pátek 17. ledna 2020

Adventní minialbum / ADÉLA

Na konci roku jsem všude viděla spoustu krásné inspirace k vytvoření „december daily“ alba. Nikdy jsem ho nedělala a myslela jsem, že odolám i letos. Nakonec mě ale přesvědčily poslední dva My life kity, které jsou naprosto úchvatné a k vánočnímu a zimnímu tvoření se hodí skvěle.

Klasická forma DD alba je pro mě hodně svazující. Mapovat každý prosincový den je pro mě něco jako pravidlo dělat Project life album po týdnech. Rozhodla jsem se tedy, že udělám minialbum z období adventu a nebudu se nutit k tomu, aby tam bylo něco z každého dne.
Základem alba, kde se střídavě odklápějí různě vysoké stránky, jsem se inspirovala u Bey Valint. Velikostně jsem se přiblížila TN formátu a album má 10x20cm. Nejprve jsem vytvořila vnitřní část a potom obal z kartonu a acetátové folie.
Jednotlivé stránky mají i malé kapsičky k zastrčení fotek. Do větších schovávaček jsem se radši nepouštěla a celkově je zdobení spíše „ploché“, žádná pěnová páska, aby po zavření alba nebyly nikde velké nerovnosti.

Moc se mi líbí, jak se postupně jednotlivé stránky otevírají a z jednoho příběhu se přechází do dalšího. Z pečení perníčků, ke stopám od skřítka (nebo Ježíška), ke zdobení stromečku, Štědrému dni…


Z celé stránky jsem udělala kapsu a opět vložila pár fotek a kartičku s textem. Dost jsem si oblíbila toto spojování gumičkou – je to rychlé a funkční.
Zdobení jsem moc nepřeháněla, ale vločkových výseků padlo dost. 
Poslední stránka je věnovaná společným fotkám, máme jich tak málo! A samozřejmě vždycky někdo kouká mimo nebo se šklebí. Tentokrát jsem nefotila na samospoušť, ale propojila foťák s telefonem, že to bude snazší a nebudu muset běhat. Dopadlo to tak, že Kuba telefonem vše ovládal a „sýr“ do foťáku nepustil ani jeden.
Hodně jsem využila kitové kartičky i sněhuláka jsem si vystřihla.
Vrstvením různě vysokých stránek vznikne na jejich okraji zajímavá struktura, kterou by byla škoda zavřít do pevných desek. Proto jsem se rozhodla použít průhledný acetát.
Folii jsem si narýhovala tak, aby kolem alba vytvořila cca 2cm vysokou „krabičku“. Kdyby mi nevadilo, že je po nalepení vidět lepící páska, nechala bych to možná jen obalené, ale chtěla jsem zadní stranu raději čistou. Uřízla jsem si tedy karton a obalila ho scrapovým papírem a tato zpevňující záda nalepila na folii.

Folie je dost pevná, takže už není nutné album převazovat stuhou. Přední stranu jsem ještě doplnila nápisem a přidala i bílé tečky/vločky lakovým fixem. Tyhle drobné detaily mám ze všeho nejradši. A chipboardového medvěda jsem si uchránila ještě z loňské vánoční kolekce.
Chcete si ho se mnou ještě prolistovat?


Tvoříte taky december daily alba nebo něco podobného?
♡ 
Adéla




16 komentářů:

  1. Adél, to je nádhera, strašně moc se mi album líbí!
    Navíc mě i nadchlo, s jak "málo" fotkami se dá udělat album, které není "prázdné":) My už třetí prosinec za sebou marodíme, takže fotit den po dni by bylo spíš smutné, než vánoční...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se mi to i líbí, když v klasickém dd albu jsou prostřídané stránky s fotkami a třeba jen text, ale já nejsem schopná si každý den vzpomenout, že bych měla vzpomínky dokumentovat. :)

      Vymazat
  2. Adélko moc jsem se na album těšila a toto předčilo má očekávání, je dokonalé ❤️ i ten formát je super, musím vyzkoušet 😁😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juj, díky Peti! Od tebe mě to těší moc, ty jsi taková hračička. Já u všech mini pořád zůstávám v pravoúhlém tvaru. :)

      Vymazat
  3. Adélko, to je nádhera! Skvělá barevnost - jemňoučké to je, krásné fotky, úžasně vymazlené, vyzdobené... Těším se moc na zbytek! ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On vlastně už asi nebude žádný zbytek, že? 😂 Končíš Štědrým dnem,viď. To je škoda, já bych listovala dál a dál 😁❤

      Vymazat
    2. Nebude. :))) Je to fakt jen takový mrňous.

      Vymazat
  4. Něžná nádhera 😍😍😍 tyhle barvy ti tak sedí! Také chci takové ňu-ňu-ňu mini 😜 TOP ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš ňuňu top všechno, stačí si k těm papírům sednout. 😜❤️

      Vymazat
  5. To je přesně to vyňuňané album, o kterém jsem psala! 😍😍😍 krása a líbí se mi, že jsi to udělala z tak mála fotek..já pořád žiju v módu minialbum=vice fotek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, já už se množstvím fotek nějak netrápím a dost jsem si oblíbila zastrkávání několika fotek do kapes nebo do obálky. Dost to šetří nervy a mám víc prostoru na zdobení. :)

      Vymazat
  6. Je to krásné úžasné... Dlouho jsem neviděla nic tak hezkého zvlášť pokud jde o adventní album. Je tam vše podstatné a úplně to stačí 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji!❤️ Zjišťuji, že začínám být minimalista i v počtu fotek 😁

      Vymazat
  7. Máš to nádherné, Adél. Moc se mi líbí jak se to postupně rozkládá a i ten průhledný obal ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Samotnou mě překvapilo, jak je ta folie pevná a hezky drží tvar.

      Vymazat
  8. Adel,ty jsi kouzelnice....tohle album jsme už obdivovala u Bey a moc se mi líbilo,ale ty jsi to pozvedla ještě o level výš 🤩🤩🤩

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover