pondělí 26. srpna 2019

Výseková čtvrtka "kolo" / KATKA

Ahojte, čaute, som tu opäť po týždni. Naposledy sme sa videli pri augustovom Page Kite a dnes sa moje dielo a článok budú niesť vo voľnom štýle. 

Tentokrát som si v balíčku radosti od dievčat našla okrem Page Kitu aj jednuz nových výrezových štvrtiek. Videla som ju už viackrát skvelo použitú, podloženú viacerými fotkami, doplnenú skvelo zladenými vzorovanými papiermi. Ja som sa rozhodla vziať to z iného konca. Vytiahla som si rukávy a pustila som sa do výtvarníčenia. Fotky z prípravy pozadia som robila nevediac, že ich použijem v článku, kvalita je teda trocha nižsia.
Vzala som si na pomoc bielu textúrovanú štvrťku a všetky farby dúhy. Bolo to pre mňa skutočné vzrúšo, lebo mi práve prišla nová zasielka tých najúžasnejších trblietavých farieb rovno z jú es ej. No, nie tak úplne rovno, jej cestičky boli kľukaté (ďakujem Veronika a Veronikin kamarát a tuším ešte aj jeho kamarát s americkou adresou, toho už nepozná ani Veronika). No skrátka, bola to sranda a čo je doma, to sa počíta. Ale najvác sa to počíta, keď je to napatlané. 
A tak som teda vzala bielu aj výsekovú štvrťku, ceruzkou som si spravila značky, kde budú otvory a biely papier som výdatne natrela transparentným gessom. Potom som vzala šablónu s malými bodkami a na mieste každého druhého otvoru som cez ňu naniesla bielu pastu a nechala vyschnúť. Farby som si pekne zoradila do dúhového poradia a začala som nanášať, striekať spreje, striekať vodu, prelievať, odsávať a znova striekať spreje a vodu. Papier som rôzne otáčala, aby sa na spojoch farby premiešali. Och, ako ja toto milujem! Keď to bolo nutné, pomáhala som si aj tepelnou pištoľou a farby si troška prisušovala. Spoza ramena sa mi ozývalo nadšené povzbudzovanie: „Mama, ešte modlúúúú! Ešte viacej žutej!“ No skrátka, patle celá rodina.
Keď bolo výtvarné dielo dokonané, chcelo to mnoho hodín trpezlivosti. Najprv museli farby poriadne preschnúť a následne ten zvlnený kus papiera bolo treba vyrovnať. Poslúžili mi tri plné albumy. Zatiaľ vypuklo horlivé hľadanie tých správnych ozdôb a príprava fotky. Počas našej tohtoročnej dovolenky v Alpách sme sa špecializovali na návštevu rôznych vysokohorských ihrísk a táto fotka z jedného z nich mi prišla úplne super k výsekovej štvrťke. Vytlačila som ju 10x15 a potom použila môjnovučičký big shot a vyrezala z nej takmer kruh. Jednak fotka nebola taká veľká, jednak som chcela kúsok voľného miesta na nadpis. Na ten som použila opäť tento mesiac moju tak obľúbenú abecedu z kolekcie Léto u moře.
Ozdoby som sa rozhodla použiť tón v tóne a poslúžili mi na to:
Papierové výseky z Page Kitu August 2019 a štítky.
Obláčiky sú z Extra kitu 7/2017
Papierové výseky z májového Page Kitu 2019
Samolepky z Page Kitu jún 2019
Opäť papierové výseky z Page Kitu jún 2019
A jedenvýsek aj z Page Kitu február 2019
Na štítky z augustového Page Kitu som lepila aj transparentné nálepky z Page Kitu Apríl 2019.
Doplnené o nálepku z Extra Kitu Júl 2017
Na rad prišli opäť aj výsekya nálepky z júnového Page Kitu.
Väčšina ozdôb mala biely okraj a tak tie, čo ho nemali, som podlepila bielym papierom a vystrihla. Keď bol výber ozdôb hotový, vytiahla som stále ešte mierne zvlnený dúhový papier spod kopy albumov, kraftovú výsekovú štvrťku som celú podlepila penou, aby bola nadvihnutá a celé som to spojila dokopy.
Potom už som len rozmiestnila ozdoby. Tekuté lepidlo nepoužívam často (ani rada), ale tentokrát to bolo naozaj nutné, lebo by mi všetky tie ozdoby z tej maľúfky poopadali do dvoch minút.
Ták, koniec eposu o dúhovom kruhu (alebo to bol ten horor Kruh?), ja idem strčiť ten výtvor naspäť pod albumy, aby sa ešte aspoň trocha vyrovnal a vy sa nám poďte pochváliť do našej facebookovejskupiny Rodina Papero Amo, ako ste tú výsekovú štvrťku použili vy. A ak ste ju ešte nepoužili, choďte do toho, bola to fakt sranda.
Krásny týždeň a čoskoro dovidenia,
Katka

10 komentářů:

  1. Krásná, barevná stránka.😉 Také jsem si pořídila, vyzkouším👍

    OdpovědětVymazat
  2. No teda wow👏👏 ta fotka k tomu sedla jako víš co 😁 krásně veselé a ty barvy úžasné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonka dakujem moc, no tu fotku ked som zbadala, tak uz dom dalej ani nehladala😂

      Vymazat
  3. Milujem duhovky a tie tvoje shimmerzove uplne maximalne 😘 Perfektna stranka 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka dakujeeeem, pre mna je to tiez taky pohlad, co mi vsetky tvorive mozgove bunky rozpohybuje. Myslim tie farby. Proste to moooozem

      Vymazat
  4. Katka, stranka spieva 🌈 uzasna je. Ale ten clanok, ten clanok ... to sa tak dobre cita! 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janiiii, to fakt? Mam velku radost, ze sa ti paci☺️😘😘😘 Dakujem!

      Vymazat

Pin It button on image hover