pátek 27. března 2020

3D přáníčko Jarní louka / VALIKA


Jarná lúka
Ahojte, Dnes by som vám chcela prezentovať moje poňatie úžasného jarného ML kitu. Neodolala som volaniu kvietkov a vytvorila jarnú lúku na pohľadnici. 
 

Poďme pekne poporiadku: Tento typ pohľadnice sa volá pop-up box card a je to super jednoduché. Nebudem sa zbytočne rozpisovať, keď som našla super návod a tam je to všetko pekne rozpísané a ukázané v 2 minútach. Prikladám link. Na obrázku je základný tvar, s ktorým budeme pracovať. Ja som vychádzala z klasickej A4
 
Po vyseknutí základného tvaru vám zostane pás dlhý 4,5 x 21 cm. Ten som použila na vnútorné priehradky, ktorých dĺžka je 12cm. Rýhovanie 2,5 cm z každej strany. 
 
Vo video návode to nie je, ale odporúčam aj priesvitnú fóliu. Pokúsila by som sa použiť čo najtvrdšiu teda čo najvyššiu gramáž akú doma nájdete. 
 
Už vás nebudem napínať. Tu je prvá kráska
 
Pohľad na vnútorné priehradky. Je to ako malá papierová záhradka. 
 
Ozdobila som len vrchné horné strany, ale myslím si, že by to znieslo aj viac zdobenia. Ako vždy som zvolila minimalistický štýl. 
 
Na tomto obrázku vidieť detail, prečo sme potrebovali kúsok acetátovej fólie. Pripevnili sme na ňu náš nadpis.
Počet vnútorných priehradok sa dá variovať, ale asi čím viac tým lepšie. Toto je už iný druh 3D.
 
Každopádne mi to nedalo a druhé video, ktoré som si pozrela malo zadnú stranu pevnú, a to som musela vyskúšať. Takže tu je môj základný tvar. To isté, len som nechala jednu stranu neprehnutú a nalepila na ňu kartičku so samolepkou. Modré pozadie symbolizujúce nebo. 
 
A tu je výsledok. Podobný a predsa iný. 
 
Tentokrát je to ešte väčšia záhrada, vytvorila som aj trávnik. Zelenú kartičku z kitu som rozstrihala na veľkosť 1 inch x 12 cm.  Chápete mám 2 sady vyrezávacích šablón na krásne horizonty a strihala som to ručne, lebo ani jednu som nemohla nájsť. Asi sú stále u našich v mojej druhej pracovni. No comment. Niet nad dobré nožnice.
 
Tie kvietky sú úžasné a páči sa mi, že sú také malé. Niet nad variabilitu kitov. Raz veľké a raz malé. Tieto sú skvelé a vhodné aj do plannerov. 
 
Inak táto pohľadnica sa zloží a krásne vojde do obálky.
 
Tento rozmer sa nevojde do klasickej obálky, treba A5. Avšak určite by sa to dalo prispôsobiť, aby vošla aj do klasickej A6.
 
Našla som ešte jeden voliteľný krok, ktorým si nie som istá. Prilepila som zopár motýlikov na tenké prúžky fólie, ale neviem. Ešte uvidím či tam aj zostanú
 
Možností ako využiť tento dizajn sú nekonečné. Skvelé pre detské pohľadnice, ale určite aj pre našich milovaných chlapov. Na záver mám 2 zásadné otázky:
  1. Ktorý dizajn sa vám páči viac. Pevná zadná stena alebo všetky štyri strany zohnuté?
  2. A čo tie motýliky? Nejde o tie motýliky, môžu tam byť aj hviezdičky, balóniky, srdiečka alebo iné malé papierové výrezy, skôr tá fólia je dosť viditeľná ... ?
Lúčim sa s vami a držím vám všetkým prsty. Každá jedna ste skvelá, úžasná, najlepšia. Tento druhý týždeň našej karantény je dosť drsný, tak o sebe prosím za žiadnych okolností nepochybujte. Všetko čo robíte, robíte určite skvelo.  
Tvoreniu zdar,
Valika

6 komentářů:

  1. Krásné využití kitu a úžasné fotky, Vali!

    OdpovědětVymazat
  2. Vali toto je bomba, určitě musím vyzkoušet, díky 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si zlata. Určite to vypeckujes a pridáš k tomu super vychytavky 😘❤️

      Vymazat
  3. Vali, tak to je mega😍 Krasne si vyuzila tie kvietky. Viac sa mi paci, ked su vsetky 4 strany ohnute, vyvola to taky wow efekt, ze to je zrazu vo vzduchu 😉 A motyle ano, pacia sa mi tam 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej ty si zlata. Ďakujem ti ze si mi odpovedala na moje otázky. Si super 😘😘😘😘

      Vymazat

Pin It button on image hover