úterý 23. dubna 2019

PAGE KIT projekty / MIRKA

 
Když jsem si začátkem dubna rozbalila balíček od holek z PA, dýchlo na mě jaro celou svou silou. Cítila jsem vůni kytek, vnímala hřejivé paprsky slunce a slyšela zpěv ptáků. Ještě že mám skluz celý loňský rok, jinak by to byla trochu prekérka. U nás na severu totiž ještě nezačaly začátkem dubna ani rašit lístky na stromech. I když pár teplejších dnů by se samozřejmě našlo, přesto jsem se nacházela pořád v zimním režimu. Když jsem si kit později pořádně prohlédla ještě jednou, měla jsem s ním ale prvoplánově už jiné představy, než dohánění restů z loňska.


Ty lidové motivy kytiček a ptáčků totiž náramně svědčí mé kamarádce, která tyto motivy miluje. Cíl byl tedy jasný, udělám pro ni minialbum.
 
Že je tento kit silně ,,albumoidní”, jste se mohli již přesvědčit u Annie tua i u Katky tady. Ale právě jejich články a alba mě zas nahlodaly k tomu, že nějaký ten LO bych pro inspiraci přece jen pro vás mohla udělat. Sice jsem už měla z papírů nařezaný a připravený základ na zmiňované album, zbyly mi okrajové ústřižky a také jedna čtvrtka, která se mi líbila a chtěla jsem ji někdy použít jako základ stránky. Pojďte se tedy podívat, co se mi podařilo nakonec ze zbytků papírů slepit.

Stránka 1

Jak jsem již zmiňovala, o jaru se sice u nás v březnu ještě moc mluvit nedalo (spíš to byly jen takové záchvěvy), přesto bylo pár dnů slunečných a hned první teplejší neděli jsme využili k návštěvě naší zahrady, pokochat se prvními jarními kytkami, rozhrabat krtince, sníst si na zahradě kousek bábovky a užít si pár hodin na vzduchu. A tak jsem tento den pro nás nazvala jako JARO. S velkým J, ale i velkým A, velkým R a velkým věnečkovým O.


Z kousků barevných papírů z kitu jsem si připravila písmenka a umístila je doprostřed bílé čtvrtky. Tu jsem předtím jen lehce pošmrdlala pastelovými barvami. I když jsem se snažila, aby byly barvy jemné, přišlo mi, že písmena zanikají, takže jsem je trošku obtáhla akvarelovými pastelkami tak, aby to vypadalo jako stín. Místo písmena O jsem použila chipboardový věneček.





Stránka 2

Určitě to na první pohled nevypadá, ale tuto stránku jsem dělala nejdéle a na můj vkus až příliš dlouho. Když teď vidím, jak moc je jednoduchá, tak tomu vůbec nerozumím :)


Sundávala jsem i již nalepené nálepky, stokrát překládala ozdoby, nápis a pořád nemohla vymyslet to správné rozložení. Nakonec to teda nějak dopadlo, ale uf.




Stránka 3

Na poslední stránku jsem si chtěla nalepit loňské Velikonoce. Když už byly v kitu ty parádní výseky vajíček a letos Velikonoce slavit nebudeme, byl by hřích je nepoužít.


Začala jsem pruhovaným provázkem na kraft čtvrtce. Potřebovala jsem totiž vyzkoušet můj nový ,,nástroj” od We r memory keepers, raznici na kolečka. Vyseknutá kolečka jsem použila jako jakési falešné průchodky, jestli to můžu tak nazvat :)

Srdíčka a ptáčci patří k mým nejoblíbenějším ozdůbkám a když v kitu jsou, rozhodně je použiji. Modrý ptáček je podlepený pěnovými 3D čtverečkami, tak aby stál a cvrlikal na šňůře.


Poprvé v životě jsem si koupila pěnovou abecedu a jsem z ní unešená. Jak může být něco tak jednoduchého s tak velkým wow efektem? Nechápu, že jsem se těm abecedám předtím vyhýbala. Jsou fakt úžasné. Nadpis koledníci (doufám, že to tam vidíte, protože můj manžel se mě zeptal, proč tam mám napsáno ,,k lednici”?) jsem použila jako hlavní motiv doprostřed stránky.


Pod to přišel text. Už na začátku jsem si říkala, že ho napíšu bílým gelovým rollerem. A hádejte co… Samozřejmě jsem sáhla automaticky po černém peru a teprve až bylo hotovo, tak jsem si vzpomněla na bílou… Chvilku jsem přemýšlela, že už to tak nechám, ale ano, jak už z úvodní fotky víte, tvrdohlavost zvítězila. Opatrně jsem obtáhla písmenko po písmenku. Dokonalé to není, ale blíží se to mé původní představě a to je hlavní.


Proužky potřetí. Tentokrát v podobě washi pásky na spodním okraji stránky. No a zas tam sedí jeden roztomilý ptáček. Klidně bych vylepila celý výsekový arch ptáčků, kdyby byl.

Tak to je vše z mé dnešní inspirace. Doufám, že se vám líbila, pustíte se co nejdřív do lepení a o výsledky se podělíte v naší facebookové skupině. Moc ráda se totiž kochám ostatními výtvory a fascinuje mě, na kolik různých způsobů se dá použít tatáž věc a pokaždé vypadá jinak.
Já jdu pokračovat v lepení minialba pro kamarádku. A už teď vím, že tenhle kit padne úplně celý, do posledního kousíčku, protože je prostě úžasný. A i to jaro k nám už konečně zavítalo, juch.

8 komentářů:

  1. Myslím, že je naprosto normální (teda u mě 100%), že jednoduchá až minimalistická stránka trvá nejdéle. Tam je totiž důležitá každá jedna ozdoba a její umístění. :-) Taky občas pak žasnu, co jsem s tím tak dlouho dělala a kde to je vidět. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem rada, Luci, ze nejsem v tom sama ☺️ Pak clovek vidi video od Inkie Quill a rika si, jak je to mozne, ze nad tim tak dlouho premysli😀

      Vymazat
  2. Překrásné stránky! Šňůra i velký nápis jaro - nápady, které si musím uložit do paměti :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Mirka, opäť žasnem, čo si z kitu vytiahla (myslím aké super stránky!). A obdivujem tvoj um - tieňovanie písmeniek maľovaním - no tak na to by som nemala odvahu :) - čo keby som niekde niečo pretihala, že?, super využitie oboch čiernych abeced, veľmi vtipný nápis Koledníci - že pozdravujem manžela, lednici som tam videla až o tvojom upozornení :))), trpezlivosť pri obťahovaní celého textu a vobec, kompozíciu a výsledné stránky ... si originál!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, si zlaticko, dakujem ☺️ Manzela pozdravim 😀 A to vies, ze by si nic nepretiahla, clovek sa nesmie bat, ved o nic nejde ☺️😉

      Vymazat
  4. Mirka mas to krasne! A dufam, ze sa potom podelis s nami aj o ten albumcek, co lepis pre kmosku☺️👍🏻👍🏻👍🏻

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover