme, až ti je budu odevzdávat!

      Vymazat
  6. Jani, kam můžu poslat svoje fotky?😁 Ja mám fialovou ráda, kdysi tak moc že moje svatba byla fialová:) moc se mi líbí ta prostřední stránka. Ještě než jsme doma odpadli, stihla jsem prohlédnout ty krásné čtvrtky a tato mi na první pohled přišla nezpracovatelna..A hle!☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Moc, moc díky! Musíme vymyslet zas nějakou výměnu, nebo tak ... ;) "Geometrickou" čtvrtku jsem opravdu nikde moc neviděla použitou - jaká škoda nevrhnout se na ní! Vidím i čtverečky či obdélníčky ... ;) Tak se rychle uzdravte, moc se těším na Tvé stránky!

      Vymazat
  7. Jani, opět nádhera! Já fialovou miluji, mám do ní laděnou i kuchyň. Ale udělat s ní stránku, je teda úplně jiná liga, to bych nedala. A ty opět takové skvosty. Kdyby ti zase někdy chyběly fotky na nějaký projekt, tak se dobrovolně hlásím a pošlu svoje :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale dala! Jen si zbytečně nevěříš! :) Já fialovou milovala jako malá holka, ale pak mě to nějak přešlo. Až budou na papíře andílci, ozvu se - Tvé děti k nim půjdou dokonale! ;)

      Vymazat

Pin It button on image hover