čtvrtek 15. srpna 2019

Jak se tvoří z PA zásob / MIRKA

Taky tak milujete všechny ty krásné papíry, co holky naskladní? Já jo, tomu prostě nejde odolat. Mám jich doma už docela pěknou kupičku. A taky slušnou sbírku výseků, chipboardů a samolepek. O tom ostatním raději nemluvím. Dnešní freestyle článek bude o layoutech, které vznikly právě použitím pár nasyslených papírů a mixu různých ozdob v nahromaděných zásobách. Jednoduše řečeno: ,,Dnes tvořím ze všeho, co mi přijde pod ruku”!


 
Nejrychlejší a nejjednodušší tvoření je z jednoho balíčkového kitu, to je jasný. Stačí vysypat pytlík papírové radosti na stůl a může se začít kombinovat. Všechny papíry, ozdoby a samolepky k sobě stylem krásně pasují a bez dlouhého rozmýšlení se dá vykouzlit několik různých stránek, či přáníček. Rychlé a snadné. Občas mám ale potřebu prohrabávat se ve svých pokladech, objevovat zapomenuté a jásat znovu nad tím, nad čím jsem jásala už několikrát. Nejlepší je, když mám už vytisknutou fotku a vytahuju vše, co by se k ní hodilo. I barevně, ale hlavně tématem, hláškami, či atmosférou. Je to sice delší a horší cesta, ale někdy má člověk chuť i na takovou.

Stránka 1

Líbí se mi stylpapírů od Studio Forty a tento zelenáč mě lákal už od začátku, kdy mi přišel v balíčku. Možná by se hodil víc k lesním stránkám, ale já ho ráda použila i na melounovou. Po delší době jsem oprášila šicí stroj a fotku i s melounově obarveným papírem přišila k podkladu. A pak přišlo na řadu ono milované hrabání v zásobách.


Pro některé ozdoby jsem hrabat hluboko nemusela. Hlavní nápis ,,Léto začíná” je z chipboardů k letnímu ML kitu.


Vellumové samolepky ptáčků a epoxy ozdoby jsou z loňského jarního kitu 3/4 2018. A velký černý ptáček je z velikonočních razítek. Chipboardy melounů jsou zas z této geniální letní sady. Všimněte si, že tam je opravdu vše, co člověk k letním fotkám využije. Jen toho piva by možná mohlo být víc.

No a že byla na fotce zaznamenaná pohodová chvíle, přilípla jsem pod text samolepku růžových brýlí.


Nitky ze šití jsem nechala neustřižené a omotala je kolem jedné z enamelek.


Stránka 2

Miluju tyrkysovou. A ještě víc v přítomnosti hořčicové a petrolejové. Dokonalá barevná kombinace z page a extra kitu 4/18 na mě vykoukla při prohledávání zásob a já se rozhodla, že je využiji na další stránce.


Opět jsem prošila stránku kolem dokola. Vynechala jsem jen místa, kam jsem chtěla přidat ozdoby.


Kolem kytek jsem si vymyslela i vystřižení papíru podle okraje samolepky. Líp by to vypadalo na nějakém jiném podkladu, tady to trochu zanikne.


Vellumová srdíčka jsem podlepila bílým papírem. Hodila se mi i sem jedna kytička, kterou jsem si jednoduše jen vystřihla z papíru a domalovala jí střed bílou gelovkou.


Dvě epoxy kokína ve tvaru šestihranu z výletového kitu skvěle doplňují podkladový papír. Vybrala jsem dvě, které se mi barevně hodily.


Neuvěřitelné, ale i písmena, která jsem potřebovala na nadpis, byla zrovna v barvách mého layoutu.

Stránka 3

U třetí stránky jsem se trochu odvázala. Narazila jsem totiž na růžičkový arch výseků z page kitu 2/2018 a rozhodla se je použít úplně všechny. Narozeninová fotka s tou nejkrásnější kyticí si to zaslouží.


Jednu růžičku a lístek jsem podlepila pěnovou oboustrankou, ale před nalepením jsem ji několikrát hodně zmáčkla, aby výseky vystupovaly nad povrch jen trochu. Asi se mi to tak líbí víc, jiný důvod nemám :)


Jinak je stránka už minimálně zdobená. Stačilo dolípnout pár enamelek, srdíček a puffy samolepek z kolekce Indigo hills 2. Růže jsou tak výrazné, že už nic víc není potřeba.


Doufám, že jsem vás taky navnadila na projetí zásob a vytvoření stránek s použitím něčeho hezkého, co jste si kdysi schovali na pozdější použití ;) S výtvory se nezapomeňte pochválit v naší FB rodině. Mějte se krásně a užívejte prázdniny, ještě pořád nám jich kus zbývá :)

17 komentářů:

  1. Miri, nemůžu se vynadívat... Máš to úžasně vyladěné, nápadité, krásné detaily... ach! Můžu se, prosím, zeptat, čím jsi dělala skvrny a cákance na melounové a bowlingové stránce? Děkuji 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc, Baru 😘
      Barvy mam doma snad vsechny druhy co existujou, od pastelek, pres vodovky, fixy, spreje, az po akvarelove voskovky. Vetsinou je kombinuju. Na melounove strance jsou teda jen vodovky. Na bowlingowe je podklad natreny pruhlednym gessem a na tom pak mix vodovek, voskovek a bileho spreje.

      Vymazat
    2. Wow! Ty jsi úplná mix media čarodějka 😍 Krásné! Děkuji.

      Vymazat
    3. Carodejka, hihi, dekuji 😉😀❤️

      Vymazat
  2. Všechny tři stránky jsou skvělé, perfektně vytuněné. Moc se mi líbí, jak po té první stéká šťáva z melounu. :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milenko, dekuji 😉 nakreslila jsem do te stavy i pecicky, ty jsou videt bohuzel jen pri podrobnem zkoumani 😀 No ale snaha byla :)

      Vymazat
  3. Nádherné stránky! Musím začít trhat a znovu vytáhnout stroj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Adél. Já jsem na vytahování stroje strašně líná, ale když ho už vytáhnu, jsem ráda a udělám víc projektů najednou.

      Vymazat
  4. Krásné stránky. Obdivuji všechny, kteří takhle umí kouzlit s barvami☺️ a ty to máš vždy úžasné

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. To určitě ne ☺️, ale barvičky mám ráda. Děkuji ❤️

      Vymazat
  6. Tyrkysovo žlutá stránka je parádní, moc povedená ...

    OdpovědětVymazat
  7. Mirka, zas skvelé! :) Za seba - ja som najšťastnejšia, keď sa dostanem presne k takémuto tvoreniu. Vyťahovanie a dolaďovanie pokladov z roznych kitov či dokonca zdrojov ma veľmi baví! ALe k stránkam - nápad s melónmi úžasný :) Keď niekde vidím zelenú stránku, mám nutkanie kúpiť ju, bo peknej zelenej sa v scrape veľa nevidí. :( Modro-horčicová stránka je dokonalá - ten kit bol super. Detaily s vystrihanými okrajmi a dovystrihnutý de novo vytvorený kvietok sú presne ti veci, ktoré na tvojom scrapovaní milujem. Vieš si poradiť!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover