pátek 13. prosince 2019

NÁPADY NA VÁNOČNÍ ALBUM / December Daily - VALIKA

NÁPADY NA DECEMBER DAILY

Ahojte,
Konečne je to tu. Vianoce a December Daily. Jediná vec, na ktorú sa teším akonáhle skončí leto. Jediné potešenie. Dokončila som ďalší album, pracujem na ďalších dvoch a tak mám pre vás nové tipy a triky. Má to však 1 háčik – je to veľmi dlhý článok, tak sa vopred ospravedlňujem.

VÝSEKOVÉ PAPIERE

Pamätám si ako sa niekto pýtal vo facebookovej skupine na inšpiráciu ako použiť vianočné výsekové papiere, napr. vánocevločky. Mňa napadlo použiť ich trochu inak


Ako predelovače v albume nemajú chybu, veľkosť 6x8 inch. Dedinu použijem dokonca na dva projekty


VEĽKÉ FOTKY

Spomínala som to minulý rok pri písaní podobného článku, píšem to teraz a budem to písať aj o rok. Veľké fotky sú perfektná vec. Ja používam náš rozmer 15 x 21. Je to menšie ako 6 x 8 inch , ale mne to postačuje


Hlavnou výhodou je minimum zdobenia. Vystačíte s jedným výsekom. CZ verzia / SK verzia


ZASNEŽENÁ FOLIA

To je tá vec, ktorú sa vám podarí náhodou kúpiť a potom len hľadáte a tŕpnete, kedy sa vám minie. Ale tak to má byť. Veci sa majú používať. Najviac milovaná vec v DD albume – zasnežená fólia


Osobne si myslím, že tento druh fólie je ľahko vyrobiteľný. Predsa len nás niečo Steffi naučila a dievčatá naskladnili LAKOVÉ POPISOVAČE EDDING. Vyhla by som sa žltej farbe (pretože nikto nemá rád žltý sneh), ale určite to bude vyzerať skvelo aj v striebornej alebo modrej verzii.


SCHOVAJ TO

Niekedy chcete napísať niečo intímne, niekedy to nepasuje k dizajnu stránky, niekedy máte proste len veľa fotiek..... dôvody môžu byť rôzne, riešenie je len jedno – schovaj to pod kartičku. Vezmi washi a ideš. Tento prahistorický trik najjednoduchšieho charakteru mi tento rok poslúžil už asi miliónkrát.


VEĽA PRÍBEHOV

Veľa príbehov znamená aj veľa fotiek. Ak to preženieš nielen s fotením, ale hlavne s tlačením, tak ich radšej vlož do kapsičky.


DEŇ BEZ PRÍBEHU 

No a v priebehu mesiaca sú aj dni bez príbehu. Dni kedy väčšinou periem a žehlím a upratujem. Jasne aj tie sa dajú zdokumentovať, ale väčšinou na to zabudnem. Deň zdokumentujem len journalingom. Tento rok som skúsila novinku. Všetko som si to vytlačila na PC.


MODERNÝ 3x8

Určite to nie je novinka tohto roka, ale pre mňa tak troška aj áno. Tomuto formátu som predtým nevenovala pozornosť, ale tento rok si ju získal. Album čaká na správny výlet, ale kapsičky sa už využívajú o 106. Každopádne parádne 3x8 kapsičky si ľahko vytvoríte odstrihnutím 2 kapsiciek z dizajnu 4 x 3 by 4 inch. 


Parádne sa dá strihnúť aj kockatý dizajn. 


Strihanie kapsičiek mi otvorilo úplne novú dimenziu tvorby albumov. Som z toho nadšená a čo vy ?Vyskúšate strihnúť kapsičku ?

SHAKER VRECKÁ

Ešte lepšia vec ako mať shaker na pohľadnici, je mať ho v kapsičke v albume. Dôvod je jednoduchý – viac sa hýbe práve v tom albume J Krásny prevzdušnený prvok, ktorý sa mne osobne hodí viac do tých menších rozmerov. Bez FUSE TOOL to však nepôjde.


VIANOČNÉ DEDINY

Došlo aj na hit minulej zimy. Tieto rozkošnénálepky, ktoré pomôžu zdokumentovať prvý sneh tohto roku.


Horúcou novinkou sú tieto domčeky. Zatiaľ neviem v ktorom albume skončia, ale niekde určite zapasujú. Zatiaľ som ich prilepila na fóliu a zastrčila do albumu.


VELLUMOVÉ KARTIČKY

Jedna z najviac cool vecí, ktoré baby v PA vymysleli. Vellumové kartičky by sa dali popísať ako dokonalosť. Ja som ich v albume navrstvila.


Rovnaké miesto a motívy, ktoré sa dopĺňajú


Priestor dostane každá kartička aj zvlášť


Farebná škála tejto kolekcie je netradičná, trochu tmavšia, ale určite sa vám s ňou bude skvelo pracovať.


Ešte stále som sa nerozhodla, či to nechať tak alebo vysekať kruh v strede vellumovej kartičky. Ešte uvidím ako sa rozhodnem.


Budú aj v aktuálnom albume, ešte to nie je dokončené


ROZSTRIHNI TO

Pomaly sa blížime k aktuálnemu ML kitu a tu je moja najobľúbenejšia kartička. CZ verzia / SK verzia


Áno, tušíte správne. Rozstrihnúť sa dá nielen veľká kapsička, ale aj malá. A nielen to. Ak prestrihnete v strede spoja, tak ten zvyšok môžete prilepiť k ďalšej kapsičke.


A máte parádnu rozkladaciu kapsičku a ďalšie extra miesto pre fotky


Myslím , že sme sa už definitívne presunuli k aktuálnemu ML kitu, ktorý je skvelý. Taký neokúkaný a viete čo ? jeho súčasťou sú opäť vellumové kartičky


Na úvod albumu 2019  som použila tieto kartičky


Páči sa mi, keď dievčatá pripravia kartičku s aktuálnym dátumom. Nezabudni ho však použiť J


Ďakujem, že ste to so mnou dnes vydržali. Dúfam, že sa vám albumy páčia a aspoň niečo vás inšpirovalo a použijete ho vo svojom December Daily. Ozaj, tvoríte december daily ?
Krásny zvyšok dňa, Valika

8 komentářů:

  1. Děkuju za takovou kupu inspirace! Malé kapsičky, flitry, vellum! Až je mi líto, že letos dělám TN :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky milá Guna. Vždy sa dá scrapovať aj minulý rok, prípadne si scrapnuť len zopár dni :-) dakujem krásne ♥

      Vymazat
  2. Valika 🤩 tak to je fakt nádhera a spousta inspirace 👍

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to nádherné Vali❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky peti ♥ tak DD to je super projekt, to je srdcovka

      Vymazat
  4. Konečne som mala čas všetko poriadne popozerať. Máš to krásne a určite sa inšpirujem tvojimi super nápadmi 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si zlatá. dakujem ti. urcite to budes mať nadherne ♥

      Vymazat

Pin It button on image hover