pondělí 5. srpna 2019

PAGE KIT projekty / ANNIE

Zdravím tě z krásné slunečné chorvatské vesničky Brella, kde jsme s celou rodinkou už od soboty. Mezi balením jsem ještě stihla něco málo slepit z nového srpnového Page kitu a to ti dneska ukážu. 
 
 
Když jsem poprvé viděla papíry od Crate Paper byla jsem rozpačitá. Zvykla jsem si totiž na čisté, bílé stránky ala Stefi nebo Suse Fish a toto byla pěkná divočina a hlavně ta patina. Nebo jak to popsat, retro romantika? Hodně mě nasměrovala Silvie se svými hesly o životě a kamarádství. Jo jasně, scrapnu Eda na Letné, kde jsem byla s kámoškama. Vytiskla jsem fotky, vybrala papír s těmi okýnky a nic. Nápad nepřicházel. Njn, to se tak někdy stane, že člověk moc chce a ono to nejde. Začala jsem se probírat kitem znova a doslova jsem se zamilovala do zemitého papíru s kytičkami.
 
To slovo inspired mě doslova inspirovalo k použití fotky z minulého srpna. Má totiž taky takovou zvláštní patinu, hlavně díky ušmudlaným nožkám naší Zuzky.
 
Použila jsem formát 8,5 x 11 inch. Základ tvoří hnědá stránka (hmm, to u mě už dlouho nebylo), která je navrstvená s bílou. Fotku jsem podlepila barevným papírem z kitu a umístila dolů. Mrzelo mě, že zakrývá ty krásné kytičky, tak jsem si je obkreslila na vellum a poté přenesla do levého horního rohu. Obtáhlé jsou pouze tužkou. Ty schované kytičky pod fotkou jsem jednoduše vystříhla a nalepila nahoru. 
 
Stránka v podstatě velmi jednoduchá. Doplnila jsem pár hesel, jedno chipboardové srdce, použila repeat stamping (opětovné razítkování) a šití. Až když jsem editovala fotky, jsem si všimla jedné neposlušné nitky, která se mi tam připletla. No, už je to.
 
Oříškem byl journaling. Původně jsem jej zamýšlela natisknout přímo na stránku. Ale pud sebezáchovy byl silnější, a tak jsem raději použila odstřižek ze stejného papíru, vytiskla a následně s kouskem vellumu přilepila na stránku.
 

Přesouváme se k Plku. Z toho kreativního odpoledne jsem měla více fotek, a tak vznikla kromě stránky ještě jedna doplňková půlstránka. Nevím, co je to přesně za design, ale zkrátka je to půlka klasického Áčka. 
 
O titulce jsem měla jasno hned, jen jsem doplnila název měsíce na bílém štítku.
 
Prostřední kapsy jsem vyplnila bílým papírem. Pod fotku jsem zastrčila jeden z božích rámečků a upevnila sešívačkou. 
 
Do spodní kapsy jsem nakombinovala opravdu už jen zbyteček hnědého papíru s hvězdičkovým. Opět rámeček a pár nálepek z kitu. 
 
Asi sis všimla, že Pl a stránka mají jiný formát. To mi nevadí, vlastně mám ráda, když je album členité a tzv. to nelícuje. Další věc je ta, že jsem na stránku a plko, použila vlastně jen dva papíry, když pominu bílou čtvrtku, hmm. Takže kromě projektu „Ed“ mi ještě zbylo spousta materiálu na TNko.
 
Že bych si nechala narůst zase dlouhé vlasy a obarvila si je na pink…
 
Fotka vznikla po cestě na Karlštejn. Kdo byl ví, že ten stoupák vzhůru je lemovaný různými obchůdky, ve kterých se prodávají různé blbůstky. No jako třeba tato paruka. Naše Zuzanka si mooc přála vyzkoušet si jaké je to mít dlouhé vlásky (vlásky jí zatím moc nerostou, má sotva mikádo). Takže jsme museli paruku koupit, to je jasné. Prča to byla veliká, nejvíc asi, když si ji nasadil na hlavu Robert. Ale zpět k TN. Layout je o mě pro mě, jeden z těch, u kterých relaxuju, když mám splín. 
 
Na levou stranu jsem obšila a nalepila krásnou růžovou čtvrtku se srdíčky. Doprostřed je titulek. Na pravé straně pak ručně psaný journaling s dřevěným výsekem. Fotku jsem tentokrát umístila do pravého spodního rohu a pod ni navrstvila papíry, pytlík a taky barevné štítky z kitu. Pro oživení jsem přidala hvězdičky a opět techniku repeat stamping
 
Snad jsem tě příjemně naladila a brzo se dočkám tvé srpnové inspirace na Fb skupince Rodina PA. Měj se moc krásně.

3 komentáře:

Pin It button on image hover