úterý 10. března 2020

Pracovní koutek / PETRA

Krásné ráno!

Dneska bych vás chtěla pozvat do mého, dle mého názoru, skromného pracovního koutku. Neříkám pracovny, protože ten prostor není velký, nicméně mně úplně stačí. Nejsem ten syslící typ, co nakupuje vše, co se mu líbí a pak trvá dlouho, než to všechno a jestli vůbec někdy použije. Materiál většinou nakupuju na konkrétní projekt, co mám zrovna v hlavě. Jelikož neholduju mixmédiím ani krasopsaní, nenajdete u mě téměř žádné barvy. Razítek mám dost málo a ani to málo téměř nevytahuju z krabičky. Nějaký materiál ale přeci jenom vlastním, zatím to trochu vypadá, že vás zvu do prázdného koutku, co. No však mrkněte sami, manžel mi říká ,,boxíková královna“.
Můj pracovní koutek je momentálně v bývalé ložnici, která zatím slouží i jako herna. Stůl je připevněný k vám určitě známému Kallaxu. Když nad tím tak přemýšlím, tak celý můj pracovní koutek je taková trochu reklama na Ikeu. Židli mám obyčejnou starou kuchyňskou, jen jsem si ji teď přetřela mintovou barvou, která mi zbyla, když jsem Barunce natírala dřevěný obchůdek. Když mrknete do kallaxu, zjistíte, že jsem se s tím natíráním celkem rozjela… 
Na pracovním stole mám připevněnou desku Skadis - Ikea. Mají k ní spoustu komponentů, které se na ni dají zavěsit. Já na ní mám dvě nádoby, jednu na tužky, fixy, popisovače, druhou na nůžky, šídla, tekuté lepidlo, sešívačku, prostě všechno, co člověk potřebuje mít po ruce. Potom tu mám tři průhledné nádoby s víčky, v jedné mám barevné sponky do sešívačky a další malé pomocníky, v druhé mám enamelky, třetí je momentálně prázdná. Úplně nahoře mám dvě svorky, za ty si vždycky zavěšuju poslední hotovou velkou stránku. 
Další super vychytávky této desky jsou malá polička na nezbytnosti a taky držák na washi pásky – najdete v obchodě jako držák na váleček. 
Na konci pracovní desky jsem si připevnila kuchyňskou tyč a na ni velkou krabici, kam dávám odstřižky. Dříve jsem je ukládala do jedné z krabic, ve které holky posílají materiál a hádejte co, samozřejmě jsem je nepoužívala. Teď když je mám hezky po ruce, často do ní sahám a odstřižky se tak nekupí. Jo a taky k nim má přístup Barča, což rovněž snižuje počty… :D Všechno Ikea samozřejmě. A ještě přidávám tip pro maminky, tato tyč je super i na dětské stolíky na fixy a pastelky.

Přesuňme se teď na druhou stranu. Dřív jsem měla Kallax 2x4, ale už nestačil, takže teď, když je víc místa, pořídila jsem si ten větší 4x4. Nástavec jsem si z toho původního ale nechala a získala tím další místo úplně nahoře.
V nástavci skončila všechna hotová PL alba, menší alba od moře a taky letošní December daily, které stále čeká na doťuknutí. Úplně nahoře mám korálky, hlavně z bezpečnostních důvodů, jelikož naše Lucinka už obstojně couvá a prostor pracovny ji velmi zajímá. 
Taky tu mám uzavíratelnou krabici Vessla (Ikea, mají i v růžové!), ve které mám uložená všechna minialba.
Úplně vlevo nahoře mám šicí stroj a barevné nitě.
V další přihrádce jsou scrapbookové papíry a taky dřevěný Ikea šanon, vybarvený do mintova. V něm skladuju přáníčkové základy a bílé A4ky větší gramáže, které používám na podlepování fotek nebo z nich tvořím šablony. 
Níže jsou šestkové (6x6) papíry v dřevěném boxu, tentokrát z Pepca. Vedle něj je druhý Ikea šanon. V tom mám papíry na trénování krasopsaní – moc mi to nejde, tutíž mě to ani nebaví :D Pak tu mám v plastové kapse s drukem papírové šablony, které jsem někdy na něco vytvářela a je mi to líto je vyhodit, co když se budou ještě někdy hodit, že…
V další přihrádce trůní letošní diář s růžovou obálkou na diářové samolepky. Ikeáckou skleničku se čtyřlístky jsem musela mít a konečně jsem vymyslela, co do ní – kancelářské sponky. V bílém pořadači z Pepca jsou seřazené PaperoAmo samolepky podle kategorií – Texty, Texty a obrázky, Obrázky, Tvary, Štítky, Washi proužky a Malé abecedy. V díře vykukuje fotka z jednoho PA nightshoppingu. Vzadu jsou potom velké Papero Amo abecedy. Za tímto plastovým boxem je další, dřevěný, pořadač na samolepky, které nepocházejí z PA dílny.

