pondělí 20. ledna 2020

December Daily ze zbytků / MIRKA

Máte ještě chuť na ukázku dalšího december daily? Náhodou tady taky zrovna jedno mám. Tak doufám, že se vám prosincové minialbíčka ještě neokoukala a prolistujete i to mé, zas trošku jiné. 
 
 


Albíčko jsem pojala jednoduše, žádné složitosti, spíš jen takový obyčejný deníček a výběr některých dnů, kdy jsme zažili třeba něco milého a stálo to za fotku. Každý den nefotím, někdy prostě není co.

Na ozdobení jsem použila hlavně vyzobané věci z:
Takhle vypadá první stránka. Raději jsem ji udělala pevnější a obalila lepenkový čtverec velikosti 15x15 cm. Medvídci se mi tak moc líbili, že jsem chtěla, aby dělali první dojem a pobízeli k nahlédnutí do alba. Na první stránku jsem tedy udělala kukátko, přes které se dívají ven.


Vellumovou kartičku z vánoční sady pl kartiček jsem si hodně dlouho šetřila na něco speciálního. No a teď přišla její chvíle. V balíčku je pak totožná kartička, ale papírová, a tu jsem si nechala zas na předposlední stránku se Silvestrem. Ale to předbíhám, pojďme hezky popořádku.


Tady můžete vidět, že kdo se nechá příliš unášet na vlně eufórie z tvoření, tomu se stane tohle: 
 

Chybu jsem neopravovala, nechtělo se mi, ale aspoň jsem si pak už dávala velký pozor, při děrování, jestli děruji správnou stranu.

Psaní journalingu na výrazný vzorovaný papír je vždy problém. Na této stránce jsem to vyřešila visačkou jakoby vykukující zpod fotky.


Konečně jsem si pořídila obálkovač, a tak je jasné, že obálka v mém albu nesmí chybět. A kam jinam ji použít, než na dopisy Ježíškovi, že?


Obálka má zavírání na suchý zip a po rozbalení v ní najdeme:


Na obrázky z kaleidoskopu jsem si vytvořila několik kukátek a s klukama vybrala 3 nejhezčí obrázky.


V albu se střídají různě velké stránky a taky číslování dnů jsem se pokaždé snažila udělat jinak. Někde je číslo přímo na stránce a někde jsem ho umístila samostatně na malou PL kartičku, jako třeba tuto pětku. 
 
Na tuto abecedus mega velkými písmeny a čísly vás už upozorňovala Alča v posledním článku, ale já vám ji připomenu, protože jsem to taky měla v plánu a protože je fakt úžasná.


Rozmístění do čtverce je mé oblíbené a v tomhle formátu alba mi čtverečky nemohly chybět.


Opět jsem použila označení dne na samostatnou PL kartičku. Tentokrát jsem číslo umístila do domečku. Z druhé strany jsem ji využila na journaling.


Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi tato stránka líbí, nebo ne :) Možná je to barvama, ale představovala jsem si ji trošku jinak. Každopádně práce s razítkováním to byla docela velká a nechala jsem si ji.


Některé hvězdičky jsem vybarvila glitrovým štětečkem. Tyto glitry jsou velmi jemňoučké a na světlém podkladu působí pak velmi něžně.


Jedna z barevnějších stránek a zombie perníček (letos zdobili perníčky mí kluci, ehm).


Naše auto na ,,operačním sále” sice není romantické, ani vánoční, ale jak jsem psala na začátku, minialbum jsem pojala jako deníček. Takže je tady i tahle (pro nás) výjimečná událost, jako velká oprava auta.


Citáty mám ráda a tenhle z kolekce Tahle chvíle se mi sem perfektně hodil.


Někdy jsem stránky nečíslovala a nepopisovala, jen jsem přidala fotku, která se manželovi povedla.


A někdy zas fotka moc hezká není, je rozmazaná, ale má pro mě citovou hodnotu, takže do alba taky patří. Journaling tady nahrazují srdíčka ;)


Stránka ve tvaru kulaté svíčky je trochu úlet. Potřebovala jsem někam umístit fotku s našimi letošními (totálně nefotogenickými) adventními svíčkami a tohle mě tak narychlo napadlo. Radši jdeme rychle dál.


I když tady ještě máme druhou stranu, uf. Jestli vám to něco připomíná, tak to, to není... :-D


Náš Olík si upletl úplně sám svou první vánočku. To muselo jít na největší fotku, jaká se dala.


Nebojte, už se blížíme do finále. Jsou tu konečně Vánoce.


Krásné Vánoce a šťastný nový rok…(přejeme všem dobrým lidem) Naše letošní PF. Useklé, protože manžel má nějaké prazvláštní nastavení focení a dělá mu to dlllloooouhé fotky. A když to tisknu, tak tam není všechno, grrr. (zdravím, miláčku)


Vpravo vidíte můj pokus o vytvoření krásné zimní atmosféry, jakou si k Vánocům pamatuju a představuju a vlevo krutou realitu a jaro. Letos byl ten Štědrý den opravdu výsměch přírody.


No ale jinak jsme si to užili.


Pokračujeme i po Vánocích, ale už jen decentně. Krmíme zvířátka a hrajeme si na zahradě.



Loučím se dnes s ohňostrojem nad libereckou radnicí a již zmiňovanou PL kartičkou z vánoční sady.


Mějte se krásně ;)

10 komentářů:

  1. Krásné! A první stránka s medvědy je top!

    OdpovědětVymazat
  2. Miri, moc pěkné! Jedu asi v hodně podobném formátu, akorát, že já nemám zdaleka hotovo 🤣 Moc se mi líbí silvestrovská kartička, perníčková je náhodou taky perfektní, no a medvídci jsou samozřejmě top. Taky si je schovávám na nějaké "speciální místečko" 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, moc děkuju. No, mně tam chybí asi 3 stránky, které musím dodělat a jak se znám, tak možná zůstanou prázdné do léta. Protože nejhorší jsou poslední dodelavky 🙈

      Vymazat
  3. Perníčková stránka se mi líbí moc a i prso je super 🤣 já každý rok říkám, že pojedu DD ze zbytků, jenže pak holky naskladní nějakou topovku a je vymalováno 🙈🙈🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně 😀 já letos trochu odolala a koupila v celku jen dvě sady papírů a pak už jen drobnosti. Ale říkala jsem si, album je na světě, no na zásobách to vidět není, že by nějak prořídly 🙈 Děkuju, Peti 😘

      Vymazat
  4. Haha,vůbec mě to orso nenapadlo,až když jsem si přečetla komentář od Peťky,tak jsme se musela vrátit a podívat se poradně 😂😂😂 ale super album a závidím,ze už ho mas hotove

    OdpovědětVymazat
  5. Skvela decembrova spomienka. Krasna, so super detailami, ale nepreplacana a dokonale autenticka. Fantasticke, Miri! ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Jani, žiadny zázrak s vychytávkami to nie je, ale ako píšeš, autentické spomienky, ktoré som len jednoducho chcela rýchlo zaznamenať, inak by to nikdy nevzniklo, ako sa poznám :(

      Vymazat

Pin It button on image hover