úterý 13. listopadu 2018

VÁNOČNÍ ŠABLONY Papero amo

VALIKA
Ahojte, dnes mám pre vás dlhší článok. Hlavnou hviezdou dňa, ale dovolím si tvrdiť, že celého predvianočného tvorenia, sú novučičké šablóny z dielne PA. Úžasné, jedinečné, originálne. Bude to o Vianočných pohľadniciach, ale aj o tipoch ako dosiahnuť dokonalý výsledok pri jemných šablónach. 
Tu sú hviezdydnešného článku. Veľká zbierka - aj kvietok, aj venček, aj vetvička aj nadpis.

Šablóny sú veľmi jemné a vyrezanie krásnych tvarov mi dalo trošku zabrať. Nič však čo by sme spoločne nevyriešili. Chcela by som zdôrazniť, že vy nemusíte mať takýto problém. Chyba je len u mňa a je viac než pravdepodobné, že môj Big Shot budem musieť vymeniť. Napriek tomu som s vami chcela prejsť niekoľko tipov ako si vysekať skvelé ozdoby vždy:

1. podložte papier ešte jedným papierom. Papier vytvorí lepší tlak pri vysekávaní. 
2. Rovné podložky. Pokiaľ sú vaše podložky zvlnené, môže sa stať, že niektoré miesta nebudú dobre vyrezané. Opäť nedostatok tlaku.
3. Vyrežte šablónu viackrát a meňte pozíciu. Začnite napr. takto v pravom hornom rohu.

a potom šablónu presuňte na iné miesto a prejdite to ešte raz, prípadne aj dvakrát.

4. Všetky problémy vždy vyrieši špeciálna podložka - Precision Base Plate. Jednorazová investícia, ktorá funguje vždy a všade.


Vyrezávací sandwich si vyskladáte nasledovne: precision base plate, papier, šablóna, plastová doska. Táto šablóna nie je plastová, ale kovová. Nezničiteľná. Funguje vždy, zatiaľ som nepostrehla otupenie mojich vyrezávacích šablón. Nepoužívam ju stále, len výnimočne.
5. Existuje ešte jedna pomôcka - metal adapter plate, ale tú nemám preto nemôžem poskytnúť rady alebo pomoc.
6. Z týchto šablón, ktoré mi pripomínajú čipku, budete musieť odstrániť veľa vnútorných papierikov (pochopíte pri pohľade na dokončené pohľadnice). Niekedy používam tento trik - papier na pečenie. Jednoducho vložím medzi papier, ktorý chcem vyrezať a šablónu. Papier na pečenie je trochu klzký a pomôže odstrániť vnútorné papieriky. Aspoň vyskúšate :) 


A tu je prvá inšpirácia. Vytvorená pomocou techniky ink blending a Distress Inks. Aj vetvičky boli pôvodne biele, nielen podkladový papier.

Druhý problém, ktorý som riešila sú lístočky. V sade máte 2 ks vianočných ruží, ale lístočky tam nie sú. Opäť si vieme poradiť niekoľkými spôsobmi.
Stačí vysekať vianočné ruže zo zeleného papiera. To je najjednoduchšia možnosť.

Výsledné kvietky majú akurátnu veľkosť, na pohľadnicu pasujú perfektne.

Kto sa teší z nových Vianočných razítok, nech zdvihne ruku alebo napíše koment :) Dostupné v českej aj slovenskej verzii.

Druhou možnosťou je ružu rozstrihať na menšie lístky.

Tie potom prilepíte okolo ruže. Opäť bol na začiatku biely papier, ale pomocou pečiatkových podušiek som si vytvorila presne také odtiene aké som potrebovala.

Áno, vytvorila som aj jednu tradičnú. Mne osobne táto červeno zeleno-zlatá klasika na pohľadniciach nevadí, ale zaujímalo by ma čo preferujete vy - klasiku alebo moderné a netradičné farby?

Poslednou možnosťou ako dodať našim ružiam lístky je taký hybrid. Viď foto.

Lístky sú spojené, a tak sa vám budú ľahšie lepiť a spájať s ružou.

Inak papiere vám "možno" budú povedomé. Sú totiž z aktuálneho októbrového card kitu.

Ako čipka. Delikátne.

Všetko na tému lístkov. Z vetvičiek sa však dá vytvoriť aj imelo.

Pri lepení odporúčam silné lepidlo. Tentokrát s páskou nepochodíte, tekuté bude určite lepšia voľba.

A ešte venček, na ktorý nesmieme zabudnúť, lebo tiež je úžasný.

Nadpis som chcela zvýrazniť preto som ho podlepila s tmavším podkladom.

Hlavným dôvodom, prečo som si kúpila Precision Base Plate bol glitrovaný papier. Dostanete krásne výseky s presnými a krásne vyseknutými hranami.

Sľubujem, že posledná :) Chcela som ešte jednu netradičnú a chcela som glitrovaný papier, tak som to spojila.

Výseky som doplnila razítkami venčeka a lístočkov z tejto sady. Použila som metalické pigmentové podušky, takže sa všetko krásne ligoce a trbliece, ale nenápadne.

Ak ste to so mnou dnes vydržali a ostali sa až sem, tak ďakujem. Som nadšená a neviem sa dočkať čo si pre nás dievčatá pripravia nabudúce. Vianočnému tvoreniu zdar!

6 komentářů:

  1. Veliká krása Vali! Ten věneček a vánoční hvězda a nápis, ach... 😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  2. Takže si nielen razítková, ale už aj šablónová kráľovná? :) Krásne všetko! A za mňa čokoľvek, len nie klasika. I keď, nikdy nehovrme nikdy, že? ... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že tu máme oveľa väčšie odborníčky na šablóny 😘 ale ďakujem ❤️

      Vymazat

Pin It button on image hover