úterý 24. března 2020

Velikonoční stromek / IVA

Velikonoční freestyle

Krásný den milé dámy,
Sice se nám teď převrátil život vzhůru nohama, ale Papero amo je tady pořád a holky už vymýšlí, jak nám ty dny udělat hezčí. Proto jim patří veliké dík a jak jinak jim poděkovat, než naší přízní.
 
Život ale stále běží a pomalu se nám blíží Velikonoce. Proto bych vám dnes chtěla ukázat pár jarních dekorací, ať si alespoň ten náš domov trošku zkrášlíme.



Před Vánoci jsem si v našem květinářství koupila dvě jedličky v květináči a mám je stále na balkoně. Jenže Vánoce už dávno skončily a já přemýšlela, co se stromečky…no tak jsem je nazdobila jarně a místo vánočního stromečku máme velikonoční!


U našich v papírnictví jsem si “koupila” plastová vajíčka se šňůrkou na zavěšení. Samozřejmě si takto můžete nazdobit vyfouklá vajíčka, ale jelikož jsou holky ještě malé, tak jsem raději zvolila nerozbitnou variantu.
Protože se mi nelíbila ta bílá barva, tak jsem je přetřela akrylovou barvou. A pak už jsem jen zdobila. Kreativitě a nápadům se meze nekladou. Nejdřív jsme sáhla po lakových popisovačích a malovala na vajíčka kytičky nebo jen tečky.

Pak jsem samozřejmě musela vyzkoušet i nějaké nápisy, ale nebylo to tak jednoduchý. Ten zaoblený tvar a malý prostor mi dal zabrat a navíc jsme o musela napsat na první dobrou, protože to nejde smazat :-D
Před pár lety jsem zdobila vajíčka i klasickou voskovou metodou a moc mě to bavilo, tak jsme si vyzkoušela, jestli se to dá i s fixou…no s přivřenýma očima. Přeci jen ten bílý vosk je daleko hezčí.


Potom jde si vzala šablonu motýla, přiložila na vajíčko a obtečkovala ji kolem dokola.


Když už jsme byla u těch šablon, tak jsme si vyřezala ty krásné jarní motivy ptáčka, zajíčků a motýlků a nalepila na barevné vajíčko.



Moc krásně vypadá, když barevné vajíčko postříkáte třeba zlatou barvou. Já si našla starý zubní kartáček, namočila do zlaté akrylky a přejížděním prstem přes vlákna jsme vytvářela jemné cákance.


No a jelikož mám spoustu odstřižků, tak jsme z nich na Big shotu vyřezala tvar vajíčka a vzpomněla jsme si na jeden post Janči Sadloňové, jak vyráběla s dětmi krásné vánoční papírové 3D ozdůbky. Papírová vajíčka jsme se zohýbala napůl a pak jich 6 slepila k sobě.


No a pak už jsem jen zavolala holky a daly jsme se spolu do zdobení velikonočního stromu
 
My už jsme připraveni a letos se na svátky po dlouhé době těším, protože se chystáme hledat na zahradě vajíčka od velikonočního zajíčka :-) Holky rády koukají na Medvídka Pů a je tam právě jeden díl o Velikonocích a jednoho dne se Barunka zeptala, jestli jim zajíček taky schová vajíčka. Nikdy jsme nic takového nedělali a je to zahraniční zvyk, ale moc se mi líbí.
 
Taky už se těšíte na Velikonoce nebo je nerady slavíte? Pokud už dokonce něco jarního vyrábíte i s dětma, tak se nám určitě pochlubte v naší FB skupině.
 
Moc děkuji za pozornost a přeji mnoho sil, pevné zdraví a nervy.
Tvoření zdar.

3 komentáře:

  1. Krásná inspirace, Ivi! S dcerkou teď tvoríme hodně, resp. ještě víc než obvykle 😁 Každým dnem čekám balíček od holek s šablonkami, tak se na to hned vrhneme! A ta slepovaná vajíčka jsou vůbec super pro děti, to je moc baví... v každém ročním období takto děláme jiný motiv 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Super Ivi, díky za inspiraci, určitě některá s Barčou vyzkoušíme 😘

    OdpovědětVymazat
  3. To je nadherna inspirace, Ivi. Az budeme ve svym konecne, tak se tesim, az budu moct taky zdobit. Ukladam do pameti, diky 😊

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover