čtvrtek 19. března 2020

Stránka s rozkvetlou loukou / KATKA


Ahojte priatelia Papero amo! Som rada, že sa opäť stretávame. Príroda sa nám nezastaviteľne prebúdza, vtáčiky štebocú a stromy začínajú kvitnúť a pučať. A ja sa na to všetko dívam spoza okna s vreckovou v ruke. Ale kto už by len teraz chodil von, však? Každopádne, pár týždňov dozadu nám na teplejších miestach v lese vykukli prvé snežienky, ktoré sa mi podarilo zachytiť aj na fotkách. Tie a najnovší jarný My Life Kit Jar je tu budú základom môjho dnešného layoutu.



Pojala som to v duchu – keď nemôže ísť Katka na lúku, príde lúka ku Katke.


Na začiatok nudná klasika, biela štvrťka, priesvitné gesso a po pár ťahoch štetcom začala lúka vyrastať priamo pred mojimi očami. Rozhodla som sa, ze stránku opticky rozdelím na dve časti – zjednodušene – trávičku a nebíčko. Farby som naniesla vo viacerých vrstvách, aby som tomu dodala trocha hĺbku. Kým farba schla, ja som vylúpala úplne všetky papierové výseky kvetín aj listov. Nasledujúca foto z procesu je robená pri zlom svete, ospravedlňujem sa.


Nakoniec som ich všetky nepoužila, ale veľká časť z nich si na mojej stránke našla miesto. Najdlhšie mi trvalo vymyslieť konečnú kompozíciu stránky. S dvomi fotkami, jasne danou lúkou a milónom kvetín nebolo síce veľa možností, ale keďže som každú chcela skúsiť, bola to celkom sranda, presúvať všetku tu flóru.

Nakoniec prekvapivo zvíťazil variant s fotkami od seba. Medzi ne prišiel kvetinový záhon, ktorý som nasadila rovno do nadpisu.  
Tip pre dosiahnutie priestorového efektu – kvetiny nelepte po celej ploche, ale len úplne dole na stonke. Tak sa zvyšok rastliniek zodvihne mierne do priestoru a pôsobí plastickejšie.
Nadpis som vytvorila pomocou dvoch kartičiek z kitu – kvietkovanej a modrej – a mojich milovaných šablón od Pinkfresh Studia, ktoré majú okrem celého písmena aj obrubu. Musím povedať, že výsledok sa mi veľmi páčil.


Nadpis som dokončila s použitím zelenej abecedy z kitu a medzi prvé a druhé slovo som pre ukotvenie nalepila jednu z prúžkových nálepiek s nápisom.


Ďalšie kvetové výrezy som dala po stranách tohto prúžka a dole pod nadpis ešte prišiel zelenýmfixovým perom ručne písaný journaling. Drobné výrezy kvetiniek som rozhodila hore na nebo, aby som vytvorila dojem jarného vánku.


Na záver som ešte stránku zrezala a podlepila papierom z júnového Page Kitu a bolo hotovo.
To je nadnes odo mňa všetko. Teším sa na vaše výtvory z tohto kvetinového ML Kitu, určite sa s nimi nezabudnite pochváliť v našej FB skupine, alebo na instagrame. Krásne dni želám,
Katka

6 komentářů:

  1. Katko, TY jsi mne zachránila👍😃😘
    K březnovému kytu jsem si koupila vyřezávací šablonky kytiček a lístečků,jeli jsme do přírody nachytat jarní fotečky a týden to skládám na čtvrtku a moje dutá hlava na nic tak krásného a jednoduchého jako máš TY, nepřišla. Jestli se od šití ústenek dostanu k papírovému tvořeníčku, tak taková to stránka bude v mém albíčku. děkuji a třeba večer u PA vysílání se přes počítač na dálku pozdravíme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, ty si zachranila mna❤️. Ani nevies ako si ma potesila teraz. Dakujem krasne a dufam, ze ak potomok dovoli, sa mi vecer podari pridat, nieco zlepit a pozdravit sa🤗

      Vymazat
  2. Katy, to je úplně geniální nápad 😍 Máš to překrásné ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Kati to je tak pozitivní stránka 🥰 nádherná ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover