úterý 19. listopadu 2019

PAGE KIT projekty / MIRKA

 
Ahoj, dnes vám přináším inspiraci z listopadového page kitu. Lístečky, dortíky, čajíky, dýně… to všechno se mi úžasně hodilo k scrapnutí letošních podzimních momentek.



Stránka 1

Jo, na tuhle stránku jsem vyplácala asi dvě třetiny výseků a málem i všechny ty textově úžasné samolepkové fráze. Když mi ale došlo, že by to bylo na tu stránku přece jenom moc, s těžkým srdcem jsem fráze postupně odebírala a nechala jich tam ,,jen” 8.


Layout jsem začala tím, že jsem si nachystala bílou čtvrtku podloženou tmavě modrým papírem z kitu a v ruce vyšila v horní stránce girlandu černou bavlnkou. Na ni jsem pověsila ty roztomilé lístečky, žaludy a ostatní a lá světýlka.

 
Do spodní části přišly 2 deštníčky a jedna velumová páska. Přiznám se, že ty pásky, stejně jako klasické washi, nějak neumím používat a většinou mi zůstanou nevyužité, ale musím to přehodnotit a snažit se je na stránky umisťovat taky, protože jsou skvělé.


Do tohoto bodu mi šlo vše jak po másle. Pak ale začal můj boj s umístěním fotky. A to tak dlouho, že jsem nakonec požádala o pomoc Janičku S. Byla jsem fakt zoufalá a po tříhodinovém různém přesouvání už i naštvaná. Přitom Janča to tam viděla hned a poradila mi, ať vše umístím jakoby do trojúhelníku. No, mám se ještě pořád co učit, veliké díky Jani ;)


Po tomhle osvobozujícím kroku přišly na řadu frázové samolepky. Podlepila jsem je papírem ze stejné čtvrtky, jako je celý podkladový rámeček a rozmístila kolem fotky. Mezi ně jsem dolepila ještě nějaké listí a docákala pár tmavě modrých frkanců. Nakonec jsem udělala journaling. Nechtěla jsem ho psát jen tak do řádků na papír, moje představa byla, že by měl mít tvar listu. Na pomoc jsem si tedy vzala jeden výsek listu z tohoto loňského říjnového extra kitu.
Ještě mi tam však něco chybělo. Propojení toho trojúhelníkového rozložení. Když jsem tam ale přikládala barevné listí, nebylo to ono. A tak jsem si nakonec vystřihla z bílého papíru jeden menší bílý list. Je to taková ozdoba - neozdoba, ale myslím, že to je přesně ono, co propojí ten tvar, ale zároveň neodpoutává příliš pozornost od barevné girlandy nahoře. Tím byla stránka hotová a mohla jsem se vrhnout na další.

Stránka 2

Jak píšu v journalingu na tomto layoutě… do liberecké knihovny chodím moc ráda… A mám ji ráda natolik, že jsem se rozhodla věnovat tuto stránku právě jí. Ty knížky a kouřící šálky s čajem (nebo kafem?) si to prostě žádaly.


Z hnědé dřevěné čtvrtky jsem si udělala korpus skříně. Je to vlastně takový upravený Kallax ;) A pak začala rozmisťovat do jednotlivých poliček výseky. Moc mi toho po první layoutové rošádě nezbylo, ale řekla bych, že takhle je to dobrý a zůstalo mi přesně to, co mělo.
Celý korpus skříňky je podlepený pěnovou páskou tak, aby papír pod ní byl o poznání níž a jednotlivé poličky tím získaly 3D dojem.

Na vrchní poličku jsem postavila hrníček a knížky podlepené pěnovou páskou. Zkusila jsem, jestli by se mi tam nevešel nápis pohoda a pasoval dokonale, takže šup tam s ním. Knížky a voňavý čaj či kafe je přece luxusní pohoda, ne? ;)
Do poličky pod ní jsem vytvořila podzimní aranžmá z dýní a svíček a do malé poličky vedle se vešla akorát samostatná knížka.


Úplně dolu jsem umístila listopadovou fotku knihovny. Nebo spíš její haly s obřím visícím ptákem. Mimochodem, všimly jste si těch oranžových židlí na fotce? Dobrá náhoda, že? No a do druhé spodní poličky jsem přilepila zbylé šálky, mufinek a nápis z této abecedy.
Journaling jsem napsala na vellum, vložila do posledního okénka vpravo nahoře a tím bylo vše hotové.



Kdybyste si chtěly taky vyrobit takovou skřínku, doporučuji nejdřív nalepit na podkladový papír fotku a journaling a až pak korpus na pěnové pásce a ozdoby. Já to udělala naopak a trochu mě pak potrápilo vkládání fotky i vellumu, když jsem nechtěla, aby měly menší rozměr, než okýnko.

Těším se, co vytvoříte z tohoto kitu vy. Určitě se nezapomeňte pak pochlubit v naší paperoamo rodině, nebo alespoň na instagram.

16 komentářů:

  1. Teda Mirko, to jsou krásné stránky👍 Ta vyšívaná girlanda, použití lístečků a ty deštníky moc nápadité a roztomilé. A stránka o knihovně!!! Jsem také z Liberce a naše knihovna je ráj odpočinku, čtení, vzdělávání, setkání, povídání a Ty jsi to tak krásně všechno vystihla. ŠIKULA ŠIKOVNÁ 🤗👍👍👍💗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, moooc dekuji 😘
      Tak treba se nekdy ve knihovne potkame 😉

      Vymazat
  2. Mirko, nemůžu se vynadívat 😍 Ta lístečková girlanda mě úplně dostala a "kallax" tedy taky nemá chybu 😁 Tomu říkám originální stránky! 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barus, dekuji. Ja jsem zrovna koukala, ze mensi listeckovou girlandu jsme meli loni v PL kite 11/12 Mam ji nepouzitou, ale asi mi nejak zustala v hlave😁

      Vymazat
  3. Juuu krása ❤️ na první stránce se mi líbí nejen girlanda, protože ta je fakt dokonalá, ale i zastřižený deštník se mi líbí a ty lístečky! Ty výseky šly nějak mimo mě, jakto? Musím to napravit 😁❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, dekuju 😘 Ja taky nekdy koukám, kdyz neco pouzijete, ze jsem to vubec v obchudku nezaregistrovala a nevim, jak je to mozne

      Vymazat
  4. Krásné stránky. Skvělé jsi použila i ty deštníky! Já furt čekám na fotku za deště 🙂 a ty to tak krásně použijes 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leonko. U nas uz docela i prselo, ale fotit jsem pokazde zapomnela samozrejme 😆 No, kdyby nahodou, jeste mi zustal zeleny destnicek 😉

      Vymazat
  5. Mirka super stranky! Skrina ma uplne dostala😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektné stranky! Moj vplyv nie je zreba precenovat, mala si to krasne uz predtym. A skrina je pecka 😍😘

    OdpovědětVymazat
  7. Juuuu ty stránky jsou krásné a plné super nápadů 👍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover