čtvrtek 19. prosince 2019

PAGE KIT projekty / KATKA


Ahojte, zdravím vás v predsviatočnej atmosfére plnej zhonu a príprav, ale pre mňa aj vianočnej atmosféry, keďže sme tento rok ozdobili stromček skôr a poznáte to, tie svetielka sú prosto také upokojujúce. K vám ale dnes prichádzam s niečím troška iným, s malou inšpiráciou z najnovšieho PAGE KITU, z ktorého som si pripravila dva prudko aktuálne layouty.




Prvý layout

Tento layout bol technicky až druhý, lebo som ho tvorila, kým schol ten prvý, ale dokončený bol skôr, tak som mu dala v tomto článku prednosť. Je naozaj veľmi jednoduchý.


Ako podklad som si zvolila asi jeden z najkrajších papierov s dreveným vzorom, aké som kedy mala. Uvažujem, či ešte neprikúpim zopár, lebo takých asi nikdy nie je dosť. Následne som sa nechala inšpirovať károvaným papierom a odstrihla som z neho po diagonále dva trojuholníky, ktoré som umiestnila do protiľahlých rohov. S tým dreveným papierom nádherne kontrastujú. Na oba lemy do rohov som vyskladala malé zhluky ozdôb z papierových výsekov.


Fotky zachytávajú naše mikulášske ráno a objavenie adventného kalendára aj s rozbalením prvého balíčka. Vytlačila som ich tri v rôznych orientáciách a po chvíľke miešania sa mi podarilo nájsť rozloženie, s ktorým som bola spokojná. Za fotky som zastrčila vetvičky, tak ako sme ich kedysi zasúvali za obrazy, aby nám krásne na Vianoce prevoňali byt. A prepašovala som tam aj dve frázičky z archu so samolepkami, ktoré som pre lepší kontrast podlepila bielym papierom.


Nadpis som vytvorila s pomocou minuloročnej vianočnej abecedy od Pinkfresh Studio a nekonečne dlhý journaling vznikol vďaka bielemu gélovému peru. Ešte zopár chipboardových hviezdičiek a hotovo.


Druhy layout

Tento rok nám v Bratislave napadol prvý sneh druhého decembra a vďaka tomu, že sa dieťa ešte doliečovalo a nebolo v škôlke, užili sme si super doobedie na snehu. Túto zimnú scenériu som sa rozhodla preniesť aj na moju stránku.


Ako podklad mi poslúžil papier s jemnými bodkami, ktoré som diagonálne pretrela bielym gessom, aby som vzor trocha zjemnila. Potom som vzala tmavomodrú farbu v spreji, nastriekala na kus plastového obalu a otláčala ju po diagonále, aby som vytvorila zasnežený kopec. Foto je robené počas procesu, v horšom svetle, pardón.


Kým farba schla, ja som okrem tvorby layoutu číslo jedna vystrihovala stromy. Veľa stromov. Každá správna zjazdovka je predsa lemovaná stromami, tak aj ja som ich rozostavila po oboch stranách môjho kopca.


Fotky som vytlačila čiernobiele a okrem bieleho papiera som ich podlepila aj jedným z červených papierov z kitu, pre lepší kontrast. Celú stránku som orámovala modrobielym vločkovým papierom a pod jeho horný okraj som zastrčila zopár papierových výsekov vrátane jednej vetvičky šípiek, nech tú červenú spod fotiek ešte na layoute zopakujem. Zvrchu sa na môj kopec znášajú snehové vločky, papierové i chipboardové. A aby som tomu ešte trocha dopomohla, rozrobila som si bielu akrylovú farbu s trochou vody a celý kopec aj stromy som ňou jemne zasnežila.


Ako ste si možno všimli, stránka zostala mierne zvlnená, ale neexistuje zvlnenie, ktoré by krátky pobyt v plnom albume nenapravil. Nadpis bol dávno jasný, papierový výsek „Konečne sneh“ bol pre túto stránku ako stvorený. Journaling som umiestnila k trojici rozkošných chipboardových stromčekov do ľavého dolného rohu. Už len zopár detailov vo forme frázičkových papierových výsekov a jedného ňuňu vtáčika, čo si sadol na strom vedľa fotiek a dnešnému tvoreniu je koniec.

Ach, nostalgia ma chytá, lebo toto je môj posledný post v tomto roku. A teda bola to jízda! Som veľmi vďačná za túto skvelú, inšpiratívnu a prajnú komunitu tvorivých duší. Všetkým vám prajem krásne a pokojne prežité sviatky a pod stromčekom kopu super matroša, aby bolo z čoho tvoriť. Majte sa krásne a verím, že sa vidíme aj v 2020!

Katka

18 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. A zapomněla jsem také popřát krásné Vánoce a šťastný nový rok plný zdraví, nejen tobě, ale i tvé rodině a celému PA týmu!

    OdpovědětVymazat
  3. Katko, nádherné stránky! Kdyby to šlo, zavřela bych se do pracovny a aspoň jednu liftla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanka dakujem, urcite chod do toho, ked nie hned, tak aspon neskor:-)))

      Vymazat
  4. Kati paraaada! Rada by som videla ten proces vyroby kopca...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozem niekedy zaukolovat manzela, aby nejaky z mojich patlacich pocinov natocil, lebo zatial na to nemam potrebne technicke vybavenie:-))) Ale je to izy, len otlacam nafarbeny plastovy sacok na papier a vselijako to tam nim tvarujem hala bala:-) A dakujem krasne💕

      Vymazat
  5. Krása a ten kopec teda, klobouk dolů, jsi kouzelnice ❤️

    OdpovědětVymazat
  6. Kači,krásné stránky i nápady 💋

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné stránky ❤️ kopec naprosto luxusní 🥰

    OdpovědětVymazat
  8. Přidávám se, úžasnéé co všechno nevymyslíš. Je to fakt jenom papírové hraní? přeji KRÁSNÉ VÁNOCE

    OdpovědětVymazat
  9. Kati super stránky a ten kopec je TOP to hranie s farbami je kúzelné keď to vidíš co z toho vznikne. Krásne Vianoce ti zelam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanka dakujem ti moc❤️
      Ze? Najprv to vyzera ze omg toto co? A potom sa obcas z toho nieco aj podari vytvorit😂😂😂 Krasne Vianoce aj tebe😘

      Vymazat

Pin It button on image hover