pátek 27. prosince 2019

Planner na rok 2020 / ANNIE

Trocha toho plánování
Dnešní článek bude trochu retro. Nečekej žádnou stránku z Vánoc, ani December daily, zato velkou dávku nostalgie. Během vánočních svátků spousta lidí hodnotí uplynulý rok a přemýšlí, co a jak v tom nadcházejícím. I já jsem měla chvilku na to utřídit si věci v pracovně a vykoukly na mě mé deníky a plánovače z minulých let. Uvařila jsem si čaj a začala se probírat tím pokladem. To bylo počteníčko. 

Řekla jsem si, že by nebylo špatné ti ukázat mou cestu plánováním a třeba tě něčím inspiruju. Já totiž nejsem ten klasický plánovací tip. Spíš je pro mě důležité zachycovat vzpomínky, důležité momenty, které mi pak slouží při tvorbě stránky nebo Plka.
Úplný začátek.
Tak to jsem ještě vůbec netušila, že existuje svět scrapu a nějaké plannery. Stačil mi jakýkoliv sešit a já do něj poctivě zapisovala. 
Musím říct, že tento formát mi vyhovoval, nebyla jsem limitovaná místem a mohla jsem popsat klidně víc stran. Taky byl ekonomicky velmi nenáročný, jo jo.
Když jsem pak začala dělat Plko, přidala jsem si každý týden do deníčku obálku s fotkama, které mi zbyly. No na chvilku to fungovalo, ale nebylo to ono. Jestli ale víc píšeš než lepíš, nebo děláš boulet journal, tak jsou deníčky super. 
TNko
Ano, mé milované traveler´s notebooky. Po jejich objevení v obchůdku u holek, koukni zde, jsem byla lapená. Jsou prostě úžasné. Já je používám především na lepení stránek a minialba, ale dřív jsem je používala do práce nebo právě na každodenní zaznamenávání. Nechala jsem se tak inspirovat od Amy Gretchem, která takto tnka využívá. 
Na prázdný list jsem si vždy domalovala a načrtla stránku nebo kapsičky.

Tnko je in a o tom svědčí i hromada článků na blogu PA. Stačí jen do vyhledavače napsat travelers notebook nebo cestovní deník. Opět úžasný na boulet journal.
Vím, že ho vlastní spousta holek z rodiny PA. Na blogu najdeš např. krásné články od Janičky Bennett nebo Peťi. Dá se do něj zapisovat, lepit fotky, plánovat. Každý rok stačí jen dokoupit novou náplň. Já osobně jsem jej ještě nikdy nevyzkoušela. Tak uvidíme. Každopádně holky ho v obchůdku mají na objednávku.
Happy planner
Zatím mé No1.
Spojuje vše, co potřebuji. Můžu do něj plánovat, rozepsat se a dokonce lepit fotky. Nedávno měla na blogu krásný článek právě o něm Valika.
Je velmi variabilní, co se týče velikosti, rozložení a taky mechanizmem, který umožňuje přidávání stránek (i vlastní výroby), plastových kapsiček a já nevím, čeho všeho.


Jo jasně, není to kůže jako u Tnka, ale dá se na něj pořídit krásný koženkový obal.
Dokud jsem byla na mateřské, preferovala jsem formát Classic. S nástupem do práce jsem vyměnila za Mini, hlavně kvůli skladnosti. 

Na každodenní záznamy to stačí, už se ale nevejdou fotky.
Tento rok jsem si i vyzkoušela vyrobit svůj vlastní učitelský HP ve formátu A5. Classic je moc velký, mini moc malý. Mám tam vše, co potřebuju a velikost je perfektní, to jo. Jen ho dát dohromady trvalo večnost. A tak stále hledám. 
Na rok 2020 jsem neodolala a u Pavlínky s Aničkou si objednala tohoto krasavce.
Doufám, že tě můj článek alespoň v něčem inspiroval, a nebo třeba usnadnil rozhodování při výběru toho tvého plánovacího deníčku.



Určitě se pochlub na fb stránkách Rodina PA.

Krásný rok 2020!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover