pátek 14. února 2020

Minialbum s kávou / MIRKA


Minialbum ve tvaru duhy z nového page kitu jste viděli už u Péti a já jsem měla úplně stejný nápad. Taky mám dnes pro vás na ukázku album ve tvaru duhy a taky jsem ho zamýšlela pro manžela :D Možná to byla náhoda, že na nás duhový page kit vysílal stejné vlny, možná ne, ale myslím, že to vůbec nevadí. Minialbum ve tvaru duhy může mít tisíc podob a já ho měla vymyšlené jinak, takže mi přišlo škoda vyhodit svůj nápad do koše a nakonec jsem své představy zhmotnila.


Valentýna ve velkém stylu sice s manželem neslavíme, ale stejně si v ten den uděláme vzájemně radost aspoň nějakou drobností. Loni jsem dostala hrníček, o kterém jsem se manželovi kdysi zmínila, že se mi líbí a letos mu chci překvapení oplatit a darovat minialbum s vůní kávy a malým překvapením nakonec.

Takhle vypadá album z přední části. Není nijak svázané, jen lepené. Každá vrstva duhy je vystřižená do kolečka (nebo spíš elipsy), v půlce přehnutá a zadní stranou přilepená k další (větší) vrstvě. Špatně se to vysvětluje, ale když vám ji celou ukážu, tak pochopíte, jak to myslím. 
Vybrala jsem si méně křiklavé papíry z kitu a postupně z nich vyřezávala vrstvy duhy, každou jiné velikosti. Tam, kde se mi nelíbila rubová strana, přelepila jsem ji buď vzorovaným, nebo bílým papírem. Bohužel bílý měl asi příliš malou gramáž a na některých místech se mi zkroutil. Příště použiji tvrdší.
Aby se celá duha sama od sebe nerozevírala, udělala jsem na první a poslední vrstvu dírky a provlékla jimi provázek na svázání. To zároveň evokuje dárek, který čeká už jen na rozbalení.


První vrstva je nejmenší, vešla se mi tam stěží fotka ve formátu 7,5 x 10 a to ještě hodně ořezaná. Fotku jsem nalepila na bílý papír a kolem ní nakreslila rámeček ve stylu rámečkových výseků v kitu. Dírku jsem zamaskovala výsekem I♥U a nahoru se mi vešly ještě dvě menší samolepky.


U první vrstvy duhy musel vést ohyb přes naše hlavy, jinak jsem to nedokázala vymyslet, ale u této druhé jsem se tomu vyhla tak, že jsem fotku natočila a řízla ji do ohybu mimo naše hlavy.


Obláčky z kitu jsou ňuňu, jeden mi na stránce ale připadal takový smutný, chudáček, tak jsem mu pořídila z růžové čtvrtky kamarády v různých velikostech a všechny nakonec pověsila z nebe na dokreslenou šňůrku.


Na další vrstvu duhy už se vešla seříznutá fotka 10x15 cm. Na horní půlku jsem už jen dolípla frázi, moje nejoblíbenější srdíčka a duhu.


Na tuto stránku jsem použila všechny rámečky, plus dva jsem si ještě nakreslila. Bílý základ jsem lehce pocákala inkoustem od Jane Davenport a pak nalepila rámečky, jednu větvičku a výseky puntíků.


Poslední vrstva duhy s překvapením, tadááá. Shaker s kávovými zrnky a dvě schovaná překvapení na visačkách pod papírovými obloučky. Co tam je schované nemůžu napsat, protože pak by to už nebylo překvapení ;) Ale je to něco ve stylu poukazu někam a na něco dobrého.


Největší vyznání, jaké můžu manželovi říct… protože dobrou kávu miluju opravdu hodně.



No a teď už si prosím tu pusu… Zadní strana a zamaskovaný shaker zezadu. 

Na konec bych chtěla napsat, že vím, že kafe se moc do papírového tvoření nehodí, protože není acid and lignin free. Tohle malé albíčko beru ale jen jako jednorázové potěšení, protože i to je v životě potřeba ;) hrát si, objevovat, porušovat pravidla a hlavně udělat radost těm nejmilejším, které mám.

Těším se na vaše projekty z Page kitu Na konci duhy. Nezapomeňte se s nimi pochlubit na našem instagramu a facebooku.

19 komentářů:

  1. Wow Mirka to je co za brutalita toto??!! Super. Ešte si to poriadne prečítam neskôr ale tak klobúk dolu ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujeeem, Vali. Neviem, ci brutalita, chybicky tam su ☺️

      Vymazat
  2. Nádherný album! Čistý a jednoduchý nápad a krásné provedení. Chci dělat minialba, chci dělat minialba, chci dělat minialba, chci dělat minialba!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Guno, jsem rada, ze se libi a tesim se moc na tve minialbum ;)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Miri, moc krásné! Kávový shaker je peckovní,ale úplně nejkrásnější detail jsou pro mě mráčky na provázku😍 Ukládám do paměti a moc ráda někdy využiju, děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  5. Božská dúha, Mirka! Vždy ma dostane, ako si vieš poradiť a do projektu dodáš svoj vlastný prvok. Rámčeky a dokreslené šnúrky na mráčiky sú doko. No a kávový shaker ... bomba. Aj mojmu mužovi by sa niečo takého určite rátalo! Mne teda 100%!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujem, Jani. Pri vyberani vhodnych kavovych zrniek som sa citila trochu ako Popoluska, ale stalo to za to 😀😄

      Vymazat
  6. Mirk super bomba spica! Ja ten tvoj rukopis tak mozem😍 Perfis inspiracia!

    OdpovědětVymazat
  7. Miri,tak to je super minialbum pro manžela.....super nápad.Snad se mu líbil a ocenil ho, tak jako my 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, dekuji ☺️ Myslim, ze ocenil, i proto, ze me porad vidi, jak vyrabim pranicka a alba pro nekoho jineho a takovou vetsi vec (pranicka nepocitam) dostal ode me poprve🤔😄☺️

      Vymazat
  8. Je nádherné! Hned jak jsi mi posílala nástřel jsem věděla, že bude boží a je🥰 moc se mi líbí ty domalované rámečky a detaily ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Peti ❤️❤️❤️a jsem rada, ze jsem s tebou mohla sdilet proces ☺️😊

      Vymazat

Pin It button on image hover