úterý 21. května 2019

Cestovní deníček z Dánska / MIRKA

Když mi Anička na květen přiřadila článek s freestyle, jásala jsem radostí. Zrovna na květen jsme si s manželem naplánovali vysněnou cestu do Dánska a z této cesty nám samozřejmě nesměl chybět cestovní deníček. A právě ten bych vám v dnešním článku chtěla ukázat. Lépe řečeno první půlku. Ale nebojte, i tak toho bude dost.


Základ jsem si připravovala už před cestou a stálo mě to opravdu hódně přemýšlení a rozhodování. Jaký rozměr zvolím, jestli bude šitý, lepený, nebo na kroužky, jaké barvy použiju, která razítka atd. Pokud jste si někdy deníček dělali, určitě víte, o čem mluvím. Nerozhodné duše se u toho nejednou zapotí. Já se přiznám, že tohle je můj teprve druhý travelers notebook v životě, ale první co se týče celkové samovýroby. Určitě má své mouchy a dalo by se na něm udělat spousta věcí lépe, ale chybama se člověk učí. Teď už například vím, že příště určitě udělám širší hřbet na venkovních deskách a na sešití nepoužiji režnou nit. To byla velmi zlá volba. Je sice pevná, ale uzlíky na ní nedrží a kloužou, některé stránky se mi proto malinko uvolnily, než jsem stačila všechny zajistit kapkou lepidla glossy.

Takhle vypadá celý deníček. Rozměr jsem nakonec zvolila klasický 21 x 11 cm. Jednotlivé stránky jsou po dvou přišité k venkovním deskám a ty jsou opatřeny v horizontálu gumičkou. Guma drží všechny stránky hezky pohromadě bez toho, aby se deník rozevíral. A barvičky? Rozhodla jsem se použít materiál hlavně z výletnickýchkitů ML kit květen/červen 2018, Page kit červen 2018, kartičky z kolekce Naše dny a novinkové Na kole. Podle nich jsem tedy všechno ladila do modré, žluté, zelené a šedé.



Na první stránku přistál i ptáček. Nebyl v plánu, nechtěla jsem tentokrát ptáčky používat, ale při mém hledání v obálce s výseky vypadnul rovnou na rozevřený deník a barvou se tak neskutečně hodil, že prostě musel zůstat :)


Černobílé pruhy používám v deníčku často a taky na začátek s datumem jednotlivých dnů jsem použila štítek vyřezaný z téhle pruhované čtvrtky.


Dala jsem si závazek, že všechno zdobení bude v jednoduchém a střídmém duchu. Už na třetí stránce jsem to porušila. Tady jsem se trošku vyřádila.


A první odklápěcí kartička se schovkou. Nechala jsem si poradit z článku od Valiky, že musí být přilepená washi páskou i zespoda.


Náš svět. Dvě kartičky na sobě z různých kolekcí a k tomu kokíno s motivem dřeva. 
 

Najíždění na trajekt bylo pro nás oba poprvé, takže jsme tento úkon pořádně dokumentovali. Fotky a journaling jsem schovala do vyklápěcího vodopádu ve tvaru mořských vln.



Protější stránka je odklápěcí celá. Krásně se pod ní dá schovat dalších pár fotek.


Velumová stránka s naembossovanými otisky razítek nesmí chybět. A taky stromečkovýchipboard z výletnické sady. Ten je prostě boží.


Když se journaling nevejde na stránku, schovej ho pod fotku, tam je místa dost.



Miničtverečkové fotky vypadají v deníčku suprově, ale jsou spíš pro efekt, anebo když chcete použít opravdu hodně fotek. Výpovědní hodnotu bohužel nemají, na tak mini fotkách není toho moc poznat.



Kodaň byla pro nás město kol a tulipánů. Nová vyřezávací šablonka tulipánu a výsek ze sady Na kolese mi tady hodily. 
 

 
Vyzkoušela jsem si i tisk na A4 fotopapír. Na tento formát se vejdou nakolážované 2 fotky na celou stránku deníčku. Tohle je jedna z nich.


Ještě není konec výletu, ale pro dnes je to ode mě už všechno. Další stránky čekají zatím na dokončení a pokud jste zvědavé, jak bude vypadat druhá půlka deníčku, ráda vám ji v příštím freestyle článku ukážu. Přeji vám krásný zbytek dne a hodně inspirace na tvoření!

6 komentářů:

  1. mas to krasne Mirka. jedna strana krajsia ako druha ♥ tesim sa na pokracovanie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné to máš! Na každé dvojstránce je něco wow, moc se mi líbí ta miničtverečková a i ta poslední s velkou fotkou, to vypadá moc dobře ;-) těším se na zbytek deníčku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Miri, to je přímo boží! Každá stránka je něčím zajímavá, krásně dozdobená... Moc se mi líbí úvodní stránka s ptačkem i fotka přes celou stránku. Taky ten detail "černobílé karticky" s datumem je skvělý. Móóóc se těším na pokračování!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné Pěkné Pěkné takové deníčky přímo miluji a ráda si je celé také vytvářím. Raději sešívám vyšívací bavlnkou. 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní inspirace! Ta odklápěcí voda a čtverečky...och och ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, moc vám všem děkuji 😘☺️❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover