úterý 15. října 2019

MY LIFE KIT projekty / KATKA


Ahojte, čaute, rada sa s vami stretávam opäť v októbri. Stromy sa nám už krásne sfarbili, troška prituhlo a večer už je skoro tma, a tak snáď okrem mojej klasickej depky z krátkych dní prichádza aj troška viac času na tvorenie. Zatiaľ to tak síce nevyzerá, ale nádej ma neopúšťa.


Minulý mesiac som si vo svojom pravidelnom balíčku radosti od dievčat našla aj najnovší My Life Kit a bola som okamžite doňho. Tá farebná kombinácia ma proste dostala. Aj vy ho máte doma? Ja som si z neho zatiaľ zlepila jednu kapsovú stránku a jeden layout a myslím, že nás ešte nejaké ďalšie spoločné dobrodružstvá čakajú.

Kapsová stránka


Počas nášho nedávneho teambuildingu v headquarters Papero Amo v Uherskom Hradišti sme si spravili výlet vlakom do Luhačovic. Vyšiel nám nádherný deň a vznikla kopa fotiek a preto mi PL prišlo ako super formát na ich spracovanie. Nášmu teambuildingu sa chcem venovať separátne, túto stránku som vzala skôr rodinne. Je tak troška powered by Valika – díky Valiiiii – lebo tá tú fotodokumentáciu vzala asi najzodpovednejšie a tak viaceré fotky vznikli jej rukou a foťákom.


Ako vidíte, abecedu z kitu som využila hojne. Na titulnej kartičke som k nej prihodila aj zopár nápisových výsekov. Na tej poslednej som zasa použila veľa oranžových štítkov na vytvorenie zvislého prvku. Horizontálne som zasa využila ako bodky vnútorné časti óčok z abecedy.


Tie štítky vo výsekoch z kitu sú také super, použila som ich aj na čiastkové journalingy k fotkám.


Tmavomodré kartičky boli moje favoritky. Oranžová na nich tak nádherne kontrastuje, aaaaaach. Inak akože medzi nami, fakt nemusím oranžovú, ale nikomu to nevravte. V tomto kite je skrátka dokonalá. Tu som si fotku orezala, aby vošla do rámika a pridala som rozstrihnutú vetičku z archu so samolepkami.


Na kartičke s journalingom som použila aj jeden z krásnych vellumových prúžkov.


Layout

S malým odstupom času som si povedala, že tú nádheru skúsim použiť aj na veľkej stránke. Vytiahla som fotku, na ktorej nesiem vytešeného Šimonka na chrbte hore vinohradom (no dobre, ja som tam tiež dosť vytešená), ktorú som vytlačila čiernobielo, aby pekne kontrastovala s farbami v kite.


Potom som vytiahla bielu štvrťku a takmer celú ju natrela transparentným gessom. Áno, opäť raz na mňa došli výtvarné chúťky. Vybrala som dva odtiene modrých sprejov a nastali klasické patlačkové radovánky – striekanie, prelievanie, pristriekavanie vody a premiešavanie farieb, na záver ešte veľmi dôležité fŕkanie. Foto som spravila viacmenej náhodou a takmer potme, tak prosím ospravedlňte jej kvalitu.


Keď som bola hotová, napadlo mi, že by som si niekde dole na stránke spravila ešte cluster z prevažne modrých výsekov a tak som myslela na všetky vás, nešťastnice, ktoré ste si v októbrovej challenge vyhádzali oranžovú a vodovky a zadelila som trocha aj ja. Aj som pofŕkala.

Pod fotku som si navrstvila tri kartičky z kitu metódou kontrolovaného bordelu, čiže tak, aby vyzerali kartičky ako ležérne pohodené na jednej kope, ale pritom – poznáte to – som tisíckrát každou pohla o milimetrík, aby to môjmu oku lahodilo. Samozrejme, keď som ich už lepila na ostro, aj tak skončili úplne inak. Celé som to doplnila dvomi samolepkovými frázičkami.


Potom prišlo na rad vylúskavanie kvetinových výrezov a ich vrstvenie. Celý layout som navrhla po diagonále, a preto aj výseky prišli do protiľahlých rohov. Diagonálu som zakončila malým clusterom v ľavom hornom rohu. Vyníma sa v ňom vellumový prúžok, ale aj transparentné nálepky, ktoré najkrajšie ukázali na bielom podklade.


Nadpis som tiež zvolila modro-oranžový. Použila som výsek z kitu a túto ombré abecedu.


Na záver som po stránke rozhodila mini oranžové výseky kvietkov a biele, modré a oranžové enamelky.


Táááák, kvetnaté tvorenie za mnou. Povedala som si, že si teraz s kvietkami dám na chvíľku asi pokoj,
keď v tom…

prišiel októbrový Page Kit, ale o tom až nabudúce. Možno skôr ako sa nazdáte. Dovtedy sa majte krásne!
Katka

8 komentářů:

  1. No tak "metóda kontrolavného bordelu" ma dostala do kolien! ;) Nesklamala si, tvoje texty sú bohovské. :) A stránky tiež, ale to už ani nekomentujem, bo mi zase napíšeš, že som lichotníčka. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka ty li... ehm, dakujem Janiiiiii. Tesi ma, ze ta bavi ma citat☺️😘😘

      Vymazat
  2. Ooo tak to je krása🙂 taky bych takto chtěla umět pracovat s barvami. Nepořádáš školení? 😉 A metodu kontrolovaného bordelu znám velmi dobře

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonko, to keby si videla, by si neverila. Ale ja to tak milujem, tu pracu s farbami a vodou😊. Ak sa nase cesty raz pretnu, rada ukazem🤪. Dakujem krasne😘

      Vymazat
  3. Moc pěkné ... vše ... PL stránky i layout ... krásně vše ladí a hrátky s barvičkami paráda, moc povedené. Šikulka ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarunko dakujem krasne😘. Tesim sa, ze sa ti stranky pacia☺️

      Vymazat

Pin It button on image hover