pátek 22. listopadu 2019

Vánoční visačky / MIRKA

Ahoj holky, po malé přestávce vás opět zdravím s dnešním freestyle článkem. Holky už vám ukázaly hodně velkou a krásnou inspiraci přáníček, naposledy Ivča tady. Já jsem se zatím do nich ještě nepustila, zato mám obří stádo visaček na dárky. Nějaké jsme si vyrobily krasopisem na PA workshopu v Praze, ale dnes vám ukážu jiné.


Začala jsem tím, že jsem pořádně prohrábla zásoby a vytáhla vše, co souvisí s Vánocemi, případně zimou. Hvězdičky, domečky, stromečky, vločky, razítka, vyřezávací šablony… No, na to, že Vánoce jsou jen jeden den v roce, bylo toho docela dost. Pak jsem vytáhla bigshot a z vánočních a ze zimních papírů vyřezala různě veliké visačky. Hódně visaček. Pro inspiraci jsem prolustrovala pinterest a rozhodla se, že udělám visačky na 4 různé způsoby. Jednoduché - dvojité - s okýnkem - a shaker visačky.
  1. Jednoduché


Ty nejrychlejší a nejjednodušeji vyrobené visačky můžou vypadat třeba takhle. Možností je milion. Já na dozdobení využila různé výseky a nálepky ze starších zimních a vánočních kitů. Například tenhle a tenhle.

  1. Dvojité
O malinko pracnější jsou visačky dvojité. Ale fakt jen o malinko. Pořád je to jednoduchá a rychlá cesta, jen je potřeba na jednu visačku točit kličkou bigshotu 2x. Spodní vrstva je z papíru, vrchní většinou z vellumu, který jsem dozdobila. S vellumem se mi tento typ visaček líbil nejvíc. Dají se taky ale udělat obě vrstvy papírové.


Opět jsem zdobila nálepkami a výsekami. Na vellumu vypadají úžasně vellumové samolepky. Třeba tyhle jsou mé oblíbené a mám doma několik kusů. Na fotkách to není moc poznat, ale na vellum jsem přidala ještě bílým popisovačem pár teček, jako sněhové vločky.


Taky vellumovévýseky hvězdiček a srdíček vypadají na visačkách krásně. Stačí sešít minisešívačkou a visačka je za chvilku hotová. Já jsem si pořídila tuhlesešívačku s barevnou náplní a jsem s ní strašně spokojená.

  1. S okýnkem
3a) s okýnkem dvojité: Tyhle visačky už jsou trošku pracnější, ale kouzelné. Líbí se mi asi nejvíc. Na první pohled je vidět jen obrázek, takže vypadají čisťounce. Hezky vypadá ale i kombinace obrázku a textu. Na spodní visačku se krom ozdůbek vejde i jméno, nebo krátký tajný vzkaz ;) A taky nemusí být spodní vrstva papírová, ale z vellumu.


3b) s okýnkem jednoduché: Na tento typ jsem použila acetátovou fólii a obkreslila na ni bílým lakovým popisovačem některé motivy, či výseky, které se mi líbily.
 
 
  1. Shaker visačky
Chrastítka miluju, ale nikdy se mi do jejich výroby moc nechce. Jsem u nich hrozně nešikovná. Pokaždé se přilepím na oboustranku, nebo se mi při nasypávání do chrastítka nalepí flitry na ruce a v tom nejhorším případě i na oboustranku. Připadám si u toho jak pavouk lapený v síti, čím víc se snažím setřást filtrů, tím víc se mi všude lepí. Máte to taky tak? Napište, že jo, ať v tom nejsem sama ;) Včera jsem se ale překonala a 2 shaker visačky přece jen vyrobila. Koulička mi dala zabrat víc. Dozdobila jsem je těmito nádhernými nálepkami. Podobné, stejně nádherné, najdete ještě tady a tady.




Visačky tedy mám, tak teď už jen ty dárky chybí. A jak jste na tom s visačkami vy? Vyrábíte, kupujete, nebo nedáváte vůbec?

10 komentářů:

  1. krásné, dárek s takovou visačkou udělá radost 2x.

    OdpovědětVymazat
  2. Miri, překrásné! 😍 Nejvíce se mi líbí dvojité s vellumem a chrastící jsou super vymakané. To bude radosti! Popravdě, já visačky nevyrábím, kupuju obyčejné. Jsem šťastná, když zvládnu vyrobit pár přáníček...

    OdpovědětVymazat
  3. Moc fajn nápady!!! a hned tolik variant? Visačky vyrábím pomalu víc než přáníčka. Přiváži je k minidárku a je hned dvojí radost. S chrastidlem to mám stejně a ještě je moc fajn, když mi propadne sáček s flitry na zem a já je pak sbírám nasliněným prstem😢. Vyzkoušela jsem na takové chrastidlo i na stroji prošitý igelit.sáček, který se pak vloží do rámečku. Drží na něm i fix.

    OdpovědětVymazat
  4. Dekuji, Irenko. Tak to je dobry napad s igelitovým pytlikem, urcite to trochu usnadni praci ;) A flitry na zemi mam pokazde taky 🙈😁

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsou úžasné ❤️ určitě se inspiruju 🥰😘

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní visačky, krásná práce ...

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover