pátek 13. září 2019

Lepené narozeninové minialbum / IVA


Krásný pátek třináctého! Doufám, že nejste pověrčivé a čekají vás dnes jenom samé příjemné a šťastné chvilky.
Dnešní inspirace bude ze srpnového Page kitu, který se nesl v holčičím duchu a jelikož mám doma dvě “chcaliny” (jak jim říká vlastní tatínek), tak jsem rozhodla z něj vyrobit další narozeninové minialbum. Už jste mohly ode mě vidět dvě taková alba tady a tu a obě byly z Barunčiných narozenin. Aby to Michalce nebylo jednou samozřejmě líto, tak jsem musela slepit i jedno pro ni. Snad to za pár let ocení a budou si je s radostí prohlížet a vzpomínat.



První album bylo leporelo a druhé bylo s jedním knihařským kroužkem podle Flóry. Tak jsem přemýšlela, jak pojmout tohle album. Nechtěla jsem se opakovat a už mám i hodně alb s kroužkovou vazbou. Hledala jsem inspiraci a našla jsem jedno lepené, které se mi moc líbilo a nebylo zas tak těžké z fotky pochopit, jak na něj. 
 
Udělala jsem si z lepenky desky a na středový panel se nalepí poskládány papír, který tvoří základ jednotlivých listů... tahle technika má určitě svůj název, jen já už jsem ho samozřejmě stihla zapomenout. Jak se papír skládá a slepuje jsem se vám pokusila nakreslit. Ty fialové části se lepí k sobě a ty modré části se lepí právě na ten středový panel. Na obou stranách je ponechána delší část papíru, který se nalepí na desky. Snad je to alespoň trochu srozumitelné.
Desky samotné jsem polepila papíry od Heidi Swapp z kolekce Color fresh, které byly součástí květnového Page kitu. Vybrala jsem si papír Paint the town a Counting on you, ze kterého jsem si vybrala část s velkou dvojkou, protože jsme slavili druhé narozeniny. Aby ta dvojka vynikla ještě víc, tak jsem ji potřela Glossy lepidlem.


Hned na první stránku jsme použila chrastidlo s vellumem a kolem dokola nalepila různorodé ozdoby z celé kolekce All heart. 
 


Sem tam jsme zakomponovala i nějaké otevírací stránky.






A prokládala jsem to jednoduchými stránkami.






A na dvě stránky jsme použila velkou fotku. Tu první jsme jen polepila znakem ampersand z různých zlatých pěnových abeced, co mi zbyly a na té druhé jsem použila ozdobu z flitrů, kterou jsem chtěla dlouho vyzkoušet a doteď jsme to odkládala.



Jsem moc ráda, že jsem si opět vyzkoušela něco nového a už pomalu přemýšlím, jaké bude album z dovolené a taky letošní adventní album. No a jak holky ve středu naskladnily kolekci Hey pumpkin, tak se mi honí hlavou, jestli zvládnu nafotit dost fotek z naší tradiční halloweenské párty a jestli bych si náhodou neměla pořídit i tento materiál :-D 
 
A já se moc těším i na vaši inspiraci. Tvoření zdar.
Iva

4 komentáře:

Pin It button on image hover