pondělí 12. srpna 2019

Skládané minialbum / PETRA

Když má jedna z vašich nejlepších kamarádek narozeniny, je jasné, že od vás dostane něco papírového, máte to stejně? 
 

Inspiraci na toto minialbum jsem našla na Pinterestu. Celé album je slepené z bílých A4 papírů, které se různě skládají a vytvářejí odklápěčky a kapsy. Já jsem sáhla po papíru s gramáží 160, ale klidně může být i vyšší, protože mám trochu obavu, aby sklady vydržely četná prohlížení.
 

VIDEO JAK SKLÁDAT ALBUM

Listy jsem zdobila ještě neslepené, aby se s nimi lépe pracovalo.
 
Na album jsem si vzala téměř celý květnový page kit s papíry z kolekce Colorfresh. První dvojstranu zdobí kapsička se zlatou washi páskou, výsekem a pěnovkou podlepené samolepky balónků.
 
Album jsem prokládala vellumovými stránkami, na které jsem většinou lepila průhledné samolepky. A přidala jsem i moji oblíbenou zlatou pěnovou abecedu.
 
Nejvíc se mi líbí stránky poskládané tak, že se do nich dají ukrýt 4 malé fotky.
 
Vzala jsem si k ruce i Big shot a vysekla nápis SPOLU. I kvůli tomuto je dobré stránky hned k sobě nelepit, protože kdyby už byly slepené, do BS by se nevešly… Než jsem stránku projela, připevnila jsem si jednotlivá písmenka washi páskou, aby se nepohnula – a tady, školácká chyba, se mi spolu s páskou strhlo kus papíru. Takže příště nejprve párkrát nalepit lepící pásku na tričko a pak až na papír, nebude tolik lepit, mrška…
 
Schovávačky a kapsičky v albech miluju, snažím se jich dělat co nejvíc to jen jde. Tady jsem je doplnila o samolepky ptáčků, které jsem podlepila pěnovkou.
 
Fotku z hřiště jsem jen zasunula za krásný výsekslona. Na protější straně jsem výsek podlepila vellumem, aby tolik nezanikal. Bílým papírem jsem podlepila samolepku pastelky a připevnila ji na maličký vějířek z papíru pro pop-up efekt.
 
Do vellumové kapsičky většinou zavírám flitry. Tady jsem ale využila všech odstřižků a pomocí malých raznic z nich vysekla srdíčka a hvězdičky, kterými jsem kapsu naplnila. Nakonec už jen věnování v podobě básničky.
 
Jakmile byly všechny listy hotové, slepila jsem je k sobě a nalepila přední i zadní stranou na kartonové desky. Hřbet jsem ještě přelepila papírem. Nakonec jsem celé album nalepila zadní stranou na acetátovou fólii,kterou jsem dopředu nazdobila šňůrkami a bambulkami. Na ni jsem několikrát obkreslila samolepku balónků pomocí lihového popisovače. Oslavenkyně už má album doma, vy si ho můžete prohlédnout tady:
 
VIDEO
Krásné pondělí přeji!

14 komentářů:

  1. Veledílo! Kolik je tam prosím tě dohromady fotek??

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je přímo mistrovské dílo, řekla bych! 😍

    OdpovědětVymazat
  3. Bozi, bozi, bozi, nemam slov...Peti ty jedes, neskutecne me tve albicka bavi:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Ty ruzne schovavacky jsou uzasne, tolik fotek, co se tam vejde! Snad nekdy taky zkusim ☺️

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji, určitě to zkus, mě to moc bavilo 😉

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné dílko, veselé barvičky. Nejsem tvoje kamarádka? 😀😀😀MÓÓÓC dobré vychytávky a děkuji za podrobné video jak si to poskládat👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  7. Krása Peti:) Doufám, že někdy pro někoho zrealizuju (třeba letos na Vánoce :) Kamarádka musela být nadšená

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé krásné albíčko a super video ...

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásné albíčko, Peti, kámoška musela být nadšená!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover