čtvrtek 2. května 2019

Host na blogu / JÁJA S.

Zdravím všechny tvořivé duše! Jmenuji se Jája, jsem mamka na plný úvazek a tvořím, abych se nezbláznila (a taky proto, že mě to vážně baví). Když jsem dostala nabídku, abych napsala článek pro Paperoamo, byla jsem šťastná jako blecha. Asi vteřinu. Poté mě zastihla panika. Můj mozek nenabízel vůbec nic. V hlavě vymeteno, jako první chvíle u maturity. Inspirace naštěstí přišla, a tak je článek na světě.
V poslední době jsem si oblíbila obdélníkový formát 8,5 x 11 palců. Klasické čtvercové stránky dělám jen tak občas. Obvykle si to naskládám na oba formáty a vyhraje ten, kde to vypadá líp. Pro dnešek jsem zvolila malou fotku a obdélník. Královna zdobení Lusinda vám minulý měsíc ukázala, jak vyrobit parádní bohatou pestrobarevnou stránku. Tentokrát si ukážeme, jak si vystačit s málem. Nebude to úplně clean and simple, trochu se ušmudláme, ale nebudeme toho potřebovat moc. A bude i dezert ;)

Nápad na stránku nakonec nepřišel sám, ale byl schován v papírovém pytlíčku. Znáte chipboardové balíčky překvapení z Paperoamo? Já je miluji. Takové moje malé Vánoce. Nikdy nevím, co v nich najdu. A tentokrát jsem našla nápis „sny“, medvídka a hvězdičky. Miminkovské téma jak vyšité. Našla jsem si fotku syna, když byl ještě malý a rozkošný, a bylo rozhodnuto i o barevném ladění. Vybrala jsem si tedy dva razítkovací polštářky v modrých barvách, čtvrtku Brave od PinkFresh Studia z kolekce Be You, ze svých razítkových zásob jsem vytáhla dva mráčky, hvězdu, nápis a štítek. Vše jsem si nachystala na hromádku a přihodila pár nezbytností - černý razítkovací polštářek, washi pásku, nitě, bílou gelovku, černý mikrofix, flitry, kousek bílé čtvrtky na otisky a jednu strukturovanou na základ stránky (od American Crafts).

Nejdříve jsem si uřízla ze vzorované čtvrtky asi čtyřpalcový pruh, položila ho na stránku a po celém spodním okraji jsem narazítkovala voděodolným inkoustem nápis „dream big“. Oba modré polštářky jsem otiskla na kousek fólie, postříkala vodou a obtiskla na stránku, dokud jsem nebyla spokojená s barvou a množstvím fleků. Trochu jsem jich udělala i do pravého spodního rohu. Tahle čtvrtka se vlhkostí zkroutí, ale dá se vyrovnat (po uschnutí zatížit) a snese neskutečné množství vody, aniž by začala pouštět chlup.

Pak mě napadlo, že by nebylo špatné, kdyby byl nápis otiskaný i nahoře. Zkrátila jsem tedy čtvrtku asi o tři čtvrtě palce (na tenhle proužek nezapomeňte, ještě ho použijeme) a narazítkovala i vršek. Jenže tam nebyly fleky a nebylo to ono. Inu, vzpomněla jsem si, že mám nachystanou i washi pásku a vršek přelepila. A aby to bylo vyvážené, lípla jsem pásku i dolů. Pod fotku bílou čtvrtku, na zbytek čtvrtky jsem narazítkovala mráčky, hvězdy a štítek a vše vystřihla. Na hvězdy jsem udělala bílou gelovkou stejný vzor jako mají chipboardové hvězdičky. A vše naskládala na stránku.

Rovnala a přerovnávala jsem. Mnohokrát. Mám už takový svůj oblíbený postup - navršit prakticky všechno, co mám nachystané, chvíli to okukovat, většinu toho sundat, pak maličko přidat, a je to :)

Fotku i mráčky jsem přilepila pěnovou páskou, zbytek lepidlem, sem tam zamotala nitě. Chipboardový nápis jsem doplnila samolepkami a popřála synovi krásné sny. Do spodního rohu jsem umístila medvídka a štítek (a ano, měla jsem nachystaný černý mikrofix na datum, ale zapomněla jsem, třeba ho jednou dopíšu).

A nyní se dostáváme k bonusu. Pamatujete na ten proužek? A víte, že ten modrý papír má z druhé strany lístečky? Přihodila jsem tedy ještě jeden razítkovací polštářek, tři přáníčkové základy a sadu razítek (mimochodem, lístečky na razítkách krásně ladí s papírem). Z proužku jsem udělala dva malé, vystříhala hromadu kytiček a vznikla tři přáníčka. Jo, a ještě mi docela velký kousek čtvrtky zbyl.
Tak, ukázala jsem vám, že stačí málo a vytvoříte hodně. A teď mě omluvte, jdu dokončit objednávku na Paperoamo.

10 komentářů:

  1. Parádní inspirace.Díky za článek,máš obojí úplně úžasné.

    OdpovědětVymazat
  2. Super oba projekty (vlastně 4), ale přáníčka jsou TOP. Děkuji za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera veliká. Lo i přáníčka. Ta modročerná s oranžovo-červenou je úplně nejvíc nejlepší barevná kombinace. Moc se mi líbí a nejlepší je, že obě tyto čtvrtky mám doma také, juch. Díky za inspiraci ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Taketo farebne machule mozem, len mne sa nie vzdy podari ten podklad vystriet, uz ho obcas dokonca aj zehlim 😁 ale stranka teda krasna ako sj drobcek na fotke. Obcas staci aj malo na ten wau efekt, tu mam rezervy motto menej je viac sa mi vyhyba 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Stránka krásná a i ty přáníčka, barevná kombinace je fakt dokonalá ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne vse! 😍 a hrozne hezky napsane ❤️

    OdpovědětVymazat
  7. Uzasne. Jak stranka, tak pranicka

    OdpovědětVymazat
  8. Krasna stranka😍 Ta machula je uplne luxusna, vdaka roznym odtienom ma uzasnu hlbku. A pohladnice tiez krasne, najviac sa mi paci tiez ta s machulou😍 Pecka!

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji všem, jsem ráda, že se líbí a ještě víc mě těší, že jsem vás mohla inspirovat 😀

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover