čtvrtek 5. března 2020

Organizace výseků a samolepek / VALIKA

Ahojte,
Prajem vám krásny deň. Pred tým ako sa pustím do úžasného a superkrásneho ML kitu, tak by som chcela dokončiť môj mini seriál o organizácii. Dúfam, že PL kartičky (tu) aj pečiatky (tady) máte zorganizované a môžeme sa pustiť do ďalších dôležitých pomôcok.

Papierové výseky
 
Pravdepodobne môj najobľúbenejší produkt z dielne PA, ak nerátam pečiatky. Milujem, že výseky z dielne PA sú tvrdé, extra biele a sú v slovenčine resp. v češtine. Taktiež milujem, že ich robia na formáte A5. Chcela som sa rozpisovať viac, ale Adela spomenula toto delenie vo svojom poslednom článku o cardmakingu. Nápad na takéto delenie mám od Alči. Takže ešte raz díky.
Pomáha ak si vytvoríte kategórie. Napr. Vianoce, kvietky alebo abecedy. Dá sa ísť do krajností, ale základné kategórie sú na nezaplatenie. 
 
Samolepky sú zase veľkosť A6, čo je veľkosť približne 10 x 15. Teda typická veľkosť fotoalbumov. Pasujú do nich senzačne. Za nápad ďakujem našej Peťke a Lei za zdieľanie. Dokonalosť. 
 
Ja som sa rozhodla pre prazvláštny tvar, ale neľutujem. Vidím ich viac naraz a taktiež sa mi na jednu dvojstránku zmestí celá kolekcia. 
 
Ak by ste chceli, v kapsičkách môžete skladovať aj pasujúce výseky, ale mne sa to neosvedčilo. 
 
Zázračný ružový mini kufrík
 
Tento kufrík som si kúpila v bežnom papiernictve. Podstatou bolo, že má veľa kapsičiek do ktorých sa zmestí veľa nálepiek. Uvedomila som si, že nemám dostatok miesta na každú washi pásku alebo malú abecedu. Existujú totiž určité všeobecné kategórie. 
 
Niektoré z mojich všeobecných kategórii:
Washi, priehľadné samolepky, mini abecedy, diárové samolepky... Samozrejme každý si môže vytvoriť vlastné kategórie. Každý inklinuje k hromadeniu iného druhu samolepiek
 
Vyrezávacie šablóny
 
V mojej provizórnej pracovni mám zatiaľ (2 roky, začína tretí ... och bože snáď to tak nezostane naveky a mne sa podarí ušetriť nejaké peniaze na skrine) len tie najbežnejšie šablóny. Najbežnejšie šablóny to sú kruhy, visačky, obdĺžniky, srdiečka, hviezdičky, čísla, abecedy .... Tie mám v obaloch a v novej krabičke z Tedi. 
 
Krabička má priehradky a to je naozaj super, pretože sa v tom dá prehrabať.
 
Šablóny z dielne PA mám pri ich pečiatkách. Ak mám sadu pečiatok a šablón, tak ich taktiež skladujem v jednom obale pri pečiatkach. 
 
Mini pytlíčky šťastia
 
V čase, keď Janička prišla s nápadom skladovať veci v malých sáčkoch, tak som mala pripravený rovnaký článok a tento systém som skúšala už pol roka. Pobavilo ma to, že sme na jednej vlnovej dĺžke a že niektoré veci fungujú všeobecne pre všetkých. Prikladám link na jej článok s podrobnosťami. 
 
Ukážem vám len niekoľko mojich hlavných kategórii:
Srdiečka, hviezdy, roky, dni v týždni, čísla, vetvičky. 
 
Ešte mám 2 špeciálne kategórie. Jednou je sáčok s bannermi a druhá s farebnými obdĺžnikmi. 
 
Zostalo mi niekoľko sáčkov so zvyškami z card kitov. Tie plánujem použiť v niektorom z najbližších článok, takže čoskoro použijem aj tie. 
 
Viete A5 je super, ale keď použijete väčšinu vecí z archu, tak to treba roztriediť. A keď vám vznikne takýto mišung tak je super mať niekoľko kategórii a hneď ten „bordel“ popratáte. V ideálnom prípade popratať znamená prilepiť na stránku ♥
 

Dúfam, že ste našli aspoň niečo zaujímavé čo využijete vo svojej pracovni resp. vo svojom pracovnom kútiku.
 
Tvoreniu zdar
PS: veľmi ma pobavilo ako tu píšem o prataní a organizácii, keď v skutočnosti sa do mojej craft room nedá veľmi vstúpiť. Lúčim sa teda skôr prataniu zdar!

4 komentáře:

  1. Super tipy! Ty alba jsou bomba nápad! Škoda, že jsem si to nepřečetla dřív, zrovna jsem si složitě objednala eurosložky A6 :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow čože A6 euro obaly? To chcem aj ja 😍😍😍 každopádne ďakujem krásne 😘😘😘

      Vymazat
  2. Minikufřiky jsou nejlepší že 😅 taky zjišťuju, že jich budu potřebovat víc 🤣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplne najviac najlepšie ❤️ už mám ďalšie 2 kúpené 🤣🤣🤣

      Vymazat

Pin It button on image hover