A pak je tu další Ikeácká vychytávka - vložka do zásuvky Billingen. Uvnitř jsou lepící pásky, knihařské kroužky a další věci, které potřebuju mít po ruce. Vzadu v krabici mám větší pomocníky, jako jsou Crop a dile kleště, Fuse tool, rohovou raznici, raznici na ochranná kolečka a další věci. Vedle je pořadač A5, ve kterém mám výseky, které nejsou z větší části vyloupané. Vedle v šanonu jsou různé prázdné TNdeníčky, náhradní Big shot desky a jiné.
Níže jsou v růžové krabici stužky a ve velké krabici šicí potřeby. V malých Ikea krabicích mám přebývající výseky z BS, malé obrázkové raznice, další lepidla a washi, které moc často nepoužívám. Pak je tu také krabice s flitry. Je nacpaná a vůbec mi to nevyhovuje, jak to tam mám všechno naházené pohromadě, takže pokud už jste našli tu správnou vychytávku, jak ukládat flitry, sem s ní, prosím!
V další části mám několik krabiček, které vám postupně ukážu. Taky je tu aktuální PL album, aby bylo stále po ruce a škrtací blok na poznámky.
Knoflík už jste asi viděli, když jste koukali na zadání březnové challenge. Těchto 3D ozdob mám rozhodně míň, než bych chtěla, ty teď budu hojně dokupovat :D
Boxík na šroubky je super pro skladování průchodek a hřebíčků.
Další super krabička z Ikea Glis, najdete ji v dětském oddělení. Mám v ní roztříděné dřevěné výseky v kategoriích Velké, Nápisy, Obrázky, Čísla a Smetí.
Sestava z Ikei, design obměňují, ale vždycky je to jedna větší a dvě malé v balení, používám na uchování razítek a polštářků – ano, to je vše, v další jsou různé provázky a v poslední visačky.
Nejvíc po ruce je právě tato přihrádka. Mám tu nepostradatelnou řezačku arýhovačku v jednom. Taky pravítka. Potom v A5kových obálkách s druky schraňuji aktuální My life kity. Obálek mám 6 a kity vyměňuji, až když přijde nový. Potom zbytky roztřídím – výseky do krabiček, které vidíte vzadu, kartičky do mintového pořadače na koření – Coop jednota Mikulov.
Kartičky mám teď roztříděné do těchto kategorií – dle ročních období, Vánoce, tvary, rámečky, obrázky, jednobarevné, vellum, journaling, nápisy, citáty od Sis a mám tu i celé kolekce Naše dny a Princezny.
Dál tu mám BigShot i s organizérem na šablonky, řezací podložku a vzadu pak knoflíky ve skleničce. V mintovém plastovém šuplíčku jsou věci s pracovním názvem Pro děti nebezpečné – takže řezací nože, jehly, špendlíky, kruhovou řezačku apod.
Vedle lampy mám pak zastrčené další tužky, fixy a pastelky a taky krabici na fotky. Ty si podle týdnů nebo událostí třídím do starých obálek.
A to nejlepší na konec: vrch kallaxu zdobí dvě lamy a taky bambulkový strom, který jsme vyráběly s Barunkou.
Tak a to je pro dnešek všechno… Článek byl dnes delší než obvykle, ale nemohla jsem si pomoct, prostě jsem vám to chtěla všechno ukázat :D

12 komentářů:

  1. Wow Bože to je neskutočné. Krásne, praktické, dokonale, farebné... Absolútna úžasnost. Ešte si to neskôr dočítam. Paráda ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vali děkuji moc 😘 dáme si v něm spolu tu kávu, až se zastavíš 😉

      Vymazat
  2. Peťo, obdivuji preciznost a pořádek, který máš VE VŠEM! 😃 To je překrásná exkurze😉👍Já se musím hódně nad sebou zamyslet. Já jsem sběratelka všeho /co kdyby se hodilo/. Už vím, kde vznikají krásné Tvé příspěvky. 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko děkuji ❤️ takhle uklizeno tu není úplně pokaždé, jen aby bylo jasno... 🤣🤣🤣 No a na sbírání nemám moc místa, takže se i tak musím krotit 😁🙈

      Vymazat
  3. Peti, moc krásný koutek! ❤ Úplně mě uchvátila tvoje mintová židle a mint doplňky, to byl skvělý nápad to tak sladit 👌 A teda máš to všechno krásně roztříděné a promyšlené, radost pohledět 😊 Tvoření zdar! 😁😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru děkuju moc 😘 každou chvilku něco přeorganizuju, dokud není ten správný boxík🤣

      Vymazat
  4. Petiii, ja se picnu. Takovy uzasny koutek! Boxikova kralovna me pobavila 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju zlato 😘😘😘 už netvořím na zemi konečně 🤣 no jo 🤣

      Vymazat
  5. Krása! Ta židle! No já si to tu celé pořád nějak přerovnávám a tak. Pořád to není ono! Ale až jednou budu spoko, článek bude taky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😘 já taky pořád něco předělávám, ale mě to baví 😅 vybírat tu nejlepší krabičku ze všech 🤣🤣🤣 na článek se těším ❤️

      Vymazat
  6. Parádní pracovna, chci tam bydlet! :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover