úterý 15. ledna 2019

FREESTYLE - teambuildingové minialbum od ALENY

Tak vás vítám v novém roce i já. Doufám, že jste do něj vstoupily (je tu nějaký chlap?) správnou nohou a přeji vám, aby byl úspěšný a především, aby vás neopouštěly nápady, hlavně ty tvořivé, ať už se jedná o papír nebo jakékoliv jiné tvoření.
Letošní rok začnu článkem o albu, které vzniklo díky našemu Paperáckému teambuildingu. Vlastně už když jsem seděla v autě a jela směr Luže, věděla jsem, že použiji materiál z My life aExtra kitu září/říjen 2018. Sice jsem neměla vymyšleno to největší rozhodnutí, a to formát alba, ale základ byl. Taky vám přijde, že vymyslet, jak album zpracovat, je to nejtěžší? Je tolik možností a já nikdy nevím, pro jakou variantu se rozhodnout. Při tisku jsem měla v plánu dělat album čtvercové a podle toho jsem i tiskla fotky. S tím, že některé 10x15 cm se oříznou na čtverec 10x10 cm. A nakonec to zase dopadlo úplně jinak. 
 


Šla jsem cestou nejmenšího odporu se spotřebou co nejméně bílých čtvrtek. Mám totiž poslední dobou pocit, že řezání bílých papírů na základy alb je hrozné plýtvání. Ono mě to zase přejde až holky doskladní ty velké balení amerických A4. Udělala jsem si teda základ desek o něco větší než 10x15 cm. Použila jsem klasický tvrdší karton a obalila ho čtvrtkami, které jsem využila i uvnitř alba (Fancy Pants, už nejsou dostupné). Zbytek alba už jsou jen PL kartičky a ozdoby z kitů. Občas se objeví něco ze starších materiálů, protože při lepení si vždy vzpomenu na něco, co se zrovna ke konkrétní fotce hodí. 
 

Během lepení fotek na kartičky jsem uvažovala, kde bude vazba a místu se buď vyhýbala anebo naopak schválně vyhledávala. Protože jsem z kitu už pár věcí udělala, měla jsem lehce probranou abecedu, ale i tak se mi to chybějící „L“ podařilo vyrobit. To se ovšem nedá říct o „T“ na poslední stránce; nahradila jsem ho hvězdičkou
 

Jako dělení dnů jsem použila nařezané vellum 3x4 kartičky. Někdy bylo fotek moc a já je nechtěla redukovat, ale zároveň jsem je nechtěla všechny lepit. Proto jsem fotky z interiéru hradu dala všechny do velmi jednoduché kapsy. Uvidíte na videu. Pokud jich bylo méně, udělala jsem „harmoniku“, dá se to tak nazvat?!?

 
Na zadní desky jsem se nechala inspirovat naší Adélkou a jejím albem, kde na konec alba použila výseky pařezů. Moc se mi tento nápad líbil. Já jsem pařez zkombinovala s lístečkem. Výseky samy o sobě jsou dost velké a albu díky nim hrozně nabývalo, ale na zadní vnější straně nikomu nevadí. 
 

Bohužel i přes skromné zdobení (na můj vkus), je album docela macík, a tak když jsem ho svázala Cinchem, hodně se rozevírá. Což mi připomíná, pokud máte někdo Cinch a vyznáte se ve velikostech vazeb, budu ráda za rady. Toto byl můj první počin s tímto strojem, a taky to podle toho vypadá. První jsem si naměřila, kde chci dírky mít, to jsem zvládla na jedničku, ale jaksi mi nedošlo, že tu vazbu jsem si udělala o něco větší a při ražení děr, jsem si jí neposunula. Takže desky nemají vazbu ve středu. Nakonec to nemělo katastrofální důsledky a já nic nepředělávala. Ale vadí mi ten malý průměr vazby, chtělo by to větší. No posuďte výsledek sami ve videu.


16 komentářů:

  1. Album je moc krásný. Já si vždycky říkám, že použiju velký knihařský kroužky, aby album nebylo utiskováno :) a pak stejně skončím u d-ring nebo slepovaného alba, a pak nadávám, že mám málo místa :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo je to vždycky peklo, jenže jestli Tě to uklidní, tak oni ani ty knihařské kroužky to kolikrát nezachrání....

      Vymazat
  2. To je bomba! Závan jesene a krásnych spomienok. Paráda 😘 máš to krásne ❤️

    OdpovědětVymazat
  3. Alenka, to je nadhera! Tolko super nápadov a dokopy celé je to úplne dokonalé. Snáď aj ja raz taký album budem schopná vyrobiť☺️

    OdpovědětVymazat
  4. Ali máš to krásné, vymyslela jsi to super jen s těmi kartičkami, s tím řezáním velkých čtvrtek se s tebou úplně ztotožňuju :-D těším se, že si snad letos s vámi taky nějaké ,,týmové,, scrapnu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Takové plýtvání...:D taky doufám, že letos bude další!

      Vymazat
  5. Máš to super Alčo a ten kit k tomu moc hezky pasuje. Moc se mi líbí zakomponování prospektu a vstupenky. A fotky hradu zastrčené v kapsičce jsou taky super nápad. Máš to opravdu vymazlené ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dokonalé mini, Alčo! 😍😍👍👍

    OdpovědětVymazat
  7. Ali, další parádní minialbum z akce ;)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover